Aproape totul despre vacantele in Metamorfosi Halkidiki

Aflata in apropierea intrarii pe bratul Sithonia, statiunea Metamorfosi este perceputa drept una dintre oazele de relaxare ale peninsulei Halkidiki, fiind potrivita in mod particular celor care au nevoie de odihna, peisaje frumoase si liniste in timpul vacantei in Grecia. 

Mai multe detalii despre ce are de oferit Metamorfosi celor care aleg fie sa o viziteze rapid, fie sa-si rezerve cazare chiar aici gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte tentate pentru vacantele in Sithonia, cu variante de cazare din toate statiunile cunoscute ale bratului si inclusiv din Metamorfosi 🙂

Ce sa stii despre statiunea Metamorfosi

Intreaga regiune este bogata in paduri de pini si plantatii de maslini, aspect ce intregeste peisajul unui loc perfect de vacanta, in mod particular pentru iubitorii de natura. 

Metamorfosi nu este o statiune foarte mare, insa este bine dezvoltata la capitolul variante de cazare, pentru absolut toate preferintele. In centru gasesti si cateva magazine de unde-ti poti face cumparaturile, dar si o serie de restaurante si taverne. 

In intervalul septembrie – octombrie, in zona sunt recoltate maslinele, aceasta activitate fiind, de altfel, un soi de traditie de familie pentru localnici. In Metamorfosi gasesti si Olive Oil Center – Gaia Kallisti – The White Olive, un magazin de unde te poti aproviziona cu ulei, masline, produse gourmet si cosmetice.  

Metamorfosi este si unul dintre locurile care gazduiesc mai multe zone de campare intre bratele Kassandra si Sithonia. 

Statiunea are cateva sute de locuitori permanenti, insa pe timp de vara ajunge sa gazduiasca un numar impresionant de turisti care vin aici atat din Grecia, cat si din multe alte colturi ale lumii (multi germani, britanici, romani) pentru a se relaxa. 

Hotel Blue Dolphin

Unde se afla Metamorfosi si cum ajungi aici 

Metamorfosi este localizat intre bratele Kassandra si Sithonia, mai aproape de intrarea pe cel de-al doilea brat. Din Nikiti si pana in Metamorfosi sunt doar 7 kilometri, ceea ce inseamna ca poti ajunge in capitala administrativa a bratului Sithonia in doar 10 minute. 

Din Salonic si pana in Metamorfosi sunt 88 kilometri, distanta ce se parcurge de regula, cu masina, in aproximativ o ora si 15 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Majoritatea romanilor care aleg sa-si faca vacantele in Halkidiki vin aici cu masina personala, pentru ca distanta fata de casa este una acceptabila, iar drumul se poate parcurge intr-o singura zi. 

Distanta Bucuresti – Metamorfosi este de 775 kilometri, cu iesire din tara pe la Giurgiu – Ruse. Mai multe informatii despre acest traseu gasesti la noi pe blog, in articolul: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

HINT: In Metamorfosi poti ajunge si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre statiunile din Halkidiki si catre/dinspre Salonic. Programul si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site, selectand limba engleza sau traducerea in limba romana. 

Vremea Metamorfosi si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Metamorfosi este caracterizat de un climat mediteranean, cu veri uscate si calduroase si ierni destul de blande. Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in aceasta zona in intervalul iulie-august, perioada in care statiunea primeste si cel mai mare numar de vizitatori. 

In mod special in weekenduri, dar si in timpul saptamanii, Metamorfosi este loc de vacanta si pentru o parte dintre locuitorii orasului Salonic, data fiind distanta acceptabila intre cele doua. 

De aceea, daca intentionezi sa-ti faci vacanta in aici in miez de vara, e bine sa-ti faci rezervarea din timp. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in Metamorfosi pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. In aceste cazuri, temperaturile sunt mai prietenoase, fluxul de turisti este considerabil mai mic, iar preturile la cazare sunt mai scazute. 

Cum este plaja Metamorfosi

Plaja acestei statiuni este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si este amenajata, pe mai multe dintre segmentele sale, cu sezlonguri si umbrele. 

Sunt si zone mai nisipoase, multe dintre acestea administrate de hotelurile din prima linie si premiate cu distinctia “Blue Flag”. In astfel de zone vei gasi si mai multe servicii, inclusiv beach bar, dusuri si altele. 

Fiindca plaja Metamorfosi se intinde de-a lungul unei fasii de coasta lunga de cativa kilometri, e bine de stiut ca exista si unele portiuni neamenajate, foarte linistite si mai putin vizitate, chiar si cateva golfulete singuratice. 

