Arsanas Beach, plaja restransa din sud-estul insulei Thassos, cu o capacitate de cateva zeci de persoane

Vacanta ta in Thassos se apropie, iar tu vrei sa te pui la curent cu locurile cele mai frumoase in care te poti bucura de mare si de soare? In cazul in care vei fi cazat in sud-estul insulei, ti-ai putea indrepta atentia catre Arsanas Beach, din apropierea satului litoral Aliki. 

Atentie totusi la perioada in care faci o vizita aici, pentru ca plaja are dimensiuni micute, iar multi dintre turistii aflati in vacanta in iulie-august in aceasta zona a insulei s-ar putea sa gandeasca la fel ca tine. 

Gasesti in acest articol toate informatiile de care ai nevoie pentru o vizita la Arsanas Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, pe care le poti explora in voie daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine si pentru cei dragi!

HINT: In cazul in care vrei sa stii inca de acasa care sunt cele mai bune plaje ale insulei, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde se afla Arsanas Beach si cum poti sa ajungi aici 

Arsanas Beach este localizata in partea de sud-est a Thassos-ului, la o distanta de doar 7,4 kilometri de satul-statiune Aliki si la 4,1 kilometri de una dintre cele mai cunoscute atractii ale insulei – Giola. 

Pentru a ajunge la Arsanas Beach e nevoie sa iesi din drumul principal de asfalt care inconjoara insula si sa te indrepti spre plaja pe un drum secundar de pamant, urmarind indicatorul “Arsanas Beach”. In 2021, turistii care au vizitat aceasta plaja spuneau despre drumul de acces ca ar fi in conditii practicabile, insa este ingust si poate pune unele probleme soferilor care au masini cu garda joasa. La capatul acestui drum se gasesc locuri de parcare gratuite. 

P.S. Nu confunda plaja Arsanas cu Tarsanas Beach, aflata in nordul insulei Thassos. In acest caz, este vorba despre o plaja privata care este administrata de unitatea hoteliera cu acelasi nume, fiind localizata la doar 2 kilometri distanta de Limenas.

Daca vii dinspre Limenas (capitala insulei Thassos), pana la Arsanas Beach ar trebui sa faci in jur de o ora pe drum (sunt 39 kilometri distanta intre cele doua), iar daca vii aici din al doilea oras ca marime al insulei (Limenaria) ai de parcurs o distanta de 11,7 kilometri (in jur de 25 minute pe drum intr-o zi fara trafic intens). 

Animata statiune Potos se afla la o distanta de 13,6 kilometri de Arsanas Beach. 

Sigur, simtim nevoia sa-ti spunem ca drum care inconjoara insula Thassos este considerat a fi un obiectiv in sine, plus ca de oriunde ai pleca din insula, nu ai avea de ce sa faci mai mult de o ora, maximum o ora si jumatate pana la Arsanas. 

Daca faci parte din randul celor mai exploratori si vrei sa afli ce alte atractii mai sunt prin zona, poti arunca o privire si pe informatiile de aici: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Arsanas Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Fara sa fim prea subiectivi, putem sa-ti spunem ca Arsanas Beach face parte din randul plajelor frumoase ale insulei Thassos. Are dezavantajul de a fi mica, insa poate si dimensiunea restransa contribuie intr-o oarecare masura la farmecul acestui loc. 

Arsanas Beach este o plaja organizata cu sezlonguri si umbrele, cu o apa limpede, insa destul de adanca la aproximativ 5 metri de mal. Acesta este unul dintre argumentele pentru care Arsanas nu este considerata a fi o plaja foarte potrivita familiilor cu copii. Acestui motiv i se mai adauga si faptul ca accesul este usor dificil, dar si ca in apa exista pietre. 

In sezonul trecut (2021) doua sezlonguri si o umbrela costau aici 10 euro, iar vizitatorii primeau si o bautura din partea casei. 

Plaja este potrivita celor care vor sa se bucure de liniste, inconjurati de natura si de un peisaj wow. Partea buna e ca in spatele plajei gasesti un bar si o taverna, unde poti lua masa dupa ce te-ai bucurat de apa si de razele soarelui. 

