Aproape totul despre statiunea Kassiopi din Corfu si ce poti face in timpul unei vacante aici

Kassiopi este numele uneia dintre cele mai mari asezari de pe coasta de nord-est a insulei Corfu, la origini sat pescaresc, in prezent destinatie de vacanta pentru mii de turisti din intreaga lume. 

Statiunea se afla la nord de Kalami si la est de Acharavi, fiind conectata de Corfu Town prin sistemul public de transport (autobuzele Green Bus). Kassiopi s-a dezvoltat in jurul ramasitelor unui castel bizantin si ofera in prezent conditii bune de cazare, peisaje frumoase si plaje pentru toate preferintele, in imediata apropiere. 

Te invitam sa descoperi mai multe detalii utile despre Kassiopi in capitolele urmatoare, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Ce sa stii despre Kassiopi Corfu

Kassiopi este una dintre statiunile relativ populare din aceasta parte a insulei Corfu. Are propriul port, o atmosfera destul de cosmopolita, multe unitati de cazare si o populatie de circa 1100 locuitori permanenti, majoritatea lucrand in turism.

In Kassiopi exista scoala primara, liceu, sectie de politie, banci, farmacii, supermarketuri, asadar, statiunea este destul de bine dezvoltata, iar turistii sai au acces la diferite servicii si facilitati. 

Din portul Kassiopi au loc plecari zilnice pe mare, in excursii catre toate partile insulei si catre multitudinea de golfuri izolate si plaje superbe din apropiere.  

De mentionat este si faptul ca istoria locului este una foarte veche, presupunandu-se ca asezarea ar fi fost fondata undeva in jurul secolului al III-lea i.Hr, in timpul domniei lui Pyrrhus, regele Epirului. 

Micul promontoriu stancos din nordul statiunii este binecuvantat cu o serie de plaje foarte frumoase, insa gazduieste totodata si ruinele unui castel bizantin, printre cele mai vechi de pe intreaga insula. 

Kassiopi Castle, asa cum este marcat pe Harti, avea rol defensiv alaturi de fortaretele Gardiki (in sud) si Angelokastro (in nord-vest) si asigura un sistem de supraveghere complex asupra canalului maritim ingust dintre Corfu si atat de apropiata coasta albaneza. 

Motive pentru o vacanta in zona Kassiopi Corfu

Daca te simti atras de aceasta statiune si esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar aici, insa vrei sa vizualizezi mai bine argumentele pentru care te-ai indrepta catre aceasta locatie, ti-am pregatit o lista cu punctele forte ale statiunii Kassiopi:

  • este inconjurata de plaje frumoase, pentru toate preferintele si pentru toate tipurile de turisti
  • este bine dezvoltata, ceea ce inseamna ca ai acces la diferite servicii si facilitati in zona in care esti cazat
  • are un parcurs istoric interesant si unele dintre cele mai vechi ruine de pe insula – Kassiopi Castle
  • poti pleca usor in diferite excursii pe mare, din portul Kassiopi
  • gasesti cazare pentru toate buzunarele, incepand cu apartamente cotate cu 3 stele si pana la vile si hoteluri de 4 stele, cu facilitati mai pretentioase.
  • poti vizita usor diferite sate traditionale (precum Old Perithia) sau zona Erimitis (cu peisaje si atractii naturale de exceptie)
  • ai transport public local din Corfu Town si pana aici (autobuzele Green Bus) 

Daca rezonezi cu oportunitatile de mai sus, te invitam sa citesti in continuare mai multe amanunte despre urmatoarea ta destinatie de vacanta 🙂  

Localizare Kassiopi, cum ajungi si distante din alte statiuni

Kassiopi se afla la 35 kilometri distanta de Corfu Town, iar drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ o ora.

Aeroportul International Corfu este situat la 37 de kilometri departare de Kassiopi, iar daca vrei sa calatoresti intre cele doua cu un taxi, ar trebui sa scoti din buzunar in jur de 50 euro/calatorie (pret estimativ). 

Intre Corfu Town si Kassiopi circula si autobuzele verzi (Green Bus), care au in jur de 4 curse pe zi si un pret mult mai rentabil. 

Distante catre Kassiopi din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Kassiopi: 23 kilometri
  • distanta Sidari – Kassiopi: 24 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Kassiopi: 39 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Kassiopi: 46 kilometri
  • distanta Moraitika – Kassiopi: 52 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Kassiopi: 73 kilometri
  • distanta Kavos – Kassiopi: 79 kilometri 

Vremea in Kassiopi si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Kassiopi este caracterizat, la fel ca intreaga insula Corfu, de un climat mediteranean, cu veri calduroase si ierni blande. 

Statiunea gazduieste cel mai mare numar de vizitatori in intervalul iulie-august, atunci cand aici se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, cu o medie a maximelor de circa 32 de grade (la umbra) si cu o apa a marii ce atinge valori de aproximativ 25 grade. 

Daca nu esti foarte prietenos cu caldura si nici cu atmosfera foarte animata si aglomerata, poti alege sa-ti faci vacanta in Kassiopi in extrasezon, respectiv in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, preturile la cazare vor fi ceva mai prietenoase cu buzunarul, iar temperaturile mai blande. 

Totusi, e de mentionat faptul ca la sfarsit de mai, apa marii poate fi mai rece comparativ cu sfarsitul lunii septembrie. 

