Despre Giola Thassos sau “Piscina sirenelor”, una dintre cele mai cunoscute atractii ale acestei insule

Giola este una dintre cele mai cunoscute atractii ale insulei Thassos si desi multi cred la inceput ca este vorba despre o plaja, in realitate, Giola este o piscina naturala formata prin prabusirea tavanului unei grote de la malul marii. 

Povestea frumoasei Giola, denumita si “Lacrima Afroditei” sau “Piscina sirenelor” ascunde in spate si cateva legende. Una dintre acestea spune ca sirenele obisnuiau sa atraga in acest loc marinarii, cantandu-le si incurcandu-le mintile, in timp ce alta legenda spune ca Giola ar fi fost creata chiar de catre Zeus pentru zeita Afrodita, pe care o urmarea in timp ce facea baie aici.  

Daca te pregatesti pentru o vacanta in Thassos si ai in plan sa vizitezi si Giola Thassos, cu siguranta te vor interesa detaliile cuprinse in acest articol, iar daca inca nu te-ai hotarat unde anume vrei sa te cazezi pe insula, gasesti la noi pe site si cele mai bune oferte la peste 90 de hoteluri din Thassos.

giola thassos

Unde se afla Giola Thassos si cum poti sa ajungi aici

Giola este localizata aproape de centrul statiunii Astris din Thassos si la o distanta de 11,2 kilometri de Potos si respectiv 11,8 kilometri de Limenaria. 

Poti ajunge la Giola Thassos fie cu masina (asa cum fac cei mai multi dintre turisti), fie cu barca. 

Drumul cu masina pana la Giola Thassos nu este unul foarte bun daca ne referim la ultima portiune, insa in linii generale, este practicabil. 

Daca vii din directia Limenaria catre Giola, vei trece la un moment dat pe langa Hotel Aeria (pe partea dreapta), iar dupa circa 100 de metri, o vei coti la dreapta pe un drum de pamant, lung de 2-3 kilometri (vei observa ca exista si un mic indicator alb, cu scris albastru, catre Giola). Aceasta este portiunea de drum pe care trebuie sa mergi mai incet. 

Cand ajungi aproape de Giola, vei parca pe dreapta, intr-o parcare neamenajata, printre maslini. Parcarea este gratuita, la fel si accesul la Giola Thassos. 

De la parcare si pana la Giola vei merge pe jos cateva minute, coborand spre mare. Exista stanci cu indicatoare catre aceasta piscina naturala. 

Poti ajunge la Giola Thassos si cu barca. Cele mai multe dintre croazierele pe mare cu plecare din Limenaria si Potos includ si o oprire la Giola, insa in acest caz vei fi conditionat de timp. Intreaba operatorul inainte sa platesti excursia care sunt opririle exacte pe care le veti face si care este durata timpului pe care-l vei avea la dispozitie pentru Giola. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
giola thassos

Cum arata piscina naturala si plaja Giola Thassos

Giola Thassos este inconjurata de stanci, prin urmare, nu vei gasi aici o plaja de nisip sau de pietris, ci vei avea la dispozitie doar stancile din imprejurimi pentru a face plaja. Zona nu este una confortabila din acest punct de vedere, ci este mai degraba vizitata de catre pasionatii de fotografie sau de catre cei care vor sa sara in apa. 

Stancile de la Giola masoara chiar si 8 metri in inaltime, iar piscina are in jur de 20 de metri lungime si 15 metri latime.

Frumusetea locului este incontestabila, Giola fiind considerata una dintre cele mai atractive piscine naturale din Europa.  

Iti recomandam sa-ti iei la tine incaltaminte de apa cu talpa antiderapanta, pentru ca stancile pot fi alunecoase, iar intrarea si iesirea din apa, destul de dificile. Pe alocuri, exista si arici de mare, asa ca e bine sa-ti protejezi talpile. 

Totodata, ia in considerare faptul ca saritul in apa la Giola Thassos poate fi periculos daca nu esti precaut, caci te poti lovi de stancile de pe margini. Iesirea din piscina naturala este partea care le da cele mai multe batai de cap turistilor veniti aici. 

Giola Thassos nu este genul de locatie recomandata familiilor cu copii mici. Apa din piscina are in jur de 3-4 metri in adancime, iar zona stancoasa poate reprezenta un pericol. 

Nu exista aici sezlonguri si umbrele de inchiriat si nici alte servicii, asadar e bine sa vii pregatit cu ce ai nevoie de acasa. Exista totusi o taverna destul de aproape de Giola, unde poti lua masa si unde vei gasi si toaleta. 

Cand e recomandat sa mergi la Giola Thassos si la ce sa te astepti

Giola Thassos este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe aceasta insula, prin urmare, in plin sezon (iulie si august), sunt foarte mari sansele ca zona sa fie aglomerata. 

De aceea, e important sa ai in vedere ca unele poze de la Giola Thassos pe care le vei observa pe internet sunt facute, de regula, in extrasezon, cand fluxul de turisti este unul mult mai mic. 

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in Thassos in lunile iulie sau august si vrei totusi sa mergi la Giola, iti recomandam sa vii aici cat mai devreme, pentru a te bucura de frumusetea locului fara sa fii acompaniat de prea multi vizitatori. 

Daca alegi sa vizitezi Giola Thassos la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa a doua jumatate a lunii septembrie, cu siguranta te vei intalni cu mai putini turisti aici. 

Exista si alte locuri in care te poti bucura de plaja, la distante rezonabile de Giola: Kalami Beach, Livadi Beach, Arsanas Beach, Aliki Beach sau Salonikios Beach sunt doar cateva dintre variantele pe care le ai la indemana daca vrei sa eviti sa faci plaja pe stancile de aici.

Ia in considerare ca temperatura apei marii in Thassos, in luna septembrie, are o medie de 23 de grade, iar apa din piscina se intampla sa fie chiar cu 1-2 grade mai calda. 

In concluzie, Giola Thassos este o atractie de bifat daca-ti faci vacanta in aceasta insula, pentru ca este un fenomen natural cu adevarat spectaculos, insa reusita unei vizite aici depinde destul de mult si de perioada in care alegi sa mergi. Nu uita sa fii precaut in privinta sariturilor de pe stanci si in cazul in care mergi aici alaturi de copii.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?