Iti recomandam sa iei cu tine incaltamintea speciala pentru apa daca vii la Arsasnas Beach si planuiesti sa faci baie in mare. Locul este bun si pentru snorkeling, pentru ca zona este stancoasa, apa e limpede, ceea ce inseamna ca sunt sanse mai mari sa poti observa vietuitoare marine. Te sfatuim totusi sa stai mai departe de stancile dinspre extremitati, pentru a evita orice pericol de accidentare.

Cand e mai bine sa vii la Arsanas Beach 

Arsanas nu se numara printre plajele celebre ale insulei Thassos, insa faptul ca are totusi dimensiuni atat de restranse o face sa fie un loc bun de relaxare pentru cateva zeci de persoane. Ceea ce inseamna ca, in plin sezon (in perioada iulie-august), exista sansa ca locul sa se aglomereze, pentru ca se intampla des ca mai multi turisti sa-si doreasca liniste si relaxare in acelasi timp, intr-un loc mai putin popular 🙂 

Nu este o regula ca Arsanas Beach sa fie aglomerata in aceasta perioada, pentru ca, repetam, nu este atat de cunoscuta, insa pentru a evita situatia in care vii aici si nu gasesti loc pe sezlong, iti recomandam ca daca te afli in Thassos in mijlocul verii, sa incerci sa ajungi la Arsanas cat mai devreme. 

Pe de alta parte, in lunile mai, iunie sau chiar si dupa prima jumatate a lunii septembrie, se poate intampla sa gasesti plaja Arsanas mai linistita decat ti-ai fi inchipuit. Si, apropo, apa marii este inca buna pentru balaceala si in septembrie (cu o medie de 23 de grade). 

Daca nu te-ai hotarat inca asupra perioadei in care sa mergi in Thassos, te-ar putea ajuta informatiile meteo de aici: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Alte plaje relativ apropiate de Arsanas Beach 

S-a intamplat sa gasesti toate sezlongurile ocupate la Arsanas sau esti cazat relativ in zona si vrei sa incerci toate plajele din aceasta parte a insulei? Poti sa te orientezi si catre unul dintre urmatoarele locuri: 

Livadi Beach este cea mai apropiata plaja de Arsanas, localizata la doar 300 de metri daca mergi pe jos pe o poteca de pamant sau la 850 metri daca mergi cu masina. Uneori, o vei gasi amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa organizarea de aici nu reprezinta o regula. Sunt pietre atat pe plaja, cat si la intrarea in apa, plaja fiind marginita de stanci. Exista locuri de parcare la umbra maslinilor din spatele plajei, iar locul nu este unul aglomerat, nici macar in plin sezon. 

Giola Thassos se afla la aproximativ 4 kilometri departare de Arsanas Beach si este, fara doar si poate, una dintre cele mai uimitoare atractii naturale ale insulei. Vei gasi aici o piscina formata natural, in stanca, cu un peisaj wow catre mare. Ia in considerare insa ca zona nu este potrivita pentru copii mici. Exista stanci pe care se poate aluneca, iar apa din piscina naturala este adanca. 

Salonikios Beach este localizata la 8,1 kilometri de Arsanas Beach, in partea de sud a insulei, este potrivita pentru snorkeling, insa are pietre si stanci la intrarea in mare. 

Aliki Beach se afla in directia opusa, la 7,4 kilometri de Arsanas si este locul in care te poti bucura practic de doua plaje (in partea de vest – cu organizare, sezlonguri, umbrele) si in partea de est (stanci, pietris). Poti ajunge de la o plaja la alta in doar cateva minute, pe jos, iar imprejurimile sunt mai mult decat interesante. Foarte aproape de aceasta plaja se afla si situl arheologic din Aliki. 

In loc de concluzie 

Arsanas Beach este o plaja cocheta, micuta si potrivita celor care vor sa stea departe de agitatie si de animatie. Desi nu foarte potrivita pentru familiile cu copii, Arsanas ramane una dintre optiunile de plaja din partea de sud-est, plus ca are si avantajul de a fi localizata aproape de alte plaje frumoase ale insulei. 

Daca nu ai gasit inca hotelul potrivit, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, iar procesul de rezervare este extrem de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?