Cum sunt plajele in Kassiopi si in imprejurimi

Ei bine, la capitolul plaje, ne este destul de dificil sa decidem cu ce sa incepem, intrucat zona Kassiopi a fost binecuvantata cu multe locuri frumoase in care sa te poti relaxa la malul marii. 

O buna parte a acestora sunt plaje izolate, fara amenajare si alte servicii, ideale pentru cei care vor sa se recreeze in spatii mai putin aglomerate, in timp ce altele ofera toate facilitatile la indemana. 

Una dintre cele mai frumoase este, fara doar si poate, plaja Bataria, care-si surprinde vizitatorii cu o apa a marii in nuante turcoaz, dar si cu o buna organizare. 

Este marginita de stanci si formata dintr-un pietris deschis la culpoare, iar in zona inalta din spatele plajei exista bar/restaurant. 

Plaja Bataria se afla doar cateva sute de metri departare de centrul statiunii Kassiopi, in vecinatatea ruinelor castelului si are tendinta sa se aglomereze pe timp de vara. 

In aceeasi zona gasesti si plaja Kanoni (cu aspect mai stancos si acces putin mai greoi), dar si plaja Pipitos, cu aspect destul de ingust, insa amenajata cu sezlonguri si umbrele in miez de vara. 

Una dintre cele mai adapostite plaje din zona Kassiopi ramane insa cea care poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de Engagement Bay. Nu are amenajare, iar la intrarea in mare exista stanci. 

Plaja Kalamionas este considerata, totusi, plaja centrala din Kassiopi. Are tot un aspect ingust, este formata din pietris si organizata cu putine sezlonguri si umbrele. 

Trecerea in revista a plajelor din Kassiopi nu se opreste aici. Plaja Kalamaki (aflata in zona Apraos), plaja Kogevina (din directia opusa, catre Erimitis) si superba plaja Avlaki (din apropierea Capului Barbaro) se numara printre locurile frumoase de la malul marii pe care le vei avea la indemana daca alegi sa stai in Kassiopi. 

Plaja Avlaki

Unde poti sa te cazezi in Kassiopi 

Nici din punct de vedere al unitatilor de cazare Kassiopi nu sta rau, numarul acestora fiind de peste 50-60 la o distanta de mai putin de 5 kilometri fata de zona de centru a statiunii. 

Exista atat hoteluri (ce-i drept, mai putine), cat si vile cu apartamente. Majoritatea ofera cazare in regim self catering, iar o mica parte au micul dejun inclus. 

Hotelurile si vilele cu apartamente sunt pentru toate buzunarele, cele mai multe fiind cotate cu 3-4 stele. 

Atractii si activitati in Kassiopi. Ce poti sa faci in zona acestei statiuni 

Kassiopi este potrivita turistilor mai exploratori, care vor totusi sa aiba la indemana diferite facilitati si servicii aproape de locul in care se cazeaza. Sansele sa te plictisesti aici sunt egale cu zero, pentru ca exista multe atractii, obiective si oportunitati de activitati in vecinatate. 

In Kassiopi poti face shopping (exista diferite buticuri cu suveniruri, obiecte hand made), poti sa te bucuri de o viata de noapte ceva mai animata (baruri, localuri cu karaoke) si poti savura o multime de preparate traditionale la tavernele si restaurantele din statiune. 

Desigur, din meniuri nu vor lipsi nici pestele, respectiv fructele de mare. 

Printre restaurantele din Kassiopi care au strans de-a lungul ultimilor ani review-uri bune se numara Kastro KitchenBar, Kima, Sousouro, Petrino, Janis si altele. 

La capitolul atractii istorice, poate cea mai insemnata este Kassiopi Castle, care nu se afla insa in cea mai buna stare de conservare. Pana in prezent, doar poarta principala si cele doua turnuri laterale au fost reconsolidate, iar accesul se face gratuit si pe proprie raspundere. Vei avea de urcat pe jos, pornind din statiune, in zona mai inalta a castelului. Exista indicatoare, insa traseul nu este potrivit pentru persoanele cu dificultati de mobilitate si nici pentru familiile cu copii micuti. 

Biserica Panagia Kassopitra, ridicata in secolul al XVI-lea pe locul Templului lui Jupiter, se afla chiar in zona centrala din Kassiopi.

Unul dintre cele mai vechi sate traditionale din Corfu  – Old Perithia – este localizat la 13 kilometri departare de Kassiopi (in jur de 25 minute de mers cu masina). Pana nu demult, era asemanat cu un sat-fantoma, pentru ca fusese in totalitate abandonat, insa incepand cu anul 2010, la initiativa unui cuplu, mai multe case au inceput sa prinda din nou viata. 

Procentul caselor restaurate sau aflate in curs de restaurare este in prezent de 35%, iar cadrul natural in care se afla este unul idilic, plus ca si aici pot fi vizitate o serie de repere istorice, bisericute, case foarte vechi. 

Nu uita ca din Kassiopi poti pleca si in diferite excursii pe mare, prin intermediul carora poti vizita alte plaje si golfuri ascunse ale insulei. De asemenea, poti ajunge relativ usor si in Sidari, unde te asteapta celebrul Canal D’Amour, considerat o capodopera a naturii. 

In loc de concluzie

Putem spune ca statiunea Kassiopi nu este doar o destinatie de vacanta, ci un loc care imbina destul de potrivit atractiile naturale, obiectivele istorice si ospitalitatea greceasca, oferind un refugiu bine proportionat pentru cei care cauta atat relaxare, cat si aventura. 

In incheiere, iti reamintim ca daca ai in plan sa vizitezi aceasta insula greceasca, la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?