Plaja Agios Mamas, o oaza de relaxare aproape de intrarea pe bratul Kassandra Halkidiki

Descrisa ca fiind o plaja fara sfarsit, cu ape limpezi in nuante verzi-turcoaz, Agios Mamas este un loc care incepe sa capete din ce in ce mai multa popularitate in randul plajelor din Halkidiki. 

Aflata la indemana celor care aleg sa-si faca vacantele pe Kassandra, dar relativ usor de accesat si de catre cei care isi rezerva cazare intre Kassandra si Sithonia, Agios Mamas poate fi exact ce ai nevoie daca ti-ai propus sa te bucuri de mare si de soare intr-un loc cat se poate de zen. 

In cele ce urmeaza gasesti mai multe detalii utile despre vizita la plaja Agios Mamas, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Halkidiki.

Unde este Agios Mamas si distante din principalele statiuni apropiate 

Plaja Agios Mamas apartine de micul sat cu acelasi nume, localizat la circa 3 kilometri departare de tarm. O gasesti in stanga bratului Kassandra cum te uiti la mare, relativ aproape de statiunea Nea Moudania. 

In cazul in care esti cazat chiar in Nea Moudania, pana la Agios Mamas vei avea de parcurs circa 8 kilometri, iar daca esti cazat in Gerakini, distanta pana la aceasta plaja este de aproximativ 16 kilometri. 

Plaja Agios Mamas este o plaja comoda pentru cei care se cazeaza aproape de intrarea pe bratul Kassandra (in statiuni precum Portes, Nea Potidea sau Nea Fokea), insa poate fi o varianta ok si pentru cei care aleg Psakoudia, Metamorfosi sau chiar si Nikiti. 

Din Nikiti, capitala administrativa a bratului Sithonia, si pana la Agios Mamas Beach sunt 37 kilometri. 

Se poate ajunge cu masina in zona din spatele plajei, exista mai multe spatii amenajate pentru parcare. 

foto articol captura youtube windrides

Cum arata Agios Mamas si ce servicii gasesti aici 

Plaja Agios Mamas se intinde pe circa 3 kilometri, este formata din nisip, iar in ultimii ani a cunoscut o dezvoltare destul de importanta la capitolul segmente amenajate, beach baruri si alte servicii. 

In spatele plajei se afla mica delta a raului Olynthios, care ofera cumva un peisaj total aparte locului. 

Gratie lungimii sale, Agios Mamas ofera practic loc pentru toti vizitatorii sai, indiferent de perioada in care este vizitata. 

Plaja este premiata cu distinctia Blue Flag si ofera mai toate serviciile de care ai putea avea nevoie pentru o experienta relaxanta. 

Pe unele portiuni, pot exista pietricele la intrarea in mare, ceea ce inseamna ca acele incaltari speciale vor fi binevenite aici. 

Agios Mamas poate fi mai aglomerata in intervalul iulie-august, perioada in care intreaga peninsula Halkidiki primeste cel mai mare numar de vizitatori, insa gratie lungimii sale, vei avea oricand spatiu sa te asezi aici. Totusi, daca vrei sa te bucuri de temperaturi mai blande, de o atmosfera mai aerisita pe plaja si chiar si de preturi mai bune la cazare, poti alege sa vii aici la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

Pentru cei interesati, in perioada 29 august – 4 septembrie 2023 este organizat targul din Agios Mamas, unul dintre cele mai mari din Halkidiki, de unde pot fi cumparate produse locale de toate felurile. 

Alte plaje apropiate de Agios Mamas 

Daca esti interesat sa bifezi cat mai multe plaje in aceasta zona, e bine de stiut ca in vecintatea Agios Mamas mai gasesti si urmatoarele: 

Plaja Nea Moudania, localizata la vreo 12 kilometri departare de Agios Mamas, este o plaja lunga de 2 kilometri, bine organizata, cu restaurante, terase si beach baruri.

Aici vei avea ocazia sa practici si diferite sporturi acvatice. 

Plaja Nea Potidea, o plaja linistita, potrivita celor care vor sa se relaxeze, se afla la doar 7 kilometri departare de Agios Mamas.

Si aici gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera, alaturi de un teren de volei amenajat. In spatele plajei exista o alee pietonala, dar si o serie de restaurante. 

Plaja Gerakini, care este localizata la circa 14 kilometri departare, are o intrare relativ lina in apa, amenajare pe anumite segmente, dar si zone libere unde-ti poti aseza linistit prosopul.

In zona din spatele plajei exista restaurante si unitati de cazare pentru toate preferintele. 

In loc de concluzie 

Agios Mamas poate fi unul dintre locurile numai bune in care sa te opresti daca simti nevoia sa te bucuri de liniste si de mai mult spatiu atunci cand mergi la plaja. O putem descrie ca fiind un mix bun intre o plaja salbatica si una amenajata, iar daca ai ajuns deja aici sau ai in plan sa o faci in viitorul apropiat, asteptam oricand informatii noi de la fata locului. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Halkidiki, cu propuneri de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale peninsulei.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?