Thimonia Beach Thassos, printre putinele plaje din insula cu adevarat libere si in plin sezon

Thimonia este localizata in partea de sud-est a insulei Thassos si face parte din randul plajelor libere si neamenajate ale acestei zone. 

Spre surprinderea multora, Thimonia Beach este mai tot timpul aproape goala, atat pentru faptul ca nu este cunoscuta de catre turisti, dar si pentru ca nu este potrivita celor care cauta o experienta confortabila la malul marii. 

Gasesti mai multe detalii utile despre o vizita la Thimonia in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei!

HINT: Vrei sa faci o selectie a celor mai bune plaje din Thassos inainte sa pleci in vacanta? Te-ar putea ajuta informatiile din acest articol: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare plaja Thimonia si cum poti ajunge aici

Thimonia Beach se afla foarte aproape de satul litoral Aliki (intre cele doua sunt doar 2 kilometri distanta), iar in apropierea acestei plaje exista si alte locuri frumoase la malul marii, toate la distante rezonabile. 

Daca pleci din Limenas cu gandul sa explorezi plajele din estul insulei, pana la Thimonia ai de parcurs aproximativ 33 de kilometri, adica in jur de 45 minute cu masina, intr-o zi fara trafic intens. 

Daca vii din Limenaria, pana la Thimonia ai de mers ceva mai putin, respectiv 20,9 kilometri, iar daca vii aici din Potos, ai de parcurs o distanta de 17,3 kilometri. 

Cea mai cunoscuta plaja din Thassos, Golden Beach, se afla la o distanta de 21,8 kilometri de Thimonia. 

Indiferent din ce zona a insulei pleci catre aceasta plaja, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora si jumatate, iar drumul care inconjoara Thassos-ul este considerat a fi un obiectiv in sine. Experienta iti va permite sa bifezi mai multe atractii intr-o singura zi: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Thimonia si ce sa iei cu tine cand vii la aceasta plaja

Thimonia Beach este o plaja fara organizare, lucru care s-ar putea sa nu fie pe placul tau daca preferi comoditatea atunci cand te relaxezi la malul marii.  E drept, au fost cazuri acum cativa ani cand unii turisti care au venit aici au gasit amenajare cu sezlonguri si umbrele, insa nu este o regula si e bine sa nu te bazezi pe asta.

Mai mult, plaja nu este de nisip, ci din pietris (cu pietre marunte, dar si pietre mai mari), ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine o incaltaminte adecvata, poate chiar cea speciala pentru apa, caci si la intrarea in mare exista pietre. 

Chiar daca nu este o plaja confortabila, Thimonia este genul de loc mai mereu liber, ceea ce te-ar putea incanta daca tot ce cauti este sa te bucuri de liniste, de sunetul valurilor si de o carte buna. 

In mod particular in partea stanga cum te uiti catre mare exista mai multe pietre la intrarea in apa, in timp ce in partea dreapta, relativ in fata unitatii de cazare de aici, intrarea in apa este ceva mai putin anevoioasa. 

Plaja Thimonia este mai degraba potrivita celor care stiu sa inoate bine, decat familiilor cu copii, insa pentru ca locul este lipsit de aglomeratie, s-ar putea sa te intalnesti si cu turisti veniti alaturi de cei mici. 

Nu exista restaurante si prea multe facilitati aici, insa in curtea din spate a hotelului localizat la aceasta plaja exista un bar de unde-ti poti procura o apa, o cafea sau o inghetata. 

Nu uita sa vii pregatit cu tot ce trebuie pentru o experienta cat mai confortabila: prosop, umbrela, crema cu factor de protectie, apa si o eventuala gustare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Thimonia

Spre deosebire de alte plaje din Thassos, Thimonia Beach nu este mai deloc aglomerata nici macar in plin sezon. Desigur, are dezavantajul de a fi lipsita de organizare si cu pietre, insa pentru cei care cauta un loc mai putin popular, poate fi o alternativa ok. 

Asadar, daca vii aici in iulie-august, mai mult ca sigur nu vei intalni prea multa lume la plaja. 

Pe de alta parte, daca alegi sa vizitezi Thimonia in mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lui septembrie, sansele sa fii chiar singur pe plaja sunt destul de mari. 

Iti reamintim ca apa marii in Thassos are o medie de 22 de grade in luna iunie si 23 de grade in septembrie, ceea ce inseamna ca este inca buna pentru baie.

Daca vrei sa alegi perioada vacantei tale in Thassos in functie de conditiile meteorologice, ti-ar putea fi utile si informatiile din acest articol: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Alte plaje din apropiere de Thimonia Beach

Daca ai ajuns la Thimonia si ai constatat ca nu e pentru tine sau daca vrei sa faci un tur al plajelor din aceasta zona, ai putea sa iei in calcul si opriri in urmatoarele locuri: 

Aliki Beach este o plaja 2 in 1, localizata la circa 2 kilometri de Thimonia. Vei gasi aici practic 2 plaje, cea din vest fiind organizata cu sezlonguri si umbrele, iar cea din est fiind cu stanci si pietris, respectiv cu aspect mai salbatic. 

Skidia Beach este foarte aproape de Thimonia, la o distanta de doar 900 de metri. Exista o plaja extrem de mica aici, cu nisip, restul malului fiind stancos. Sunt stanci si la intrarea in mare, asadar nu uita incaltamintea potrivita daca vii la aceasta plaja. 

Agios Ioannis Beach se afla la o distanta de 5,1 kilometri de Thimonia, este o plaja de dimensiuni restranse, localizata intr-un golf ferit, amenajata cu sezlonguri si umbrele. Apa se adanceste cam brusc, dupa cum au povestit unii dintre turistii care au fost aici recent. Nu o confunda cu plaja din Lefkada care poarta acelasi nume, daca te uiti dupa imagini pe internet.

Arsanas Beach este o plaja micuta, foarte cocheta, cu o capacitate restransa. Apa se adanceste destul de repede (la aproximativ 5 metri de mal), iar pe plaja exista sezlonguri si umbrele de inchiriat. Din cauza spatiului redus, acestea se ocupa cam rapid in plin sezon. O vei gasi la 5,4 kilometri de Thimonia, foarte aproape de Livadi Beach. 

Livadi Beach, aflata la 5,2 kilometri distanta de Thimonia, este o plaja marginita de stanci, de o dimensiune medie, la care poti ajunge cu masina. Exista locuri de parcare la umbra maslinilor din spatele plajei, iar in unele perioade se intampla ca Livadi sa fie amenajata cu sezlonguri si umbrele. Exista pietre, atat pe plaja, cat si la intrarea in apa. 

Giola Thassos, una dintre cele mai cunoscute atractii ale insulei, se afla la 7,8 kilometri distanta de Thimonia si este o piscina naturala. Ia aminte totusi ca locul nu este foarte safe pentru copiii mici – zona este stancoasa, iar apa din piscina este adanca. 

In loc de concluzie

Thimonia Beach este o plaja care poate fi la indemana ta daca esti cazat in aceasta zona sau daca vrei sa eviti locurile aglomerate in plin sezon, insa vine la pachet si cu o serie de dezavantaje in ceea ce priveste confortul si facilitatile. 

Daca ai fost sau urmeaza sa mergi la Thimonia Beach si simti ca ai informatii noi de impartasit despre acest loc, asteptam cu interes detalii despre experienta ta. 

Bineinteles, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, iar procesul de rezervare este extrem de simplu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?