Zografou Beach, un loc ideal pentru snorkeling pe coasta de est a bratului Sithonia

Printre plajele atat de indragite de pe coasta de est a Sithoniei se afla si Zografou Beach, un loc linistit, mai putin popular, administrat de campingul aflat in zona din spate. 

Zografou Beach isi asteapta vizitatorii cu o atmosfera in general calma, cu ape limpezi, numai bune pentru iubitorii de snorkeling si cu diferite servicii menite sa faca din vizita ta aici o experienta cat mai confortabila. 

Gasesti mai multe detalii utile despre vizita la aceasta plaja in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 de hoteluri din care sa-l selectezi rapid pe cel potrivit cerintelor tale 🙂

Unde se afla Zografou Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja 

Zografou Beach este localizata pe coasta de est a bratului Sithonia, intre satul Vourvourou si celebra plaja Kavourotrypes. 

Din centrul Vourvourou si pana aici sunt 10,2 kilometri, drum ce se parcurge cu masina, intr-o zi fara trafic intens, in aproximativ 15-16 minute. 

Din Ormos Panagias si pana la plaja Zografou sunt 17,4 kilometri, iar din Nikiti si pana aici ai de condus in jur de 24 kilometri (adica 27-28 minute). 

Faimoasa plaja Kavourotrypes se afla la 15 kilometri departare de Zografou, iar statiunea Sarti este localizata la 22 kilometri. 

Din drumul principal care inconjoara bratul Sithonia trebuie sa virezi pe un drum secundar catre campingul Porto Elea (care administreaza si aceasta plaja). Unii dintre turistii care au fost aici in lunile trecute spun ca drumul secundar se afla in conditii destul de vitrege si recomanda sa reduci viteza si sa conduci cu precautie, mai ales daca ai o masina cu garda joasa. 

Pentru cei care nu sunt cazati in camping, se solicita o taxa de acces in valoare de 5 euro/persoana daca sederea este mai lunga de doua ore. 

O parte dintre turisti parcheaza mai sus, la marginea drumului si merg pe jos pana la plaja. 

Cum arata Zografou Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Zografou este o plaja de dimensiuni medii, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si organizata pe segmentul central cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja este marginita de stanci, iar in apropiere mai exista cateva alte mici golfulete cu segment de plaja, insa de dimensiuni foarte reduse. 

Exista si un mic ponton in partea din dreapta a plajei cum te uiti la mare, iar in zonele marginale, aspectul este destul de stancos (inclusiv la intrarea in mare). 

In spatele plajei se afla campingul mai sus mentionat, care include si o zona verde, amenajata cu diferite facilitati precum loc de joaca pentru copii, toalete, dusuri, restaurant si altele. 

Poti inchiria umbrele si sezlonguri in zona amenajata, iar racoritoare, cafea si alte bauturi gasesti la beach barul din spate. 

Locul este considerat potrivit pentru snorkeling, tocmai pentru ca sunt prezente stanci la extremitatile plajei, iar apa are o claritate mai buna si diferite locuri care gazduiesc viata marina. 

Totusi, iti recomandam sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, chiar daca intrarea in mare se face de pe nisip. Sunt sanse destul de mari sa intalnesti stanci in apa pe masura ce inaintezi. 

In general, Zografou Beach este potrivita celor care cauta plaje mai retrase, mai putin vizitate, mai linistite. Totusi, in plin sezon, e posibil ca mai multi turisti sa rezoneze cu ideea ta, motiv pentru care iti recomandam ca si aici sa vii la primele ore ale diminetii. 

Altfel, in perioade precum sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie, sunt sanse destul de mari sa prinzi plaja Zografou cat se poate de linistita 🙂 

Alte plaje in apropiere de Zografou Beach 

E bine de stiut ca in relativa apropiere fata de Zografou gasesti si alte plaje frumoase, unele chiar faimoase, considerate adevarate atractii ale Sithoniei, care merita vazute, mai ales daca te vei afla in aceasta zona a bratului. 

Plaja Kavourotrypes (sau Portokali/Orange Beach) este una dintre cele mai populare. Gasesti aici atat o zona de fasie cu nisip, amenajata cu sezlonguri, umbrele si beach bar, cat si mai multe zone libere, printre stanci, unde vizitatorii isi pun prosoapele pentru a se bucura de soare. 

Kavourotrypes se aglomereaza totusi in plin sezon, motiv pentru care e bine sa vii devreme, daca vrei sa prinzi sezlong + loc de parcare la umbra pinilor din spate. 

Din zona de parcare si pana la plaja vei avea de coborat, pret de cateva minute, pe o panta destul de abrupta. Intre Kavourotrypes si Zografou Beach sunt 15 kilometri. 

Plaja Fava poate fi o alta varianta de plaja frumoasa in zona. Este localizata la 8 kilometri departare de Zografou Beach, este complet lipsita de amenajare si este binecuvantata cu niste stanci cu forme aparte, practic, un loc deosebit de fotogenic.

Sunt si cateva zone cu umbra naturala, insa in plin sezon acestea se vor ocupa de la primele ore ale diminetii, caci Fava incepe sa devina, la randu-i, destul de cunoscuta. 

Plaja Karidi este urmatoarea dupa Fava, cum mergi catre centrul satului Vourvourou. Si in acest caz, vorbim despre una dintre cele mai aspectuoase plaje ale bratului – apa turcoaz, nisip cat se poate de fin, aspect salbatic, apa care se adanceste treptat. 

Relativ aproape de intrarea pe aceasta plaja este si un restaurant (Melia), de unde te poti aproviziona cu diverse racoritoare si gustari. Nu uita sa iei cu tine si umbrella, dar si crema cu factor de protectie ridicat atunci cand vii la Karidi, caci si in acest caz lipseste organizarea cu sezlonguri si umbrele 🙂 

In loc de concluzie

Zografou Beach se afla intr-o zona a Sithoniei binecuvantata cu mai multe plaje superbe, insa spre deosebire de majoritatea acestor locuri, este mai linistita si mai putin cunoscuta la scara larga. Zografou este pentru tine daca vrei sa faci snorkeling sau daca vrei sa te bucuri de mare si de soare intr-un cadru ceva mai relaxant si mai lipsit de aglomeratie. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta cateva zeci de oferte vacante Sithonia, cu hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale acestui brat!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?