Statiunea Topola, Bulgaria. Despre cazare si ce poti sa faci intr-o vacanta aici

Zona satului Topola din Bulgaria, aflat foarte aproape de statiunile Nisipurile de Aur, Balcic si Kavarna, se caracterizeaza printr-o atmosfera foarte linistita si se numara printre optiunile turistilor care cauta plaje retrase si locuri potrivite exclusiv pentru relaxare. 

Topola se poate lauda cu o serie de resorturi foarte apreciate, care ofera cazare in regim all inclusive, vedere panoramica asupra marii si o multitudine de alte facilitati care sa-ti poata asigura tot confortul necesar in vacanta. 

In acest articol iti vom prezenta mai multe detalii despre optiunile de cazare in zona Topola Bulgaria, alaturi de activitatile pe care le poti face aici si de obiectivele interesante de vizitat in imprejurimi, toate localizate la distante acceptabile. 

Vremea in Topola este buna pentru plaja de la inceputul lunii iunie, cand se inregistreaza in medie 23 de grade, iar cele mai ridicate temperaturi le vei intalni aici in august (cu o medie de 27 de grade). Cele mai mici sanse de ploaie in Topola se inregistreaza tot in luna august, atunci cand apa marii atinge in jur de 25 de grade. 

In ceea ce priveste cazarea in zona Topola, iti recomandam sa arunci o privire pe ofertele celor doua resorturi prezentate in cele ce urmeaza:

Hotel Topola Skies Resort Aquapark de 4 stele, cu cazare in regim all inclusive, este asezat pe o faleza inalta si, pe langa privelistea spectaculoasa catre mare si cele 4 cladiri cu peste 200 de apartamente, se mai poate lauda si cu un Dream SPA, un parc acvativ si un mic parc de aventura pentru copii.

Topola Skies are 4 piscine exterioare, dintre care o infinity pool, 2 terenuri de sport si multe alte facilitati. 

Printre activitatile pe care le mai poti face la Topola Skies se numara si tenisul de masa, badmintonul, golful, drumetiile sau participarea la diferite programe de animatie organizate special pentru turistii cazati in resort.

hotel topola skies

Hotel Thracian Cliffs Golf & Beach Resort de 5 stele este un complex cu cazare in regim all inclusive conceput special pentru iubitorii de golf, dar si pentru turistii dornici de concedii intr-un mediu total relaxant si ofera apartamente spatioase, vedere superba asupra marii, un centru SPA, alaturi de multe alte facilitati.

Este impartit in doua zone: Marina Village, localizata in apropiere de plaja si Hillside Village, pozitionat la 500 de metri distanta de plaja. 

Printre principalele activitati pe care le poti face aici se numara golful, tenisul de camp, plimbarile in aer liber, dar si o serie de sporturi nautice in zona de plaja. Acestora li se adauga mai multe facilitati precum tratamentele corporale, hammam-ul sau servicii de masaj. 

thracian cliffs

O alta varianta de cazare in Topola mai poate fi si zona de Camping St George, unde te poti bucura de plaja buna in imediata apropiere, de wifi, de un restaurant si chiar de o piscina descoperita. 

Daca esti interesat sa-ti planifici un sejur la mare la vecinii bulgari, insa nu te-ai decis inca asupra locului, poti consulta aici cele mai bune oferte de vacanta la Marea Neagra pe litoral in Bulgaria.

Plaja din Topola este frumoasa si linistita, inconjurata de o padure de pini si cu o priveliste superba catre Cap Kaliakra. Pentru a ajunge la aceasta plaja, o poti lua fie prin Campingul St. George, fie pe la Thracian Cliffs Golf & Beach Resort. Vei gasi pe plaja si cateva chioscuri cu bauturi racoritoare si inghetata. 

Plajele Bendida si Argata, la randul lor foarte apreciate, apartin de Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, asadar este posibil sa ai acces aici numai daca esti cazat in resort. 

Atractii in apropiere de Topola: La o distanta acceptabila de Topola vei gasi statiunea Kavarna (24 de kilometri), unde desi nu te poti bucura de una dintre cele mai bune plaje, poti vizita cateva obiective turistice si poti lua masa la unul dintre restaurantele cu mancare traditionala bulgareasca si preturi decente. 

Cap Kaliakra se afla la o distanta de 24 de kilometri de Topola si merita vizitat daca te vei plimba in aceasta zona. Vei pasi pe o fasie stancoasa lunga de 2 kilometri, cu o istorie veche de sute de ani si un peisaj de vis. 

Ferma de Midii Dalboka este tot in apropiere de Topola, la 14 kilometri distanta, iar aici poti incerca o varietate de preparate cu un numitor comun: midiile din productia locala. 

ferma de midii dalboka

Balcic, la randul sau, este la un drum de maximum 15 minute de Topola, asadar daca esti cazat in Topola si nu ai apucat pana in prezent sa vezi Castelul Reginei Maria si impresionanta sa Gradina Botanica, poti face o excursie de o jumatate de zi si pana aici, tocmai pentru ca vorbim despre una dintre cele mai des vizitate atractii de pe intreg litoralul bulgaresc. 

Distanta Bucuresti Topola este de 318 kilometri, asadar vei avea de parcurs un drum direct de aproximativ 4 ore pana aici. Daca vii din Constanta, vei avea de mers doar 104 kilometri pana in Topola, iar daca pleci spre exemplu de la Iasi, vei avea de parcurs 535 de kilometri. 

In concluzie, desi Topola nu se numara printre cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul bulgaresc, poate fi destinatia ideala de vacanta pentru tine daca te afli in cautarea unui loc relaxant si lipsit de aglomeratie si zgomot.

Alte articole care te-ar mai putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?