Drakotrypa sau Pestera Dragonului din Thassos. Ce e de stiut daca vrei sa o vizitezi

Insula Thassos cuprinde o multime de atractii, fie acestea obiective culturale sau naturale, printre care se numara si Drakotrypa, cunoscuta si sub denumirea de Pestera Dragonului (Dragon Cave). Chiar daca pestera nu se numara printre cele mai populare obiective, interesul pentru acest loc pare sa creasca de la an la an, desi nu are un acces tocmai facil. 

Poti afla din acest articol mai multe detalii despre aspectul pesterii, despre drumul pana aici, dar si despre alte atractii interesante aflate la distante rezonabile de Drakotrypa, totul in speranta ca experienta ta in aceste locuri va fi una cat se poate de reusita. 

Bineinteles, la noi pe blog gasesti si un articol mai cuprinzator, dedicat celor mai cunoscute atractii din aceasta insula: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca. 

Pe site te asteptam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, din care sa poti alege hotelul perfect pentru tine, dintr-o lista cu peste 65 de optiuni!

Cum ajungi la Drakotrypa Thassos si cum e drumul pana aici 

Drakotrypa sau Dragon Cave, asa cum o vei gasi pe Google Maps, se afla foarte aproape de satul traditional Panagia al insulei Thassos. Practic, din centrul satului si pana la pestera nu ar trebui sa strabati mai mult de 1 kilometru, insa o buna portiune din drum va fi parcursa prin padure. 

De la fabrica de ulei de masline Sotirelis si pana la Drakotrypa, pe harta figureaza o distanta de doar 900 de metri, insa cei care au vizitat aceasta atractie spun ca drumul nu este unul tocmai usor. 

De asemenea, trebuie luat in considerare si faptul ca pestera nu este semnalizata corespunzator (vei intalni pe traseu doar un indicator de lemn), ceea ce-ti poate complica putin drumul. 

Poti urmari cateva imagini cu drumul prin padure, catre Drakotrypa, in video-ul de mai jos, incepand cu minutul 6.00. Te va ajuta sa-ti faci o idee si de cum ar trebui sa fii echipat cand vii aici. 

Daca esti cazat in zona Limenaria sau in zona Potos, pana in Panagia si respectiv pana la Pestera Dragonului vei avea de parcurs in jur de 45 de kilometri. In general, nu prea renteaza sa vii aici doar pentru aceasta pestera, caci nu este atat de spectaculoasa pe cat ai putea crede, insa daca vrei sa o incluzi intr-un tur alaturi de fabrica Sotirelis, de satul Panagia si eventual de plaja Golden Beach, mai mult ca sigur vei considera ca drumul a meritat. 

Pe de alta parte, daca vii din Limenas, cel mai mare oras al insulei Thassos, pana aici vei avea de mers doar 7,8 kilometri, asadar nu mai mult de 12-15 minute petrecute in masina. 

P.S. Exista si autobuz local din Limenas si pana in Panagia. O cursa te costa in jur de 1,6 euro/persoana, iar programul si tarifele actualizate pot fi verificate aici

Nu ai reusit inca sa-ti schitezi traseul cu masina pana in insula Thassos? Te-ar putea interesa si articolul: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Cum arata Pestera Dragonului si ce e bine sa ai la tine 

Pestera Drakotrypa este descrisa de cei care au vizitat-o recent ca fiind un obiectiv interesant, insa deloc amenajat in scopuri turistice. Drumul pe jos, prin padure, pana la intrarea in pestera, poate fi fascinant de frumos daca-ti plac plimbarile prin natura, insa daca te numeri printre cei care au frica de insecte, iarba inalta, buruieni si lilieci, s-ar putea ca aceasta atractie sa nu-ti asigure prea mult confort. 

