Ghid restaurante Kusadasi. Locuri in care se mananca bine si preparate pe care nu trebuie sa le ratezi

Urmeaza sa pleci in Kusadasi si chiar daca vei avea, mai mult ca sigur, cazare in regim all inclusive, vrei sa-ti rezervi una sau mai multe seri pentru a explora meniurile restaurantelor din zona? 

Putem sa-ti spunem de pe acum ca e cazul sa te pregatesti pentru un adevarat festin, pentru ca zona Kusadasi abunda in restaurante de toate felurile, chiar si cu preparate asiatice sau alte preparate internationale, insa, cel mai important, cu bunatati din bucataria locala. 

Mai jos gasesti o selectie a catorva dintre restaurantele bine cotate din Kusadasi, respectiv locuri care au primit multe review-uri bune din partea celor care le-au calcat pragul, iar la noi pe site gasesti zeci de oferte vacante Kusadasi, la hoteluri bune si foarte bune, din care sa-l poti selecta rapid pe cel potrivit cerintelor tale!

BY THE WAY: Daca vrei sa pleci spre Turcia cu temele facute la capitolul mancaruri traditionale si sa stii catre ce sa te orientezi atunci cand ai meniul in fata, ti-ar putea fi de folos propunerile din acest articol: Scurt ghid al mancarurilor turcesti. Ce preparate sa incerci daca vrei sa ai o experienta culinara desavarsita in vacanta ta din Turcia

Saray Restaurant

Acest restaurant se afla chiar in centrul orasului-statiune Kusadasi si va fi la indemana ta daca alegi sa dai o tura prin bazar sau chiar si prin zona portului. Este unul dintre restaurantele cu sute de recenzii pe Google, iar cei care au luat masa aici, inclusiv romani, spun ca servirea este rapida si ca mancarea este foarte gustoasa. 

Meniul de la Saray este o adevarata fuziune a bucatariilor internationale si contine atat preparate traditionale turcesti, cat si mancare mexicana, chinezeasca, thailandeza, indiana, italiana, fructe de mare, fripturi de diferite feluri, dar si meniuri pentru copii. 

Mezgit Restaurant

Mezgit se afla aproape de Marina Kusadasi si la doar cativa pasi de malul marii, are peste 1100 de recenzii si o nota de 4,5 din 5 pe Google. 

Poti incepe, bineinteles, cu aperitivele, caz in care vei avea de ales intre iaurt frecat cu menta, vanata afumata, fava, salata de vinete, salata de ardei copti si alte bunatati. In meniu exista si o mica sectiune a fructelor de mare si a diferitelor sortimente de peste marinat si nu lipsesc nici inelele de calamar prajite sau crevetii gatiti intr-o multime de variante. 

Poti opta si pentru o supa, pentru diferite salate, iar de la felul principal nu lipseste pestele de diferite soiuri, pe care ti-l poti alege chiar din vitrina. 

Bottarga restaurant

La randul sau aproape de malul marii, Bottarga se afla intre cele doua porturi din Kusadasi, are o nota de 4,8 si un meniu cel putin interesant. 

Acesta poate fi genul de restaurant la care sa mananci fructe de mare, cu un plating ceva mai deosebit, oarecum simplist si cat se poate de elegant in acelasi timp. 

Cei care au mai fost aici au caracterizat locul ca fiind o experienta de fine dining perfecta, specificand ca in perioada in care au vizitat acest restaurant (vara lui 2022) nu era dispobil un meniu fix, ci doar preparatele gatite in ziua respectiva 🙂 

Kiwi Restaurant

La Kiwi te poti bucura de o vedere superba catre mare, dar si de plaja Ladies Beach, una dintre cele mai populare din zona acestui oras-statiune. E drept, vei fii ceva mai departe de centrul Kusadasiului, la circa 2,7 kilometri distanta. 

Romanii care au mancat aici spun ca preparatele au fost gustoase, iar Adana kebab si shish kebab de pui merita toate laudele. 

In meniu mai gasesti si o multime de aperitive, supa zilei, chipsuri de cartofi home made si alte garnituri, salate, fructe de mare. 

