Excursii optionale Marmaris. Care sunt cele mai interesante locuri de vazut in apropierea acestei statiuni turcesti

Marmaris, statiunea vibranta si deosebit de apreciata din sud-vestul Turciei, localizata intr-un cadru natural cat se poate de frumos, isi asteapta an de an vizitatorii cu o multime de atractii, carora li se adauga si excursiile optionale de o zi care se pot face catre obiectivele din imprejurimi. 

Multi dintre cei care aleg sa-si faca vacantele in Marmaris nu rezista sa se limiteze strict la ce are de oferit aceasta statiune, ci vor sa exploreze si atractiile din apropiere, prin intermediul tururilor optionale organizate de catre operatorii locali.

Aceste experiente vor fi disponibile, cel mai probabil, la receptia hotelului tau, dar si la birourile agentiilor de turism din statiune si au marele avantaj ca iti asigura transportul, asistenta turistica si intrarile la unele obiective pe tot parcursul excursiei. 

Desigur, daca vrei sa le vezi organizandu-te de unul singur si sa pornesti la drum cu masina personala, iti poti face o lista a prioritatilor urmarind propunerile din acest articol. 

Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt locurile care merita vizitate in apropierea acestei statiuni turcesti, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte de vacanta Marmaris, cu zeci de variante de hoteluri din care sa-l poti alege usor pe cel ideal pentru tine!

Excursii optionale Marmaris pe uscat, in apropierea statiunii

Daca vrei sa te bucuri de atractiile localizate relativ aproape de Marmaris, e posibil sa vrei sa incluzi pe lista ta una sau mai multe dintre variantele de mai jos:

Marmaris Village Tour este una dintre propunerile care apar foarte des in oferta operatorilor locali si presupune o experienta intr-unul sau mai multe sate din apropierea acestei statiuni (satul Bayir, satul Turgut si altele). Turistii vor avea astfel ocazia sa cunoasca viata rurala din aceste locuri, cultura, obiceiurile locale si bineinteles, frumusetea naturii de aici. 

Acest tip de excursie se potriveste celor care vor sa observe stilul de viata al localnicilor si sa se bucure de o experienta relaxanta. 

Excursia in Golful Gokova, un alt loc minunat de la malul marii, situat la circa 40 kilometri distanta de Marmaris. Acesta poate fi vazut in aceeasi zi cu Cleopatra Island, unde te asteapta o alta plaja deosebita, care poarta acelasi nume. 

Excursia in satul pescaresc Datca, localizat la 75 kilometri de Marmaris, se va afla, de asemenea, printre variantele pe care le vei avea la indemana daca vrei sa iesi din statiune pentru a vedea imprejurimile. 

Drumul intre cele doua este foarte frumos, mai ales ca vei avea oportunitatea sa admiri pe o parte Golful Gokova si pe cealalta parte Golful Hisaronu.

Datca este renumit pentru preparatele din peste, dar si pentru productia de miere si productia de migdale, asadar poti pleca de aici cu ceva bun pentru acasa 🙂  

Excursia Marmaris – Dalyan – Kaunos este o alta oportunitate pe care iubitorii de natura o au in aceasta zona.  Sunt circa 90 kilometri de parcurs intre Marmaris si Dalyan, insa exista si varianta de boat trip, iar calatoria pe mare dureaza in jur de 2 ore. 

Zona Dalyan este cat se poate de ofertanta daca iei in calcul raul unic de aici, plaja protejata Iztuzu, posibilitatea de a admira fascinantele testoase marine Caretta Carettas.

Orasul antic Kaunos, atat de incarcat de istorie si cu mormintele sale sculptate in stanca se poate adauga acestei experiente.  

Excursia catre orasul Koycegiz si al sau lac care poarta acelasi nume presupune un drum de circa o ora si ceva (60 kilometri distanta intre cele doua).

Poti avea o experienta culinara desavarsita aici si poti face drumetii catre Muntele Sandras (cel mai inalt din regiune), catre zona paraului Yuvarlak (unde se afla si o serie de restaurante), catre Platoul Alga si altele. 

Excursii optionale Marmaris pe uscat, la obiective putin mai indepartate 

Daca esti dispus sa petreci ceva mai mult timp pe drum si nu ai o problema cu asta atata vreme cat vei vizita locuri cu adevarat speciale, trebuie sa stii ca din Marmaris se organizeaza plecari de o zi si catre alte atractii incantatoare ale Turciei. Mai jos gasesti cateva exemple dintre acestea: 

Excursia catre Fethiye si Oludeniz, localizate la circa 125 kilometri departare de Marmaris, care te poate incanta cu peisaje fabuloase. Atat Fethiye, cat si invecinatul Oludeniz sunt inconjurate de o natura cat se poate de frumoasa, iar plaja Oludeniz si faimoasa sa Laguna Albastra te asteapta sa le descoperi. 

Oludeniz este faimos si pentru zborul cu parapanta, care atrage anual mii de turisti dornici de clipe de adrenalina si privelisti incantatoare surprinse in timpul acestei experiente.  