In linii generale, la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care incaltarile speciale pentru apa sunt binevenite aici 🙂

Mai multe detalii despre plaja din Metamorfosi gasesti la noi pe blog, in articolul: Metamorfosi Beach, plaja de la intrarea pe bratul Sithonia

Unde te cazezi in Metamorfosi

Din acest punct de vedere, putem spune ca Metamorfosi sta foarte bine, caci desi statiunea nu este extraordinar de animata si nici foarte mare, se bucura de o dezvoltare in ceea ce priveste numarul unitatilor de cazare. 

Practic, vei gasi aici vile si hoteluri pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele si chiar unele hoteluri bine cotate (de 4 si de 5 stele), cu servicii mai pretentioase si conditii foarte bune.

Unele dintre aceste hoteluri sunt localizate chiar in prima linie fata de plaja si au si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Majoritatea vilelor din Metamorfosi au apartamente dotate cu chicineta si cu toate facilitatile necesare pentru o sedere in regim self catering. 

Regimul all inclusive este in general absent in aceasta zona, cu mici exceptii de demi-pensiune in cadrul catorva dintre hotelurile mai bine cotate. 

Cateva idei de hoteluri in zona Metamorfosi: 

  • Hotel Blue Dolphin de 4 stele, construit pe o suprafata de 25 000 mp, inconjurat de paduri de pini si localizat la circa 150 metri distanta fata de plaja
  • Hotel Village Mare de 4 stele, la 1.7 km de Metamorfosi si la 100 metri fata de plaja
  • Hotel Olympic Bibis de 3 stele, o varianta mai economica, localizata la 150 metri de plaja
Hotel Blue Dolphin

Ce poti sa faci in imprejurimile statiunii Metamorfosi

Metamorfosi este, asa cum spuneam, o statiune potrivita mai degraba celor care vor sa se relaxeze, sa faca plimbari prin natura, sa se bucure de activitatile centrate pe zona de plaja, eventual sa practice o serie de sporturi acvatice. 

Totusi, daca faci parte din randul celor care vor sa imbine relaxarea cu o serie de activitati, e bine de stiut ca in imediata apropiere a statiunii vei putea sa te bucuri de: 

Plimbare prin Nikiti – in cazul in care simti nevoia de ceva mai multa animatie, mai multe taverne si restaurante dintre care sa poti alege, mai multe magazine cu suveniruri, te poti indrepta catre capitala administrativa a bratului Sithonia. Din Metamorfosi si pana in Nikiti nu vei face mai mult de 10-15 minute cu masina. 

In diminetile zilelor de vineri, in Nikiti este organizat si un targ cu produse locale, de unde-ti poti cumpara masline, ulei, miere, fructe si legume locale, chiar si haine, dar si diferite suveniruri si plante. 

Croaziera pe Muntele Athos cu plecare din portul Ormos Panagias este o alta activitate pe care o vei avea relativ la indemana daca esti cazat in Metamorfosi. De aici si pana in portul Ormos Panagias de unde pleaca multe dintre vasele de croaziera vei face in jur de 20-25 minute cu masina. 

Restaurantele din portul Ormos Panagias trebuie incercate, de asemenea, daca tot ajungi pana aici. Sunt in jur de 5-6, noi am testat Avra si Aristos si am fost incantati 🙂 

Vizita la ruinele anticului Olynthos, localizate la circa 25 kilometri departare de Metamorfosi, mai poate fi o idee de activitate pe care sa o poti face in zona. Daca esti pasionat de istorie, vei avea ce sa vezi aici. 

La baza originilor acestui oras antic stau doua supozitii: una dintre acestea sustine ca Olynthos era fiul lui Strymonas, regele Traciei. Olynthos ar fi fost ucis in timp ce se afla la o vanatoare de lei, iar fratele sau, Vraggas, ar fi ridicat orasul in memoria sa. 

O a doua supozitie este cea conform careia Olynthos ar fi fost unul dintre fiii lui Hercules. 

In loc de concluzie, 

Metamorfosi este una dintre statiunile mai linistite aflate intre bratele Kassandra si Sithonia ale peninsulei Halkidiki, mai apropiata de al doilea brat, bine dezvoltata la capitolul unitati de cazare si cu suficient de multe atractii in imprejurimi. 

Daca ai fost deja in Metamorfosi si ai eventuale recomandari sau noutati de povestit, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca locul perfect in care sa te cazezi, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?