Ghid plaje Ammouliani. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe aceasta insula din Halkidiki

Insula Ammouliani este singura insula locuita din Macedonia Centrala, iar pe suprafata sa modesta (de doar cativa kilometri patrati) gazduieste o serie de plaje absolut superbe, care merita vizitate atata vreme cat ti-ai propus sa ajungi fie si pret de o zi aici, fie sa te cazezi pentru mai multe nopti. 

Plaje populare, bine organizate, cu ape turcoaz si cu toate serviciile necesare unei experiente confortabile, alaturi de plaje cu aspect salbatic, la care se ajunge mai greu, dar si alaturi de plajele din zona insulelor Drenia, toate isi asteapta vizitatorii cu piesaje rapitoare si cu o atmosfera relaxanta de vacanta. 

In cele ce urmeaza ti-am pregatit un scurt ghid al plajelor insulei Ammouliani, iar la noi pe site gasesti si cateva oferte vacante Ammouliani, daca esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar in aceasta micuta insula din zona peninsulei Halkidiki.

Totodata, suntem mai mult decat convinsi ca vei vrea sa stii si cum poti ajunge pe insula Ammouliani, motiv pentru care iti recomandam sa arunci o privire la noi pe blog,  pe articolul: Ce trebuie sa stii despre calatoria cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani

Cea mai cunoscuta plaja de pe insula Ammouliani 

Daca ar fi sa ordonam plajele din Ammouliani intr-un top bazat pe popularitatea acestor locuri, cu siguranta prima pozitie ar fi ocupata de catre plaja Alykes, pe care multi o descriu ca fiind si una dintre cele mai frumoase din aceasta zona. 

Daca la capitolul aspect, parerile pot fi subiective, in ceea ce priveste dimensiunile sale si organizarea de aici, Alykes Beach poate ocupa totusi un loc fruntas. Iata de ce: 

Alykes se intinde pe o lungime de circa 750 metri, este formata din nisip fin si este organizata pe multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele. Acestea pot alterna cu zonele de plaja libera (in special in extrasezon). 

Intrarea in apa este lina la Alykes si in general lipsita de pietre, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. Mai mult, marea este destul de linistita aici, iar apa este cat se poate de limpede si are acea nuanta de turcoaz-cristal. 

Pe Harti este marcata cu denumirea de “Alykes Beach” si se afla la doar 2,3 kilometri distanta de terminalul ferry din Ammouliani. 

ATENTIE: Grecia este vestita pentru plajele sale frumoase, care sunt de ordinul sutelor, ceea ce inseamna ca multe dintre ele pot avea denumiri similare sau chiar identice. Este si cazul plajei Alykes, nume care se regaseste sub exact aceeasi forma si in insula Zakynthos si sub forma de “Aliki Beach” in insula Thassos. 

Asadar, daca vrei sa vezi pe net mai multe imagini cu plaja abordata in acest articol, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Ammouliani”. 

Citeste mai multe despre aceasta plaja aici: Alykes Beach Ammouliani, cea mai populara plaja a micutei insule din Halkidiki

Alte plaje frumoase din Ammouliani

Sigur ca nu ne vom limita la Alykes atunci cand vorbim despre plajele frumoase ale acestei micute insule din Halkidiki. Chiar dacă suprafata sa totala nu depaseste 5 kilometri patrati, Ammouliani mai gazuieste si alte locuri interesante la malul marii, cum ar fi:  

Plaja Agios Georgios (Saint George) se afla la 3 kilometri departare de Alykes, in sud-estul insulei. 

Aceasta plaja ofera vedere catre Ouranoupoli, iar una dintre cele mai frumoase parti ale sale este cea din dreptul cafe Agios Georgios, unde gasesti si amenajare cu sezlonguri si umbrele. De-a stanga si de-a dreapta acestui segment gasesti zone libere, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Restaurantul Sarandis de aici este unul dintre locurile cu recomandari la care poti lua masa, iar in partea dreapta a acestuia se afla si beach barurile Mantouli si Gripos. 

Plaja Megali Ammos este o alta plaja apreciata a insulei Ammouliani. Este localizata aproape de Agios Giorgios si are un acces relativ facil. Megali Ammos are atat segmente neamenajate, cat si zone organizate cu sezlonguri si umbrele. 

Si aici gasesti nisip auriu, o apa foarte curata, dar si un restaurant (Taverna Megali Ammos) cu cateva sute de review-uri pozitive pe Google. 

