Kaminia Beach, plaja potrivita pentru snorkeling din apropiere de Lefkada Town

Una dintre plajele mai putin cunoscute din Lefkada si potrivite, totodata, celor care vor sa practice snorkeling, este Kaminia Beach, o mica fasiuta de nisip amestecat cu pietris din apropiere de Lefkada Town. 

Desigur, asa cum poate ti-ai dat seama deja, nu vorbim despre una dintre cele mai bune variante de plaja din Lefkada, ci doar despre un loc mai putin popular, in care poti sa te bucuri de frumusetea peisajului si de apele turcoaz ale marii, mai ales daca te afli in cautarea unei plaje apropiate de orasul-capitala al acestei insule. 

In cazul in care decizi sa-i faci o vizita, gasesti in cele ce urmeaza cateva detalii despre Kaminia Beach, iar la noi pe site o multime de oferte vacante Lefkada, cu propuneri de hoteluri inclusiv din zona Lefkada Town.

Cum ajungi la Kaminia Beach Lefkada

Kaminia Beach este localizata la 8,8 kilometri de centrul orasului Lefkada Town, ceea ce inseamna ca vei ajunge cu masina aici in circa 17-18 minute. La doar 2 kilometri departare se afla satul Tsoukalades. 

HINT: Daca o cauti pe Harti, este posibil sa intalnesti cel putin alte doua locatii de plaja din Grecia cu aceeasi denumire. Una dintre ele este insa in Zakynthos si cealalta in Kefalonia, insa distantele afisate vor fi, evident, cu mult mai mari 🙂 

Plaja Kaminia Beach poate fi o varianta rezonabila de plaja daca te afli in Lefkada Town, asadar nu putem spune ca merita sa vii aici in cazul in care esti cazat in alte statiuni mai mari ale insulei, caci vei avea la indemana plaje cu mult mai bune. 

Totusi, iti lasam aici si distantele catre Kaminia Beach din principalele asezari ale Lefkadei: 

  • distanta Agios Nikitas Kaminia Beach – 8,9 kilometri
  • distanta Ligia Kaminia Beach – 12,6 kilometri
  • distanta Nikiana Kaminia Beach – 15,8 kilometri 
  • distanta Nydri Kaminia Beach – 22,7 kilometri
  • distanta Vasiliki Kaminia Beach – 34,5 kilometri

Drumul secundar de acces catre Kaminia Beach este descris ca fiind destul de ingust, are curbe stranse mai ales pe ultima portiune din apropiere de plaja, insa este asfaltat in intregime. In apropierea plajei sunt locuri de parcare destul de putine (pentru circa 10-15 masini). 

Cum arata Kaminia Beach si ce poti sa faci aici 

Plaja Kaminia este o plaja de dimensiuni micute, fara pic de amenajare si servicii, potrivita strict celor care se simt confortabil la malul marii fara toate aceste facilitati prin preajma. 

Kaminia Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care e bine sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Plaja nu este printre cele mai comode din insula, insa este descrisa ca fiind un loc bun pentru amatorii de snorkeling si de liniste. 

Unii turisti care au fost aici in sezoanele trecute spun ca dupa orele pranzului, vantul bate mai puternic la aceasta plaja si ca in general sunt sanse ca aici sa intalnesti valuri ceva mai mari. 

Apa marii este cristalina la Kaminia Beach, iar culoarea turcoaz specifica marii din Lefkada nu lipseste nici de aici. 

Iti recomandam ca in cazul in care decizi sa te bucuri de mare si de soare la Kaminia, sa vii pregatit cu toate cele necesare: umbrela proprie, crema cu factor de protectie ridicat, sapca, tricou, apa si gustari. Nu exista taverne sau magazine prin apropiere, asadar, ia cu tine tot ce simti ca vei avea nevoie pentru o experienta cat mai confortabila. 

Fiind vorba despre o plaja fara supraveghere si cu aspect destul de stancos, te sfatuim sa nu te aventurezi departe de mal mai ales daca nu stii sa inoti foarte bine. Plaja Kaminia nu reprezinta o alegere foarte buna pentru familiile cu copii. 

Alte plaje in apropiere de Kaminia Beach 

Daca ajungi la Kaminia si constati ca nu e potrivita pentru tine sau daca ti-ai propus ca intr-o singura zi sa bifezi cat mai multe plaje din aceasta zona, e bine sa ai in vedere ca in apropiere se mai afla si urmatoarele locuri: 

Plaja Tsoukalades este la 4,5 kilometri distanta de Kaminia Beach, are un aspect relativ similar, cu multe pietre, ceea ce nu o face sa fie potrivita pentru familiile cu copii. Nici aceasta plaja nu este prea aglomerata si nici amenajata.

Plaja Agios Ioannis, localizata la 10,3 kilometri de mers cu masina de Kaminia Beach si la doar 3 kilometri departare de Lefkada Town este o plaja cu dimensiuni generoase, insa caracterizata in general de valuri mari si de un vant mai puternic.

Exista si cateva zone amenajate cu sezlonguri, umbrele, beach baruri si taverne (in partea de sud a plajei), insa in majoritate Agios Ioannis are un aspect salbatic. 

Plaja din Agios Nikitas este marginita de stanci, formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele si bine organizata. Gasesti aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, taverne si terase in zona din spate, insa in miez de vara, acest loc se aglomereaza destul de tare si poti sa intampini probleme cu parcarea. Cei care au fost aici in vara lui 2022 spun ca au remarcat si prezenta serviciului de salvamari. 

Plaja Milos, la care poti ajunge destul de comod cu barca sau pe un traseu ceva mai dificil prin padure, este considerata una dintre cele mai frumoase de pe insula. Turistii atrag insa atentia asupra preturilor la sezlonguri, care sunt destul de piperate. Din pricina accesului greoi de pe uscat, Milos nu este atat de aglomerata. 

In loc de concluzie

Kaminia Beach este o plaja frumoasa, ideala pentru snorkeling si implicit pentru cei care stiu sa inoate bine, relaxanta, libera, insa nu neaparat potrivita pentru familii cu copii sau pentru cei care au nevoie de un minimum de confort atunci cand se relaxeaza la malul marii. Noi personal o vedem mai mult ca pe o solutie de compromis in cazul in care te afli in zona si vrei sa faci o baie intr-un loc linistit. 

Daca ai ajuns pana acum la Kaminia Beach si vrei sa ne impartasesti si alte informatii utile, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit, te asteptam pe site cu o multime de oferte bune vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?