Rusalka Beach, plaja din Bulgaria ferita de ochii lumii, din apropierea Capului Kaliakra

Pentru cei dornici sa se bucure de tot ce inseamna sunetul marii, natura deosebit de frumoasa si relaxare in adevaratul sens al cuvantului, Rusalka Beach din Bulgaria poate fi o varianta buna de plaja, iar unul dintre avantajele sale este ca se afla relativ aproape de granita cu Romania. 

Desi are dimensiuni reduse, acest loc din vecinatatea Capului Kaliakra este descris de catre cei care l-au vizitat ca fiind un linistit, nu atat de cunoscut de catre turisti si mai potrivit celor care cauta o atmosfera zen. 

Gasesti, in cele ce urmeaza, cateva detalii importante despre vizita la Rusalka Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta litoral Bulgaria, cu sute de variante de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel potrivit cerintelor tale.

Unde este Rusalka Beach, cum ajungi si info despre parcare

Rusalka Beach este plaja statiunii cu acelasi nume, localizata intre Capul Kaliakra si Rezervatia Nationala Arheologica Yailata.

Din Vama Veche si pana la Rusalka Beach sunt circa 52 de kilometri, drum pe care-l vei parcurge cu masina in aproximativ o ora, fara sa luam in calcul timpul de asteptare din vama. Daca vii de pe litoralul romanesc catre Rusalka Beach si treci frontiera pe la Vama Veche, vei urma traseul Sabla – Tyulenovo – Sveti Nikola, urmand ca odata ajuns aici sa faci la stanga, catre mare, pentru a ajunge in Rusalka. 

Turistii care au vizitat plaja din Rusalka in ultimii ani spun ca exista doua bariere: una pentru masini, unde vei achita o taxa de parcare de 10 leva/autoturism (si unde e bine sa ai la tine leva cash, pentru ca nu se poate plati in alta moneda si nici cu cardul) si o a doua bariera, unde se achita taxa de vizitator, in valoare de 8 leva/persoana. Copiii nu platesc aceasta taxa, iar in pret ar fi inclus si un sezlong pe plaja, in functie de disponibilitate. 

Din statiunea Kavarna si pana la Rusalka Beach sunt 19 kilometri, iar de la Balcic si pana aici vorbim de o distanta de 40,5 kilometri. Albena se afla la aproximativ 60 kilometri distanta de Rusalka Beach. 

Una dintre cele mai apropiate atractii de Rusalka Beach este Capul Kaliakra, care este localizat la doar 17,6 kilometri distanta. 

rusalka bulgaria

Cum arata Rusalka Beach, taxa de acces si servicii disponibile

Rusalka Beach face parte din randul plajelor mai izolate ale litoralului vecinilor bulgari, iar faptul ca aici nu prea sunt sanse sa se intalneasca animatie, atmosfera de party si multimi de turisti reprezinta o binecuvantare pentru cei care vor sa se bucure de un astfel de loc la malul Marii Negre. 

Rusalka Beach se afla intr-un golfulet retras, marginit de stanci, un relief care caracterizeaza de altfel intreaga zona. E bine de stiut astfel ca plaja nu va fi neaparat potrivita si familiilor cu copii, pentru ca desi este formata din nisip, la intrarea in apa exista pietre si stanci. 

Daca decizi sa faci o vizita de cateva ore la Rusalka Beach, ia cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, caci talpile tale iti vor multumi 🙂 

Conform marturiilor celor care au fost aici in ultimii ani, serviciile de cazare disponibile in Rusalka nu se numara printre cele mai pretentioase si moderne, insa plaja in sine este descrisa ca fiind frumoasa, curata, ingrijita si in primul rand, linistita. 

Asta inseamna ca poti veni aici daca esti cazat pe litoralul bulgaresc intr-una dintre statiunile invecinate, fie si doar pentru a te bucura de peisaj si de mai multa intimitate. 

Exista beach bar, amenajare cu sezlonguri si umbrele, insa pentru ca vorbim de un spatiu destul de modest, e posibil ca acestea sa se ocupe la primele ore ale diminetii, in varf de sezon. 

In aceasta zona sunt mai multe mici golfulete, unele cu petice modeste de nisip sau potentiale locuri de plaja, insa iti recomandam sa nu escaladezi stancile de la malul marii sau sa nu te aventurezi punandu-te in pericol, doar pentru a obtine un loc mai bun la plaja. 

Alte locuri frumoase de vazut in apropiere de Rusalka Beach

Rusalka Beach este doar una dintre frumusetile naturale ale acestei zone, insa daca ajungi aici si constati ca nu e pentru tine sau daca vrei ca intr-o singura zi sa bifezi cat mai multe dintre atractiile de aici, te mai poti indrepta relativ usor catre urmatoarele:

Capul Kaliakra, un promontoriu stancos lung de aproape 2 kilometri, care strapunge marea intr-o zona cum nu se poate de binecuvantata din punct de vedere al cadrului natural. Peisajele de aici sunt descrise de catre multi dintre cei care au vizitat atractia ca fiind rapitoare, iar aproape de capatul fasiei de pamant exista si un restaurant, dar si un mic muzeu ce poate fi vizitat. 

Plaja Bolata, care se afla in golful cu acelasi nume, este localizata in aceeasi zona, la 17 kilometri departare de Rusalka Beach. Drumul de acces nu se afla in cele mai bune conditii, insa la baza plajei exista doua spatii de parcare, iar Bolata este ceva mai incapatoare. In majoritatea timpului, Bolata este o plaja lipsita de organizare cu sezlonguri si umbrele. 

bolata

Stancile de la Tyulenovo se afla la 14,3 kilometri de Rusalka Beach. Drumul pana in Tyulenovo se afla in conditii rezonabile, insa odata ajuns in aceasta mica statiune, iti recomandam sa parchezi in dreptul celor doua restaurante din partea centrala. 

Exista un drum de acces pentru masini daca vrei sa ajungi mai aproape de celebrul arc de stanci de la Tyulenovo, insa nu se afla in cele mai bune conditii, este ingust, si este potrivit mai degraba soferilor experimentati si masinilor cu garda inalta. Din parcarea restaurantelor si pana la zona in care poti privi arcul de stanci in toata frumusetea ta, ai de mers pe jos in jur de 15 minute. 

Ferma de midii Dalboka poate fi o varianta buna de restaurant in care sa iei masa, daca tot te vei afla in zona. Totusi, in ultimii ani, locul a devenit destul de celebru, motiv pentru care e posibil sa ai nevoie de o rezervare daca nimeresti aici in plin sezon cald. 

Totodata, te sfatuim sa lasi masina in partea de sus a drumului care coboara catre Dalboka. Noi am fost in 2022, iar portiunea semi-asfaltata de jos se afla in conditii destul de vitrege, iar panta este abrupta. Intre Rusalka Beach si Dalboka sunt 15 kilometri. 

In loc de concluzie

Rusalka Beach poate fi la indemana ta daca faci o scurta iesire in partea de nord a litoralului bulgaresc si vrei sa te limitezi la plaje mai linistite, apropiate de casa. Pe de alta parte, tine cont ca aceasta plaja nu este pentru toata lumea, iar stancile si pietrele prezente la intrarea in mare iti pot crea disconfort. 

La noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante litoral Bulgaria, cu propuneri de cazare in toate statiunile cunoscute ale vecinilor, inclusiv cele apropiate de Rusalka!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?