Xiropotamos, locul din Athos Halkidiki in care linistea si marea se intalnesc

Pui la cale o vacanta in Halkidiki, insa faci parte din randul celor care prefera plajele cat mai linistite, in care se pot relaxa asa cum se cuvine? Daca planuiesti sa te indrepti catre cel de-al treilea brat al peninsulei, Athos, care este oricum mai putin ticsit de turisti decat Kassandra si Sithonia, e posibil sa rezonezi cat se poate de bine cu Xiropotamos, una dintre fasiile de nisip aflate chiar la intrarea pe brat. 

Xiropotamos este destul de lipsita de organizare, are un aspect semi-salbatic si are avantajul de a fi localizata in apropierea altor plaje frumoase, asta daca simti totusi nevoia de confort suplimentar cand te relaxezi la malul marii. 

Mai multe detalii despre Xiropotamos gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos, cu propuneri de hoteluri din statiunile cunoscute.

Localizare Xiropotamos si cum poti ajunge la aceasta plaja 

Inainte de a aborda subiectul localizarii acestei plaje, e important sa scoatem in evidenta faptul ca plaja Xiropotamos nu trebuie confundata cu satul Xiropotamos, localizat la poalele muntelui Falakro si la aproximativ 7 kilometri distanta de orasul Drama. 

Xiropotamos Beach se afla la 11 kilometri distanta de cunoscutul Ouranoupoli si la doar 3,6 kilometri distanta de portul din Tripiti (locul din care se pleaca spre insula Ammouliani cu feribotul), pe partea opusa fata de statiunea Ierissos

Asta inseamna ca gasesti aceasta plaja in imediata apropiere a intrarii pe bratul Athos. 

Din Salonic si pana aici sunt 117 kilometri, distanta care poate fi parcursa in aproximativ o ora si 40 minute cu masina, in conditii normale de trafic. 

Pe Harti, poti gasi aceasta plaja exact cu denumirea de “Xiropotamos Beach”, iar cei care vin aici cu masina pot gasi locuri in zona din spate, la mica distanta fata de plaja. 

Xiropotamos nu este o plaja aglomerata, nici macar in plin sezon. 

Cum arata Xiropotamos si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Xiropotamos este acel gen de loc potrivit celor care nu sunt incantati de ideea de a imparti plaja cu alte cateva sute de persoane. 

In zona din spatele plajei exista cateva unitati de cazare (majoritatea vile), ceea ce inseamna ca la Xiropotamos Beach ai putea sa intalnesti turistii care au ales sa stea in apropiere. 

Desi cea mai mare parte a plajei Xiropotamos este neamenajata, exista si cateva segmente care au organizare cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja are si vreo 2 locuri in care se poate lua masa, dar si un beach bar. 

In cazul in care preferi sa stai pe portiunile libere, asigura-te ca vii aici cu propria umbrela, cu crema cu factor de protectie ridicat si cateva racoritoare/gustari. Sandwich-uri, diferite dulciuri si racoritoare poti cumpara totusi si de la mica rulota tip cafenea amplasata pe plaja, insa pentru ca vorbim despre o plaja lunga, daca alegi sa stai in partea sa mai salbatica, e posibil sa ai ceva de mers pana aici. 

Pe unele portiuni pot exista pietre la intrarea in mare, ceea ce inseamna ca, pentru orice eventualitate, poti aduce si incaltamintea speciala pentru apa. 

Plaja este formata dintr-un nisip grosier, iar apa este descrisa ca fiind foarte limpede in aceasta zona, potrivita si celor care au in plan sa faca snorkeling. 

Alte plaje apropiate de Xiropotamos 

In cazul in care simti ca ai nevoie si de ceva mai multa organizare sau pur si simplu vrei sa vezi si alte plaje din aceasta zona a bratului Athos, te mai poti indrepta usor catre:

Plaja Tripiti, care nu este neaparat cea mai frumoasa plaja din Athos, dar care are segmente organizate ce alterneaza cu zonele de plaja libera, cateva beach baruri, dar si portul Tripiti in partea din dreapta cum te uiti la mare.

Distanta intre Xiropotamos si Tripiti este de 3,5 kilometri. 

Plajele insulei Ammouliani pot fi trecute pe lista ta atata vreme cat ti-ai propus sa vizitezi si aceasta micuta insula din Halkidiki. Poti ajunge in Ammouliani dupa o scurta calatorie cu ferry pe care-l iei din Tripiti (durata unei curse pe un singur sens este de maximum 15 minute). 

Aici te asteapta locuri precum Alykes Beach, Megali Ammos Beach, Kalopigado, Karagatsia si altele, pe care te invitam sa le descoperi in acest articol: Ghid plaje Ammouliani. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe aceasta insula din Halkidiki

Plaja Ierrisos, care se afla pe cealalta parte a bratului, este premiata Blue Flag si foarte bine organizata, cu zone de sezlonguri si umbrele, centre de sporturi acvatice, terase si taverne pe portiunea din spate. 

Intre Ierissos Beach si Xiropotamos Beach sunt 6,4 kilometri. 

In loc de concluzie

Xiropotamos Beach este una dintre cele mai relaxante plaje ale bratului Athos, considerata semi-salbatica si cu o atmosfera cat se poate de potrivita celor care vor sa se bucure de liniste in adevaratul sens al cuvantului. 

Daca ai ajuns deja aici si simti ca informatiile de mai sus pot fi completate si cu alte detalii noi, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta. 

Iar daca vrei sa pleci in vacanta in aceasta zona, insa nu ai gasit inca locul perfect in care sa te cazezi, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos Grecia.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?