Glikadi Beach Thassos, un loc zen intre Limenas si Skala Rachoni

Urmeaza sa-ti petreci vacanta in nordul insulei Thassos si ai vrea sa te orientezi catre o plaja cat mai ferita de aglomeratie si de galagie? E posibil ca Glikadi Beach sa fie ceea ce cauti, tocmai pentru ca nu este atat de cunoscuta de catre turisti. 

Glikadi este o plaja apropiata de capitala insulei, Limenas, si apreciata de aceia care vor sa se relaxeze. Acum cativa ani, plaja era complet neamenajata, insa in ultima perioada au fost amplasate aici sezlonguri si umbrele. 

Gasesti mai multe detalii despre plaja Glikadi in cele ce urmeaza, iar in cazul in care nu ai gasit hotelul ideal pentru concediul tau in Thassos, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacanta Thassos, cu hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei!

HINT: Daca ti-ai propus sa vizitezi cat mai multe plaje ale acestei insule in timpul vacantei tale, iti recomandam sa arunci din timp un ochi pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare Glikadi Beach si cum poti sa ajungi aici 

Glikadi Beach se afla in partea de nord a insulei Thassos, la 6,1 kilometri de Limenas, pe drumul catre statiunea Skala Rachoni. Din centrul capitalei si pana aici ar trebui sa faci in jur de 10 minute cu masina, intr-o zi in care se circula normal. 

Pe de alta parte, daca esti cazat in Limenaria, al doilea oras ca marime din Thassos, pana la Glikadi Beach si in general, pana la plajele din aceasta parte a insulei ar trebui sa faci in jur de 35-40 de minute (aproximativ 33 kilometri distanta). 

Din Potos si pana la Glikadi Beach sunt 36,6 kilometri, iar daca se intampla sa fii cazat in zona celei mai populare plaje din insula, Golden Beach, pana aici ai de mers ceva mai putin, respectiv in jur de 16,8 kilometri. 

Turistii care au fost aici in ultima perioada spun ca exista locuri de parcare suficiente la umbra pinilor din spatele plajei. 

Cum arata Glikadi Beach 

Desi era considerata pana nu demult o plaja salbatica, Glikadi Beach ar fi in prezent amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa nu vei gasi totusi multe alte facilitati prin preajma. 

Aceasta plaja este din nisip, iar intrarea in apa este descrisa ca fiind lina. Pe unele portiuni, la intrarea in mare, exista si pietre, motiv pentru care iti recomandam sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, caci exista si arici de mare. Apa are, de cele mai multe ori, acea nuanta ametitoare de turcoaz, care contribuie destul de mult la peisajul frumos de aici. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Totusi, e de luat in considerare ca modul in care plaja este amenajata poate sa se schimbe de la un an la altul. Unii dintre turistii care au fost in 2020 spuneau ca nu exista niciun bar pe plaja, asa ca e bine sa ai la tine apa sau alte bauturi racoritoare, caci nu prea ai de unde sa-ti cumperi. Altii, care au fost aici mai recent (2021), au raportat ca exista totusi un beach bar, dar si vanzatori ambulanti cu gogosi, fructe, etc. 

Plaja are atat o zona amenajata cu sezlonguri si umbrele (cel mai probabil, pentru a le ocupa, trebuie sa faci consumatie de la bar), dar si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul si propria umbrela. 

In zona din spate a plajei exista si un teren de volei. 

Alte plaje la distante rezonabile de Glikadi Beach 

Sigur ca daca ajungi aici si constanti ca Glikadi Beach nu este pentru tine sau vrei ca intr-o zi sa bifezi mai multe plaje din nordul insulei Thassos, ai destule alte optiuni la indemana: 

La Scala Beach – o plaja cu aspect mai pretentios, cu un decor exotic, preturi usor mai ridicate, dar si petreceri cu muzica in plin sezon. O vei gasi la o distanta de 2,3 kilometri, in directia Limenas. 

Glyfada Beach, administrata de hotelul cu acelasi nume, se afla in imediata apropiere a plajei La Scala si este o plaja ingusta, insa linistita si cu nisip. Intrarea in mare este lina aici, ceea ce inseamna ca Glyfada este o plaja potrivita familiilor cu copii. Taxa de acces pentru persoanele care nu sunt cazate la acest hotel este de 5 euro, insa copiii nu platesc. 

Tarsanas Beach este o alta plaja care se aseamana ca si aspect destul de mult cu Glyfada (este ingusta si are sezlonguri si umbrele amplasate inclusiv pe zona de iarba verde din spatele plajei). Este administrata de unitatea de cazare de aici, iar pentru a ocupa un sezlong trebuie sa faci consumatie de la beach bar in valoare de 5 euro. Se afla la 3,8 kilometri de Glikadi, ceea ce inseamna ca vei ajunge cu masina in 5 minute de la una la alta. 

Glyfoneri Beach se afla in directia opusa, catre statiunea Skala Rachoni, la o distanta de 3,8 kilometri de Glikadi. Este o plaja de dimensiuni micute, localizata intr-un golfulet umbrit, amenajata cu sezlonguri si umbrele (acestea se pot ocupa destul de repede in varf de sezon). 

In loc de concluzie

Glikadi Beach este una dintre plajele dragute din zona de nord a insulei Thassos si ti se poate potrivi daca te afli in cautarea unui loc cat mai putin cunoscut si cat mai zen in care sa te bucuri de razele soarelui si de sunetul valurilor. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti alege usor si rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?