Excursia catre Knidos (localizat la 110 km distanta de Marmaris) mai poate fi o alegere inspirata, atata vreme cat esti pasionat de istorie. Se afla in aceeasi directie cu Datca, e drept, putin mai departe, insa aici poti vizita ruinele teatrelor antice si te poti bucura de o panorama cu adevarat spectaculoasa. 

Se spune ca Knidos ar fi fost construit pentru zeita frumusetii – Afrodita. 

Excursia Marmaris – Efes presupune un drum ceva mai lung, caci vorbim despre 216 kilometri distanta intre cele doua, insa daca nu ai vazut pana in prezent acest oras antic si daca nu ai in plan ca la intoarcere sa o iei cu masina pe aici, poti sa iei in calcul si aceasta experienta. 

Pe de alta parte, daca vii cu masina in Marmaris, ai posibilitatea ca fie la dus, fie la intors, sa te opresti sa vizitezi si Efesul. 

La noi pe blog te asteapta un articol dedicat special acestei atractii: Excursie in orasul antic Efes. Totul despre Templul zeitei Artemis si alte vestigii importante din aceasta locatie

Excursia Marmaris – Pamukkale, cu o distanta de 208 kilometri de parcurs intre cele doua, se afla, de asemenea, pe listele operatorilor locali. In acest caz, vei putea admira un fenomen geologic aparte, locul fiind celebru pentru terasele sale de calcar cu apa termala. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: Pamukkale, fenomenul geologic din Turcia de o frumusete aparte. Ce trebuie sa stii daca vrei sa faci o vizita aici

Excursii optionale Marmaris pe mare

Cele mai multe variante de excursii optionale cu barca (boat tours) au inclusa, in pretul final al experientei, si masa de pranz luata pe barca, alaturi de bauturi locale. Vei intalni diferite variante – excursii catre golfurile din vecinatatea Marmarisului, catre insulele din apropiere, catre plajele frumoase aflate la distante rezonabile, catre pesteri, etc. 

Dintre toate, se distinge excursia catre insula Rodos, aflata aproape de aceasta zona de coasta a Turciei, in sud-vestul Marmarisului. 

Excursia catre insula greceasca Rodos, cu plecare din Marmaris, are in primul rand avantajul faptului ca drumul pe mare este unul scurt – se face aproximativ o ora intre cele doua, cu ferry sau cu catamaranul. 

Poti sa faci aceasta excursie pe cont propriu sau poti alege varianta unui tur organziat. 

Daca nu ai in plan sa petreci o noapte pe insula greceasca si vrei doar sa o vizitezi rapid, ia in calcul sa pleci din Marmaris in jurul orei 9 dimineata si sa te intorci inapoi cu ferry in jurul orei 16.00. Raman astfel vreo 6 ore, timp in care poti vizita Templul Afroditei si alte atractii ale orasului vechi. 

Excursia la Cleopatra Island (Insula Sedir) este una dintre cele mai populare in Marmaris, astfel ca sansele sa nu o observi pe listele operatorilor locali sunt aproape zero.

Locul este faimos pentru plaja cu nisip fin de aici, care poarta tot denumirea de Cleopatra si pentru ruinele orasului antic Cedrae. 

Excursia la pescuit este pentru tine daca esti pasionat de aceasta activitate. Poate fi o alternativa potrivita pentru familii, caci implica mai multa relaxare, sesiuni de pescuit in golfurile din apropierea Marmarisului, opriri pentru snorkeling, pranzul luat pe barca.

Aceste tururi dureaza, de regula, 3-4 ore, iar participantii au asigurat pe barca si tot echipamentul necesar pentru pescuit. 

Pirate Boat Trip este o varianta de excursie pe mare care presupune ceva mai multa animatie la bord. Turistii se pot bucura de muzica, atmosfera de petrecere cu spuma si opriri in golfurile din apropierea statiunii Marmaris. 

O astfel de excursie incepe de regula la ora 9.30 dimineata si se termina in jurul orei 17.00. Exista si varianta unui  night party boat, care presupune cina si atmosfera de petrecere pe o barca, de regula in intervalul orar 19:30 – 23.30. 

Pe vas au loc spectacole de muzica live, belly dance si alte momente de entertaining, iar participantii au ocazia sa socializeze cu turisti de diferite nationalitati. 

In loc de concluzie

Marmaris este o statiune potrivita pentru toate tipurile de turisti, iar daca te numeri printre cei exploratori, vei putea sa te bucuri aici de o multime de variante de excursii optionale. Desigur, te sfatuim sa faci de acasa o lista cu prioritati, pentru ca ti-ar trebui o vacanta de cateva luni bune ca sa le poti bifa pe toate cele existente in oferta locala 🙂 

Daca ai fost in Marmaris si simti nevoia sa ne impartasesti una dintre experientele tale la capitolul excursii optionale, asteptam cu mult interes feedback-ul tau! Nu uita ca la noi pe site te asteapta oferte bune pentru vacantele in Marmaris, asa ca daca planuiesti pentru prima data o experienta aici sau, din contra, vrei sa revii, nu uita sa arunci o privire pe propunerile noastre!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?