Taverna Faros din Kinira Thassos si tot ce trebuie sa stii despre o vizita aici

Taverna Faros este una dintre tavernele cautate de catre romanii care aleg sa-si petreaca vacantele in Thassos, atat pentru preparatele bune, cat si pentru privelistea frumoasa din acest loc. Restaurantul se afla intr-o statiune linistita a insulei, Kinira, si este o varianta la indemana pentru cei care se cazeaza in partea de est. 

Gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii care-ti pot fi utile daca vrei sa iei masa aici, iar la noi pe site o multime de oferte vacanta Thassos, cu propuneri de hoteluri pentru toate buzunarele, in toate statiunile cunoscute ale insulei.

HINT: Daca vrei sa petreci o zi intreaga explorand Kinira sau daca esti tentat sa te cazezi chiar aici, te-ar putea interesa si informatiile din articolul: Despre Kinira Thassos, statiunea restransa potrivita celor care cauta relaxare si plaje linistite

Unde este Taverna Faros si cum poti sa ajungi aici

Taverna Faros se afla in estul insulei Thassos, la doar cateva sute de metri distanta de centrul statiunii restranse Kinira si relativ vis a vis de insula Kinira. Este localizata pe un promontoriu stancos, care strapunge marea, asadar daca te afli in cautarea unui restaurant cu priveliste magica, Faros s-ar putea sa fie ce-ti trebuie.

Golden Beach, cea mai populara plaja a insulei, se afla la un drum de circa 15 minute cu masina de Taverna Faros. Sunt doar 9,4 kilometri intre cele doua, iar in zona acestei plaje exista si foarte multe unitati de cazare. 

Limenas, capitala insulei Thassos, se afla la o distanta de 21 kilometri fata de Taverna Faros, ceea ce inseamna ca pana aici vei face in jur de 20 de minute cu masina, intr-o zi fara prea multa aglomeratie.

Daca vii din Limenaria, ai de parcurs 33,5 kilometri pana la Taverna Faros, iar daca vii din Potos, ceva mai putin, respectiv 29,9 kilometri.

Tot aici exista si o unitate de cazare, dar si parcare amenajata. Daca vii dinspre Potos, ai grija sa nu ratezi intrarea catre Faros, caci vei observa ca exista o curba destul de stransa pe care trebuie sa o iei la dreapta.

BY THE WAY: Poti lega masa de la Taverna Faros de cateva ore petrecute la plaja din Kinira. Gasesti toate informatiile necesare despre acest loc de la malul marii aici: Kinira Beach, una dintre cele mai linistite plaje din Thassos. Cum arata si cum poti ajunge rapid aici

Meniu Taverna Faros si preparate apreciate

Taverna Faros este evaluata de catre cei care i-au calcat pragul in ultimii ani cu o nota destul de mare (4,6 stele din 5), iar preparatele si servirea sunt descrise ca fiind bune. 

In ceea ce priveste aperitivele, la Taverna Faros poti alege intre branza feta la gratar, branza feta preparata cu susan, buyurdi, branza talagani, chiftelute de dovlecei, tzatziki si multe altele, iar daca ti-e pofta de salata, poti comanda o salata traditionala greceasca, o salata de ton, dar si o salata condimentata de varza sau de sfecla. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: 12 preparate culinare de neratat intr-o vacanta in Thassos

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

La capitolul peste si fructe de mare, vei putea alege dintre creveti prajiti, la gratar sau saganaki, caracatita la gratar, sardine, midii, midii pane, sea bass, peste spada si alte sortimente de peste. Apreciat de mai multe persoane a fost calamarul umplut, servit alaturi de vin. 

Bineinteles, pentru cei care prefera carnea, exista o multime de preparate din carne de pui, miel sau porc, iar mancarurile traditionale cu sos, dar si alte bunatati sunt pregatite aici intr-un cuptor traditional cu lemne. Poti opta si pentru musaca, vinete umplute sau pastitsio. 

De la desert nu vor lipsi iaurtul traditional grecesc cu miere si pepenele proaspat. 

Te-ar putea interesa si: Top taverne Thassos. Care sunt cele mai renumite restaurante de pe insula

Cand sa vii la Taverna Faros si alte informatii utile

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in Thassos in perioada iulie-august sau pur si simplu adori sa prinzi cea mai calduroasa vreme, e posibil sa gasesti Taverna Faros destul de aglomerata, cel putin pe timp de seara. 

Locurile de parcare de aici pot deveni insuficiente, dupa cum au raportat unii dintre turistii care au vizitat taverna, iar pentru eliberarea unei mese poti astepta destul de mult. Asadar, te sfatuim sa suni pentru a face o rezervare, mai ales daca te afli alaturi de un grup mai mare. 

Pe site-ul oficial al restaurantului exista urmatoarele numere de telefon care pot fi apelate: +30 25930 41342, +30 25930 41285 si numarul de mobil: +30 6977590456. 

Tot aici au loc si spectacole de muzica live in serile de vineri. 

Taverna este deschisa de regula pana spre finalul lunii septembrie. 

In loc de concluzie

Taverna Faros este doar unul dintre locurile cu recomandari in care poti manca daca te afli in estul insulei Thassos sau daca vrei sa faci un drum pana aici. Daca si tu ai luat masa la acest restaurant si simti ca mai ai si alte completari, asteptam cu interes si feedback-ul tau!

Desigur, iti reamintim ca la noi pe site gasesti o multime de oferte vacanta Thassos, iar procesul de rezervare este extrem de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?