Livadi Beach Thassos, plaja ascunsa intre stanci din apropiere de Aliki

Plaja Livadi se afla in partea de sud-est a insulei Thassos, relativ aproape de satul litoral Aliki si face parte din randul plajelor mai putin cunoscute ale acestei zone. 

Nu putem spune ca Livadi este o plaja perfecta din toate punctele de vedere, mai ales daca te numeri printre cei carora le place organizarea la malul marii, insa cu siguranta are ceva special de oferit celor care cauta un loc cu aspect salbatic si cu multa liniste. 

Gasesti in continuare mai multe informatii utile despre Livadi Beach, iar la noi pe site o multime de oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri pentru toate buzunarele, dar si un proces de rezervare simplu si rapid!

HINT: Daca vrei sa pleci de acasa pregatit cu mai multe informatii despre plajele din Thassos, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare Livadi Beach, cum ajungi si informatii despre parcare

Livadi Beach se afla la 7,4 kilometri de satul Aliki si la 13,3 kilometri de animata statiune Potos. Poate fi o plaja la indemana ta daca se intampla sa fii cazat in partea de sud-est a insulei, insa e bine de luat in considerare si faptul ca de oriunde ai pleca din Thassos, nu ar trebui sa faci pana la Livadi mai mult de o ora, int-o zi fara trafic. 

Capitala insulei Thassos, Limenas, se afla la o distanta de 38,7 kilometri de Livadi Beach, iar al doilea oras ca marime, Limenaria, la 16,9 kilometri distanta. 

Pentru a ajunge cu masina cat mai aproape de plaja Livadi, e necesar sa cobori pe un drum secundar neasfaltat, aflat in conditii relativ practicabile si cu locuri de parcare suficiente la umbra maslinilor din spatele plajei. Cea mai afectata portiune a drumului secundar este chiar cea de inceput, cum cobori din drumul principal care inconjoara insula, catre plaja. Vei observa ca exista cateva segmente unde a fost turnat asfalt, iar in prezent (septembrie 2022) s-au format niste gropi destul de mari. Iti recomandam sa cobori cu mare atentie, mai ales daca ai o masina cu garda joasa.

Ulterior, cand te apropii de Livadi Beach, vei mai avea de traversat si albia unui mic parau, insa acest segment nu ridica asa mari dificultati.

In apropierea plajei se afla si Manastirea Arhanghelul Mihail

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Livadi Beach

Plaja Livadi este un loc cu un aspect usor salbatic. Exista perioade in care se intampla ca Livadi Beach sa fie amenajata cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, insa nu le vei gasi mereu aici si cel mai probabil nu in extrasezon (noi am vizitat-o la mijlocul lunii septembrie 2022 si nu era amenajata in niciun fel).

Livadi Beach este destul de lata, iar pentru ca relieful in zona este stancos, vei observa ca atat pe plaja, cat si in apa (pe anumite portiuni), exista pietre. In acest sens, iti recomandam sa iei cu tine incaltamintea speciala pentru apa. Fara aceasta, nu prea ai cum sa te simti in largul tau, mai ales cand intri in apa.

Mai mult, familiile cu copii trebuie sa aiba in vedere ca intrarea in apa se face pe o panta destul de abrupta la Livadi Beach.

In zona din spatele plajei se intampla sa mai existe si cateva corturi instalate, iar pe plaja, in acest sezon (septembrie 2022), noi am gasit amenajate o multime de turnulete din pietre.

Plaja este marginita la extremitati de stanci, iar foarte aproape exista o alta plaja (Arsanas Beach), la care se poate ajunge pe jos, pe o carare de pamant sau cu masina in aproximativ 5 minute. 

In linii generale, e bine sa iei in calcul ca nu vei gasi aici servicii si facilitati, asadar e bine sa vii pregatit cu apa, gustari, propria umbrela si crema cu factor de protectie. 

Exista si umbra naturala in spate, in zona cu maslini, dar si in zonele laterale, langa stanci. 

Nu se numara printre cele mai potrivite plaje pentru familiile cu copii (atat pentru ca lipsesc serviciile, cat si pentru ca la intrarea in apa exista pietre).

Cea mai buna perioada pentru o zi de plaja la Livadi Beach

Pentru ca este o plaja relativ salbatica, dar si pentru ca nu este atat de cunoscuta, Livadi Beach ramane un loc fara prea multa aglomeratie chiar si in luna august. Prin urmare, daca te afli in Thassos in varf de sezon (iulie-august) si totusi vrei sa faci plaja intr-un loc fara prea multa imbulzeala, ai putea sa-ti incerci norocul la Livadi Beach. 

Daca ajungi aici in mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, ai sanse ca plaja sa para chiar pustie. Ia in considerare si ca apa marii in Thassos e inca buna pentru baie in septembrie (cu o medie de 23 de grade). 

Nu ai luat inca o decizie cu privire la perioada in care-ti vei face vacanta in Thassos si vrei sa te ghidezi si dupa prognoza meteo? Ti-ar putea fi de folos articolul: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Alte plaje apropiate de Livadi Beach 

In cazul in care ai ajuns la Livadi Beach si ai constatat ca nu e pentru tine sau daca vrei ca intr-o zi sa faci un tur al plajelor din zona de sud si sud-est a insulei Thassos, poti sa mai incerci si: 

Arsanas Beach – localizata la doar 300 de metri de Livadi daca o iei pe jos sau la 850 de metri daca vrei sa ajungi cu masina. Este tot o plaja linistita, iar in anii trecuti exista aici si o taverna. Se ajunge tot pe un drum neasfaltat, iar in unele perioade, exista sezlonguri si umbrele de inchiriat. Si aici exista pietre pe plaja si la intrarea in apa, caci vorbim despre acelasi relief stancos. 

Giola sau Piscina Sirenelor se afla la 3,8 kilometri de Livadi Beach si chiar daca nu este considerata o plaja, ramane una dintre cele mai fermecatoare atractii ale insulei Thassos. Vorbim despre o piscina naturala, inconjurata de o priveliste spectaculoasa, insa totodata si de un loc ceva mai periculos pentru copii (relief stancos, intrare abrupta in apa, apa adanca din piscina). 

Kalami Beach, o plaja cu nisip si pietre, atat pe uscat cat si la intrarea in mare (unde accesul este mai dificil), insa cu o priveliste foarte frumoasa si o atmosfera linistita. O vei gasi la 6,4 kilometri de Livadi Beach, in directia Giola. 

Salonikios Beach se afla la 7,8 kilometri de Livadi si este una dintre plajele ideale pentru snorkeling ale insulei Thassos. Exista aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, un mic bar, o intrare lina in apa pe anumite segmente, insa si pietre si stanci aproape de mal. 

Thymonia Beach este localizata in partea opusa, la 5,2 kilometri distanta de Livadi. Este o plaja unde sunetul valurilor este cam singurul care te poate deranja, amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa cu pietre, atat la mal, cat si la intrarea in apa. 

In  loc de concluzie

Livadi Beach este un loc interesant de bifat in cazul in care tanjesti dupa o plaja linistita in partea de sud-est a insulei Thassos, insa vine la pachet si cu o serie de dezavantaje, respectiv pietrele din apa si de pe plaja, dar si lipsa facilitatilor. Bineinteles, in cazul in care ai fost aici sau vei ajunge in urmatoarea perioada, asteptam cu interes si detalii despre experienta ta la Livadi Beach. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?