HINT: Kiwi poate fi un loc potrivit si pentru masa de dimineata. Asa arata micul dejun pentru doua persoane:

Marvista Restaurant

Tot pe portiunea de faleza dintre cele doua porturi si la doar 200 metri distanta de Bottarga se afla Marvista Restaurant, un loc care si-a primit, la randul sau, laudele din partea celor care i-au calcat pragul. 

Si aici ai optiuni destul de variate pentru micul dejun, iar in ceea ce priveste masa de pranz sau cea de seara, poti alege intre frigarui, spaghete, wrap-uri, salate, fripturi, fructe de mare, diferite mancaruri cu sos, burgeri si multe altele. 

Kule Seafood Restaurant

In imediata apropiere a portului si la mica distanta de Pigeon Island te asteapta Kule Seafood, un restaurant cu fructe de mare si peste, gatite in diferite variante. Nu lipsesc din meniu pesti precum chefalul, bibanul, dorada si nici midiile, crevetii, calamarii si lobsterul. 

Poti opta si pentru fileuri pane, peste pe frigaruie sau peste gatit la aburi – cert este ca acest loc e potrivit pentru tine daca vrei sa mananci peste pana te saturi 🙂 

Dedem K. Corner Turkish Restaurant

O alta varianta de restaurant la indemana celor care se plimba la pas prin centrul orasului-statiune Kusadasi, localizat chiar in apropierea Muzeului Miniaturilor si destul de aproape de zona de bazar, Dedem K. Corner are specific turcesc, o multime de preparate cu carne in meniu, dar si diferite feluri de paste, sandwich-uri, pizza si fructe de mare/peste in functie de captura zilei. 

Iskender, kebab cu ciuperci, friptura rib eye sunt doar cateva dintre preparatele care au primit laude aici. 

Tranche

Langa Marina Kusadasi te asteapta si Tranche, un restaurant cu meniu destul de stufos, atat la capitolul mancare, cat si la capitolul bauturi (ai de ales dintre foarte multe cocktail-uri si soiuri de vin). 

Si aici poti lua micul dejun, cu vedere directa la plaja, iar fripturile, crevetii si burgerii au primit complimentele de rigoare. 

Some Where Else

Revenind in zona Ladies Beach, Some Where Else este un loc potrivit pentru a te bucura de apus in timp ce iei masa sau pentru a face o scurta pauza de la plaja pentru o gustare. 

In meniu gasesti pizza, burgeri, diferite soiuri de peste, frigarui, salate si o serie de deserturi interesante. 

Mai mult, Some Where Else sta foarte bine si la capitolul cocktail-uri, mai ales ca te vei afla in locul potrivit pentru a le savura. 

Palm Beach Cafe Restaurant-bar

Tot in aceasta zona se afla si Palm Beach Cafe Restaurant, care a strans cateva sute de recenzii majoritar pozitive si o nota de 4,5 din 5 pe Google. 

Cei care au luat masa aici spun ca au mancat burgeri buni, paste cu branza si carne de pui, kebab, peste, salate, dar si supa foarte buna. 

Servirea este descrisa ca fiind rapida, iar locul are un aspect cozy, cu un mare plus pentru priveliste. 

In loc de concluzie

Atata vreme cat ti-ai propus sa iesi din hotel pentru a lua masa in Kusadasi, optiunile pe care le vei avea la indemana vor fi mai mult decat suficiente, iar preparatele, de-a dreptul interminabile 🙂 

Totusi, pentru ca sunt atat de multe restaurante in zona acestei statiuni turcesti de la malul Egeei, asteptam si alte propuneri interesante si locuri care merita incluse in topul de mai sus, in cazul in care ai avut o experienta cat se poate de buna atunci cand le-ai ales pentru a lua masa. 

Nu in ultimul rand, pentru ca ne recomanda cei peste 14 ani de experienta in organizarea de vacante, te sfatuim sa arunci un ochi la noi pe site pentru a vedea ce oferte vacante Kusadasi ti-am pregatit!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?