Glyfada Beach Thassos, o varianta de plaja linistita in nordul insulei grecesti

Glyfada Beach, cunoscuta si drept Glifadas, este una dintre plajele localizate in nordul insulei Thassos, la mica distanta de capitala Limenas, in directia Skala Rachoni.

Face parte din randul locurilor linistite de la malul marii, fiind totodata si o plaja potrivita familiilor cu copii. Vei gasi aici zone organizate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone libere de plaja, asadar tot ce-ti trebuie daca vrei sa te bucuri relaxat de mare si de soare. 

Mai multe detalii utile despre o vizita la Glyfada Beach poti citi in cele ce urmeaza, iar daca pui la cale o plecare in aceasta insula greceasca, insa nu ai luat o decizie cu privire la locul in care te vei caza, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu hoteluri pentru toate buzunarele!

Unde se afla Glyfada Beach Thassos si cum poti ajunge rapid aici

O vei gasi pe Harti cu denumirea de Paralia Glifadas, insa daca vrei sa cauti mai multe imagini cu aceasta plaja pe internet, ia in considerare ca exista plaje cu aceeasi denumire si in insula Corfu, dar si la periferia Atenei, iar fiecare loc in parte difera radical in raport cu celelalte. 

Glyfada Beach se afla la o distanta de 4,1 kilometri de centrul din Limenas, ceea ce inseamna ca intr-o zi fara prea multa aglomeratie, vei face pana aici in jur de 8-10 minute cu masina. 

Daca te afli cazat intr-o alta parte a insulei Thassos, insa vrei sa vizitezi intr-o zi plajele din nord, inclusiv Glyfada, ai putea avea in vedere urmatoarele distante: 

Din Limenaria, al doilea oras ca marime din Thassos, si pana la plaja Glyfada sunt 35,4 kilometri, adica in jur de 40 minute petrecute pe drum. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Din Potos si pana la aceasta plaja este o distanta de 38,9 kilometri, iar din statiunea Skala Marion si pana la Glyfada  – 29,9 kilometri. 

In cazul in care esti cazat in zona celei mai populare plaje din Thassos, Golden Beach, pana la Glyfada ai de parcurs o distanta de 15,3 kilometri. 

Practic, indiferent de locul in care esti cazat in Thassos, pana la aceasta plaja nu ar trebui sa faci mai mult de o ora, o ora si jumatate. Drumul care inconjoara insula este o atractie in sine, care-ti va permite sa faci scurte opriri la cele mai importante obiective: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Cum arata Glyfada Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Glyfada Beach Thassos nu face parte din randul celor mai cunoscute plaje ale insulei, motiv pentru care atmosfera de aici va fi in general mai degajata comparativ cu alte locuri mai populare de la malul marii, precum Marble Beach, plaja din Potos, Golden Beach sau altele. 

Plaja Glyfada se afla in directia hotelului cu acelasi nume (fiind administrata de aceasta unitate de cazare). Exista parcare in vecinatatea plajei, iar pentru cei care nu sunt cazati la hotel, accesul la aceasta plaja este taxat cu 5 euro (copiii nu platesc), pret in care este inclus, se pare, un sezlong. 

Plaja este de nisip, de o lungime medie si localizata intr-un golfulet ferit. Glyfada Beach nu este foarte lata, motiv pentru care vei observa ca ultimele randuri de sezlonguri sunt asezate pe portiunea de iarba verde din spatele plajei. 

Exista un beach bar de unde te poti aproviziona cu racoritoare si mici gustari.

Cei care au fost aici alaturi de copii spun ca intrarea in apa este foarte lina si ca marea se adanceste undeva la 15-20 metri de mal. Nu vei gasi aici restaurant, insa daca te afli in cautarea unui loc linistit la malul marii si te multumesti cu o bautura rece si un sandwich la toast, e posibil ca Glyfada sa fie pentru tine.

Unii turisti au semnalat in anumite perioade cateva pietre la intrarea in mare. Plaja Glyfada este formata in majoritate din nisip, insa pentru a evita orice fel de pericol, iti recomandam sa iei la tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Alte plaje in apropiere de Glyfada Beach Thassos

Vrei sa explorezi cat mai multe plaje din nordul insulei Thassos? La distante rezonabile de Glyfada Beach vei gasi si urmatoarele locuri: 

La Scala Beach, o plaja amenajata ceva mai pretentios, cu mobilier de exterior in stil exotic si petreceri in plin sezon. O vei gasi la doar 200-300 de metri, asadar cu masina nu vei face mai mult de 3 minute dintr-un loc in altul. 

Glikadi Beach, localizata la o distanta de doar 2,3 kilometri de Glyfada, este o alta varianta de plaja linistita din zona de nord. Acum cativa ani, aceasta plaja era salbatica, insa recent au fost observate sezlonguri si umbrele amplasate de-a lungul tarmului. In orice caz, Glikadi este un loc relaxant, potrivit pentru cei care vor sa scape de agitatie. Pe unele portiuni, la intrarea in mare, se afla stanci. 

Tarsanas Beach este la 1,9 kilometri departare de Glyfada, in directia Limenas si este administrata de hotelul cu acelasi nume. Ca si aspect, se aseamana destul de mult cu Glyfada, iar pentru a ocupa un sezlong aici, e nevoie sa faci consumatie de 5 euro de la bar. 

Papias Beach este o alta plaja apropiata, descrisa ca fiind curata si linistita. Are tot o forma ingusta, exista aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si posibilitatea de a lua masa. O gasesti la 2,4 kilometri de Glyfada Beach.  

In loc de concluzie

Glyfada Beach nu este nici cea mai frumoasa si cu siguranta nici cea mai cunoscuta plaja din Thassos, insa poate fi o alegere buna daca tot ce vrei este un loc mai putin aglomerat in care sa te poti bucura de sunetul valurilor si in care sa-ti poti supraveghea copilul mai linistit. 

In cazul in care ajungi la aceasta plaja si simti ca exista anumite detalii noi care ar trebui punctate, asteptam cu interes si feedback-ul tau!

Bineinteles, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, iar procesul de rezervare este foarte simplu si rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?