Pe de alta parte, asa cum se poate observa si in video-ul pe care ti l-am lasat mai sus, drumul este deosebit, la fel si vegetatia in zona. Odata ajuns la intrarea in pestera, vei constata ca aceasta nu este luminata artificial (nu s-au facut prea multe investitii in acest sens). Prin urmare, vei avea nevoie de blitz-ul puternic al telefonului sau de o lanterna, asta daca vrei sa intri inauntru. 

Exista aici si cateva familii de lilieci, pe care e bine sa nu le sperii facand zgomote prea puternice, dar si stalactite si stalagmite care pot fi admirate (numele pesterii se trage de la forma acestora). 

Daca vii aici in plin sezon de vara (in iulie-august), vei constata ca diferentele de temperatura intre exteriorul si interiorul pesterii sunt destul de mari. Spre exemplu, poti merge pana la pestera printr-o caldura de 35 de grade, iar cand intri inauntru sa dai de 15 grade. De aceeea, iti recomandam sa nu vii aici in pantaloni scurti si incaltat cu slapi, caci e posibil sa-ti fie frig inauntru, respectiv usor inconfortabil cat te plimbi prin padure. 

Nu exista taxa de intrare la pestera si nici servicii prin zona, asadar ia-ti cu tine apa plata si o mica gustare. Asigura-te si ca ai baterie la telefon inainte sa vii aici, atat pentru lanterna, cat si pentru indicatiile de orientare. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte atractii in apropiere de Drakotrypa 

Pentru ca Pestera Dragonului este foarte aproape de pitorescul Panagia, este de la sine inteles ca daca tot vii pana aici, ar fi pacat sa ratezi o plimbare prin centrul acestui sat.

Poti sa mergi in piata centrala, poti sa te relaxezi la una dintre terasele de aici sau poti sa gusti preparate traditionale de exceptie la tavernele din Panagia. Mai sunt de vizitat si bisericile din zona, dar si Piata celor 3 izvoare. Poti citi mai multe despre atractiile acestui loc in articolul: Satul Panagia Thassos. Ce trebuie sa stii despre unul dintre cele mai pitoresti locuri din Thassos

Fabrica de ulei Sotirelis se afla in centrul satului, iar de aici te poti aproviziona cu ulei de masline direct de la sursa, dar si cu produse cosmetice si masline. Tot aici poti sa urmaresti si pasii prin care se obtine acest elixir al sanatatii.

Golden Beach, una dintre cele mai cunoscute plaje ale insulei, se afla la o distanta de doar 5,5 kilometri de Panagia, este premiata Blue Flag si masoara in jur de 2 kilometri lungime. Exista aici atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera, iar in apropiere ai la indemana destul de multe terase si taverne. 

Daca te tenteaza o oprire la aceasta plaja, poti citi si articolul: Golden Beach Thassos. Ce trebuie sa stii despre cea mai populara plaja din insula Thassos

Limenas, cel mai mare oras din Thassos, se afla la doar 8 kilometri de Panagia si de Pestera Dragonului si daca nu esti cazat in aceasta parte a insulei, merita sa-i acorzi cateva ore pentru o vizita. Poti vedea aici Acropola, Teatrul Antic, Muzeul de Arheologie din Thassos, dar si vechiul port din Limenas. In zona vechiului port vei gasi si renumitul beach bar Karnagio Thassos

Desigur, gasesti la noi pe blog si un articol separat dedicat acestui mare oras din insula: Vacanta in Limenas, capitala insulei Thassos. Ce trebuie sa stii despre acest oras si care sunt principalele obiective turistice de aici

In loc de concluzie 

Pestera Dragonului poate fi un obiectiv interesant al insulei, insa doar daca o bifezi alaturi de alte atractii ale zonei, caci nu este exploatata asa cum trebuie din punct de vedere turistic, iar drumul pana aici poate fi inconfortabil daca te numeri printre cei care vor sa se odihneasca in concediu. 

Daca ai fost sau daca ai in plan sa ajungi aici, asteptam cu interes si feedback-ul tau, iar daca nu ai luat o decizie cu privire la locul in care te vei caza, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?