Plaja Karagatsia se afla in directie relativ opusa, la 5 kilometri de Alykes Beach si la 3.2 kilometri fata de terminalul ferry, pe coasta de nord-vest a insulei Ammouliani. 

Karagatsia se desfasoara de-a lungul unui golf ferit, asadar, apa este in cele mai multe cazuri linistita in aceasta zona. Are amenajare cu sezlonguri si umbrele, administrate de beach barurile din spate, dar si zone de plaja libera. 

Peisajul este cat se poate de incantator aici, mai ales ca plaja se bucura de o zona bogata in vegetatie pe fundal. Totusi, pe unele portiuni (in mod special catre extremitati) exista pietre si stanci la intrarea in mare.  

Plaje mai putin cunoscute din Ammouliani 

Chiar daca nu sunt la fel de populare precum cele mentionate mai sus, aceste plaje din Ammouliani atrag, la randul lor, destul de multi vizitatori in plin sezon si sunt binecuvantate cu diferite atuuri. 

Plaja Kalopigado este urmatoarea plaja din dreapta cum te uiti la mare dupa faimoasa Alykes, asadar, va fi la indemana ta in cazul in care vrei sa explorezi usor alte locuri din apropierea plajei principale. 

Este o plaja in general linistita, potrivita pentru cei care vor sa se relaxeze si este caracterizata de un nisip in nuante ceva mai inchise. 

sursa foto ammouliani.ro

ATENTIE: Kalopigado este si numele unei asezari din apropierea Atenei, care se bucura, de asemenea, de iesire la mare. 

Plaja Faka se afla in relativ aceeasi directie cu Karagatsia, ofera acces auto celor care vor sa o viziteze, insa drumul nu se afla in cele mai bune conditii, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere, mai ales daca masina ta are garda mai joasa. 

Se poate ajunge aici si cu o barca inchiriata, iar pe plaja lipsesc in general serviciile si amenajarea cu sezlonguri (acest aspect se poate schimba de la un sezon la altul).

Plaja Banana este una dintre cele mai apropiate plaje fata de terminalul ferry (distanta intre cele doua fiind de doar 1,3 kilometri). Nu se recomanda sa mergi cu masina pana la plaja, caci drumul de acces poate deveni usor problematic. Unii dintre cei care au vizitat-o in ultimii ani spun ca au parcat mai sus si au mers in plimbare pana la plaja. 

Exista sezlonguri si umbrele, servicii de luat masa, insa e important de stiut ca aici opresc si o parte dintre barcile de croaziera care vin in directia Ammouliani, ceea ce inseamna ca in plin sezon, in jurul orei 11.00, locul poate deveni destul de aglomerat. 

Printre plajele mai putin populare ale insulei Ammouliani se mai numara si Agionisi (plaja din dreptul hotelului cu acelasi nume), Limani, Tratovoli (langa Faka Beach), Tzanis, Kaminaki (la care se poate ajunge numai cu barca) si altele. 

Plajele insulelor Drenia 

Daca intentionezi sa explorezi catusi de putin si atractiile din imediata apropiere a insulei Ammouliani, e bine de stiut ca in partea de sud-est exista o insiruire de mici insule nelocuite, printre care si insula Drenia (cea mai mare dintre toate). Complexul de insule a capatat denumirea de Drenia Islands, insa cele mai micute se numesc Tigani, Feti, Pontiki, Artemis si Penna. 

Poti ajunge in aceasta zona prin intermediul unei excursii organizate (din Ouranoupolis pleaca cele mai multe astfel de barcute) sau daca inchiriezi pe cont propriu o ambarcatiune. 

Singura plaja amenajata se afla pe insula Drenia, acolo unde gasesti si un beach bar, dar si un restaurant (RESTIA Seafront Restaurant). 

Altfel, intreaga zona Drenia Islands este considerata a fi una dintre cele mai salbatice din Halkidiki, iar viata subacvatica prezenta aici poate fi spectaculoasa, asadar, ideal de explorat de catre amatorii de snorkeling sau de scuba diving. 

In loc de concluzie

Plajele din Ammouliani isi surprind vizitatorii cu unele dintre cele mai frumoase peisaje si cu una dintre cele mai curate, cristaline ape din zona Halkidiki. Avantajul este ca pot fi bifate in majoritate intr-o perioada de timp relativ scurtă (2-3 zile pot fi de ajuns), caci insula este micuță. 

Daca ai ajuns deja in Ammouliani si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte detalii actualizate, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Iar daca nu ai vizitat inca insula si planuiesti chiar sa petreci aici cateva nopti, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Ammouliani!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?