Kekes Beach sau Skidia Thassos, o plaja ascunsa cu priveliste superba, insa nepotrivita copiilor mici

Chiar daca nu face parte din randul plajelor celebre ale insulei, Skidia sau Kekes Beach, asa cum mai este cunoscuta, poate fi inclusa intr-un top al locurilor speciale de la malul marii in Thassos. 

Plaja este localizata intr-o zona foarte stancoasa, are o portiune mica de nisip si este inconjurata in rest numai de stanci, ceea ce o face sa nu fie potrivita familiilor cu copii mici. 

Afla din acest articol toate detaliile de care ai nevoie pentru o vizita la Kekes Beach, iar daca nu ai luat inca o decizie cu privire la locul in care te vei caza in aceasta insula greceasca, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri pentru toate buzunarele.

P.S. Daca vrei sa te pregatesti de acasa la capitolul plaje frumoase in Thassos, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

In aceasta pagina vei gasi informatii despre: 

  • Unde este Kekes Beach si cum ajungi la aceasta plaja 
  • Cum arata Kekes Beach (Skidia) si ce servicii gasesti aici 
  • Alte plaje in apropiere de Kekes Beach Thassos 

Unde este Kekes Beach si cum ajungi la aceasta plaja 

Plaja Skidia (Kekes) se afla in partea de sud-est a insulei Thassos, la distanta mica de satul Aliki (intre cele doua sunt doar 1,4 kilometri), intr-o zona stancoasa si destul de incomoda pentru cei care prefera plajele late cu nisip. 

Kekes Beach poate fi un loc bun pentru tine daca vrei sa faci snorkeling, daca stii sa inoti bine sau daca vrei sa obtii imagini spectaculoase cu drona. Totodata, ca sa te simti bine aici, ar trebui sa nu te deranjeze daca faci plaja pe stanci. 

In cazul in care te afli alaturi de cei mici sau preferi o zona cu o plaja organizata, te poti indrepta catre una dintre plajele vecine, mentionate in cele ce urmeaza. 

Din Limenas si pana la Kekes Beach sunt 32,9 kilometri, iar din al doilea oras ca marime al insulei, Limenaria, si pana la aceasta plaja sunt 21,8 kilometri. 

Daca vii din Potos catre aceasta plaja, ia in calcul un drum cu masina de aproximativ 25 de minute (sunt 18,2 kilometri distanta). 

Drumul de acces catre aceasta plaja este acelasi cu cel care duce la taverna Kekes Beach Skidia. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Kekes Beach (Skidia) si ce servicii gasesti aici 

Iti putem spune din start ca aceasta plaja arata usor diferit fata de ce ti-ai putea imagina 🙂 

Skidia (sau Kekes Beach) este inconjurata de un relief foarte stancos, prin urmare, in aproape intreaga zona intrarea in mare se face de pe stanci. 

Exista o mica portiune de plaja de nisip (foarte mica, daca ar fi sa fim mai specifici) in capatul din stanga al plajei cum te uiti la mare (in partea de nord-est). Totusi, aici nu incap la plaja mai mult de 10-15 persoane. 

Plaja nu este organizata cu sezlonguri si umbrele, prin urmare, iti recomandam sa vii cu tot ce ai nevoie pentru a-ti face experienta cat mai confortabila. Majoritatea celor care aleg sa vina la Kekes Beach stiu sa inoate bine, unii fac chiar si sarituri de pe stanci (ceea ce nu-ti recomandam, pentru ca in apa exista pietre mari de care te poti lovi, mai ales daca nu cunosti zona).

