Nea Roda Beach, una dintre plajele bine amenajate ale bratului Athos Halkidiki

Plaja Nea Roda este atribuita statiunii cu acelasi nume, care se afla in cel mai ingust punct al bratului Athos. Nea Roda este o statiune family-friendly, cu mai multe taverne si terase apropiate de malul marii, iar plaja sa premiata Blue Flag completeaza perfect peisajul unei vacante frumoase aici. 

Mai multe amanunte despre caracteristicile Nea Roda Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar daca esti interesat sa-ti rezervi cazare chiar in aceasta zona a celui de-al treilea brat din peninsula Halkidiki, te invitam sa descoperi ofertele vacante Athos pe care le-am pregatit la noi pe site.

Unde se afla Nea Roda Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja 

Nea Roda Beach este localizata la 119 kilometri de Salonic si in imediata apropiere a statiunii Ierissos, aflata langa intrarea pe bratul Athos. 

Din Salonic si pana aici ar trebui sa faci pe drum in jur de 2 ore cu masina, intr-o zi cu trafic normal.

Daca nu te afli in vacanta cu masina si vrei sa te folosesti de transportul local, e bine de stiut ca in Nea Roda poti ajunge si cu autobuzele KTEL, care circula intre marile statiuni din Halkidiki si catre/dinspre Salonic. 

Programul curselor si tarifele pot fi verificate pe acest site, introducand in campul destinatiei “N.RODA”. 

Distante pana la Nea Roda Beach din alte statiuni ale peninsulei Halkidiki

  • distanta Nea Moudania – Nea Roda Beach: 80 kilometri
  • distanta Kallithea – Nea Roda Beach: 105 kilometri 
  • distanta Nikiti – Nea Roda Beach: 55 kilometri
  • distanta Neos Marmaras – Nea Roda Beach: 72 kilometri
  • distanta Ouranoupoli – Nea Roda Beach: 10 kilometri 

Se gasesc locuri de parcare in zona din spatele plajei, desi in plin sezon, Nea Roda poate deveni ceva mai aglomerata. 

Cum arata Nea Roda Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Nea Roda este formata din nisip si amenajata pe segmentele sale mai late cu sezlonguri si umbrele. 

Apa are, in cele mai multe cazuri, o nuanta turcoaz in aceasta zona si este descrisa de catre cei care au vizitat-o in 2023 ca fiind limpede, curata. 

Pe plaja gasesti cateva beach baruri (vreo 3-4 la numar), iar in zona din spate gasesti si destul de multe taverne, majoritatea cu peste, fructe de mare si diferite feluri de mancare traditionale. 

Nisipul are o nuanta aurie, iar intrarea in apa este relativ lina, insa pe anumite portiuni exista pietre si stanci chiar in apropierea malului. Asta inseamna ca e bine sa iei la tine si acea incaltaminte speciala care-ti va proteja talpile atunci cand intri sa te balacesti 🙂 

Nea Roda Beach are 3 pontoane mai mici care segmenteaza plaja, alaturi de un ponton mai lung pe care te poti plimba pentru a admira marea si peisajul frumos. In apropierea acestora pot fi intalniti si arici de mare. 

Atmosfera de la Nea Roda Beach este descrisa in general ca fiind calma, potrivita pentru familii. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Nea Roda Beach

Desi Nea Roda Beach nu se numara neaparat printre cele mai populare plaje ale peninsulei, in varf de sezon poate fi vizitata de un flux mai ridicat de turisti. 

Din aceste considerente, in cazul in care alegi sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, e bine sa vii la Nea Roda Beach mai devreme, pentru a prinde sezlong acolo unde-ti place. 

In iulie-august se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi (cu o medie a maximelor de circa 31 grade la umbra), dar si cea mai calda apa a marii. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in aceasta zona si implicit pentru o vizita la Nea Roda Beach sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie si sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, temperaturile sunt mai placute, iar plaja este mai libera. Totodata, te vei putea bucura de preturi mai bune la cazare. 

Alte plaje apropiate de Nea Roda Beach 

In cazul in care ti-ai facut planul sa te cazezi in aceasta zona, e posibil sa fii interesat si de celelalte plaje la care mai poti ajunge usor. Gasesti mai jos cateva exemple de plaje aflate la distante rezonabile fata de Nea Roda Beach: 

Plaja Voulitsa se afla la doar 1,5 kilometri departare de Nea Roda Beach, este micuta, formata din nisip si organizata cu sezlonguri, umbrele si baldachine. Accesul aici se face pe un drum de pamant. Exista locuri de parcare in zona din spate a plajei, dar si un beach bar care poarta acelasi nume.

Plaja Ierissos este, la randu-i, destul de apropiata de Nea Roda. O gasesti in stanga statiunii Nea Roda cum te uiti la mare, iar intre cele doua fasii de nisip sunt aproximativ 3,5 – 4 kilometri. 

Ierissos Beach este formata dintr-un nisip cu aspect similar, insa are avantajul de a detine 3 segmente premiate annual, in parte, cu distinctia Blue Flag. 

Si in acest caz exista multe unitati de cazare in zona din spate, multe restaurante si baruri, iar apa isi pastreaza acea nuanta spectaculoasa de albastru deschis. 

Plaja Xiropotamos este localizata la 5,9 kilometri departare de Nea Roda Beach si poate fi o varianta buna de plaja pentru cei care prefera linistea si aspectul mai salbatic atunci cand se relaxeaza la malul marii. 

In cea mai mare parte a sa, Xiropotamo este o plaja neamenajata, cu doar cateva segmente de sezlonguri si umbrele si destul de putine servicii disponibile in apropierea fasiei de nisip. 

Plaja Tripiti porneste din dreptul portului din care se fac plecarile cu ferry spre insula Ammouliani si se continua in directia Ouranoupoli. Si aici exista zone cu sezlonguri si umbrele, care alterneaza cu segmentele de plaja libera. 

In anumite zone, la intrarea in apa sunt stanci, iar optiunile in materie de restaurante sunt ceva mai putine. 

In loc de concluzie

Nea Roda Beach este una dintre plajele comode ale bratului Athos, potrivita pentru familiile cu copii si pentru cei care vor sa aiba la indemana restaurante si beach baruri cat timp se relaxeaza la malul marii. 

Daca ai ajuns pana acum la Nea Roda Beach si simti ca informatiile de mai sus pot fi completate si cu alte detalii utile, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Iar daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?