Tripiti Beach Halkidiki, una dintre plajele apropiate de intrarea pe bratul Athos

Desi nu se numara printre cele mai populare si aspectuoase plaje din peninsula, iar din cauza denumirii poate fi confundata usor cu o plaja din Thassos, Tripiti Beach Halkidiki este unul dintre locurile linistite din imediata apropiere a intrarii pe bratul Athos si totodata locul din care pleaca feriboturile catre fascinanta insula Ammouliani, aflata intre bratele Sithonia si Athos

Tripiti Beach Halkidiki mai este cunoscuta si cu denumirea de Agios Pavlos, iar mai multe detalii despre vizita aici gasesti in cele ce urmeaza. In plus, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante bratul Athos, cu hoteluri si vile din satele si micutele statiuni deschise publicului larg.

Localizare Tripiti Beach Halkidiki si cum ajungi la aceasta plaja

Tripiti Beach se afla la 7,3 kilometri distanta de satul Ouranoupolis, la doar 3,6 kilometri departare de statiunea Xiropotamo, aflata chiar la intrarea pe bratul Athos, si la 2,6 kilometri de satul Nea Roda. 

Daca se intampla sa fii cazat in zona Ouranoupolis, pana la aceasta plaja ar trebui sa faci in jur de 10 minute cu masina, iar daca stai in Nea Roda, timpul petrecut pe drum pana la Tripiti va fi si mai mic, de circa 4-5 minute. 

In cazul in care esti cazat in alte statiuni ale peninsulei Halkidiki (fie chiar si cele de pe bratele Kassandra si Sithonia), ar trebui sa iei in calcul un timp de circa 1-2 ore petrecute pe drum pentru a explora aceasta parte a bratului Athos. 

In Tripiti se poate ajunge si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre statiunile principale din Halkidiki si catre/dinspre Salonic. Poti verifica orarul curselor si tarifele pe acest site, introducand in campul destinatiei denumirea de “TRYPITI”. 

Gasesti plaja destul de bine marcata pe Google Maps, cel mai usor cu denumirile de “Paralia Tripitis” sau “Tripiti Beach”. 

ATENTIE: Asa cum spuneam inca de la inceput, aceasta plaja poate fi confundata, cautand imagini pe internet, cu plaja Tripiti din sud-vestul insulei Thassos.  In acelasi timp, si denumirea de Agios Pavlos mai este atribuita unei plaje din Creta. Prin urmare, te sfatuim ca in cazul in care vrei sa vezi mai multe fotografii de aici, sa alaturi cautarii tale si cuvantul “Halkidiki”. 

Cum arata Tripiti Beach Halkidiki si ce servicii sunt disponibile in zona

Plaja Tripiti este formata din nisip, cu o portiune de nisip grosier in apropierea malului si este amenajata cu sezlonguri si umbrele pe unele dintre segmentele sale. 

Portul Tripiti este locul din care feriboturile pleaca spre insula Ammouliani. Acestea circula pe timp de vara din 30 in 30 de minute, iar costurile unul bilet sunt decente. 

In cazul in care esti interesat sa faci si aceasta excursie, iti recomandam sa citesti mai multe despre transportul catre Ammouliani cu plecare din Tripiti aici: Ce trebuie sa stii despre calatoria cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani

Revenind la Tripiti Beach Halkidiki, plaja este destul de lunga, iar zonele cu sezlonguri alterneaza cu zonele de plaja libera. 

Este foarte posibil ca la intrarea in apa sa intalnesti pietre, chiar si unele portiuni de tip placi de stanca, motiv pentru care e indicat sa iei la tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. Unii turisti au sesizat in zonele mai stancoase si arici de mare, ceea ce inseamna ca trebuie sa-ti protejezi talpile. 

Plaja Tripiti are si o micuta grota (o gaura de mici dimensiuni formata intr-o stanca) prin care trece apa – un loc in care lumea obisnuieste sa faca fotografii 🙂 

Insula Ammouliani troneaza chiar in fata acestei plaje, ceea ce inseamna ca peisajul de care te vei bucura aici va fi unul cat se poate de frumos. 

In zona din spatele plajei gasesti o serie de unitati de cazare, cateva beach baruri si destul de putine restaurante, insa pentru o varietate mai mare de locuri in care poti lua masa te poti indrepta rapid catre Nea Roda sau catre Ouranoupolis.

Alte plaje apropiate de Tripiti Beach Halkidiki

Daca vrei sa incerci si alte plaje localizate in imediata vecinatate a Tripiti Beach, trebuie sa stii ca vei putea ajunge destul de usor la: 

Plaja Ouranopolis, premiata cu distinctia Blue Flag, cu o atmosfera in general linistita, amenajare cu sezlonguri si umbrele si multe unitati de cazare in zona din spate, unele dintre acestea de lux. Pe aceasta plaja poate fi vizitat si turnul bizantin Andronikos. 

Si in acest caz, la intrarea in mare exista pietre, asadar cipicii speciali pot fi o necesitate daca vrei sa te balacesti. 

Plaja Nea Roda este localizata la doar 3 kilometri departare de Tripiti si poate fi o alta varianta de plaja bine organizata pe care o ai la indemana in aceasta zona. 

Aici te poti bucura de mai multe restaurante, terase, beach baruri si taverne. 

Plaja Xiropotamos se afla chiar la intrarea pe bratul Athos, la vreo 4 kilometri departare de Tripiti Beach, este lunga si are toate sansele sa cucereasca inimile celor care n-au nevoie de prea multa animatie pentru a se simti bine la malul marii. 

Este evaluata ca fiind o plaja semi-salbatica, inconjurata de dealuri cu vegetatie si are destul de putine segmente amenajate. 

In loc de concluzie

Tripiti Beach Halkidiki este una dintre plajele la indemana celor care se cazeaza aproape de intrarea pe bratul Athos, intr-una dintre asezarile localizate in aceasta zona. Nu este neaparat cea mai frumoasa plaja din Halkidiki, nici cea mai comoda dintre toate, insa poate fi un loc potrivit pentru cei care vor sa se relaxeze privind in zare catre insula Ammouliani.  

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante bratul Athos, cu hoteluri pentru toate preferintele, din care sa-ti alegi simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?