Nu uita asadar incaltamintea speciala pentru apa (sunt stanci la intrarea in mare, iar acolo unde sunt pietre, exista si arici de mare). Apa se adanceste rapid, iar in unele zone apropiate ale plajei exista scari de metal montate pe stanci, astfel incat sa poti cobori usor in apa. O parte dintre vizitatorii acestui loc isi pun prosoapele de plaja chiar pe stanci, asadar daca esti mai pretentios la capitolul confort, ia in calcul ca sunt sanse sa nu poti sta pe moale aici 🙂 

Foarte aproape de plaja exista taverna cu acelasi nume, dar si o unitate de cazare, ceea ce reprezinta un mare plus pentru un astfel de loc cu aspect salbatic. 

Taverna Kekes Beach Skidia are sute de comentarii si recenzii, majoritatea pozitive si o nota de 4,7 din 5. Cei care au fost aici spun ca s-au bucurat de mancare buna, de portii nu neaparat mari, insa gustoase, preparate cu ingrediente locale. 

In meniu vei gasi, printre altele, caracatita la gratar, creveti in sos de rosii, supa de peste, musaca, pasticcio, ardei umpluti, preparate la gratar, gyros, coaste de porc si de miel, burger, dar si o varietate de salate si de aperitive. 

Restaurantul este destul de cunoscut, asadar iti recomandam sa faci o rezervare daca te afli in vacanta in Thassos intr-o perioada aglomerata (iulie-august). 

Alte plaje in apropiere de Kekes Beach Thassos 

Daca ai venit la Kekes Beach si ai constatat ca nu e foarte comoda pentru tine sau daca vrei sa stai putin aici si ulterior sa pleci sa explorezi si alte plaje din apropiere, te mai poti orienta catre: 

Aliki Beach se afla la 1,4 kilometri de Kekes Beach (Skidia) si este locul in care te poti bucura de doua plaje cu aspect diferit. Pe o fasie de pamant care strapunge marea vei gasi atat o plaja organizata cu sezlonguri si umbrele, cat si o alta plaja cu pietris, stanci si aspect mai salbatic. Foarte aproape de acestea se afla si situl arheolgic Aliki. 

Thimonia Beach este foarte aproape de Kekes, la doar 900 metri distanta, este o plaja ceva mai generoasa ca marime, insa cu pietris si pietre, dar si stanci la intrarea in mare. De cele mai multe ori este neorganizata, insa in anii trecuti au existat si perioade in care puteai sa inchiriezi aici sezlonguri si umbrele. 

Arsanas Beach este localizata la 6,3 kilometri distanta, are dimensiuni mici, se afla intr-un mic golf si este marginita de stanci. Exista aici sezlonguri si umbrele, insa in plin sezon se ocupa foarte repede, nefiind multe la numar. 

Livadi Beach este “vecina” cu Arsanas, se afla la 6,1 kilometri de Kekes, are locuri de parcare aproape de plaja, la umbra maslinilor din spate si un aspect usor salbatic. La fel ca si in cazul plajei Thimonia, exista perioade in care poti prinde aceasta plaja amenajata cu sezlonguri, si perioade in care este libera. Si aici sunt pietre pe plaja si la intrarea in apa. 

Giola, una dintre cele mai incantatoare atractii ale insulei Thassos, se afla la o distanta de 8,7 kilometri de Skidia. Piscina naturala este una dintre cele mai vizitate, insa si in acest caz imprejurimile sunt stancoase, iar locul nu este tocmai safe pentru copiii mici. 

In loc de concluzie

Kekes Beach sau Skidia, asa cum o vei gasi pe Harti, este o plaja speciala a insulei Thassos, potrivita in primul rand celor care stiu sa inoate si celor care adora sa faca snorkeling. Relieful stancos din zona permite observarea vietuitoarelor marine, iar apa este descrisa ca fiind foarte curata si limpede. Cu toate acestea, plaja vine la pachet si cu dezavantajele de a nu fi potrivita pentru copii (din cauza stancilor) si de a nu avea o portiune de plaja prea generoasa. 

Daca si tu ai fost aici sau planuiesti sa faci o oprire la Kekes Beach, asteptam cu interes informatii de la fata locului 🙂 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, iar procesul de rezervare este extrem de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?