Litoralul bulgăresc – preţuri accesibile şi vacanţe de neuitat

Postat de

Bulgaria1Turismul de litoral din Bulgaria este bine dezvoltat. Condiţiile meteorologice excelente din timpul verii şi frumoasele plaje fac din litoralul bulgăresc un adevărat magnet pentru turiştii autohtoni şi străini. În fiecare an, foarte mulţi turişti aleg litoralul bulgăresc pentru a găsi vacanţa de vis. Apa de mare este destul de caldă de la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii septembrie. Bulgaria este uşor accesibilă pentru români, fiind cea mai apropiată destinaţie externă de litoral. Cele mai multe plajele ale Mării Negre sunt lungi. Nu sunteţi obligaţi să plătiţi pentru umbrelele de soare, dar există şi zone libere de plajă. Nu e de mirare că turiştii sunt impresionaţi de hotelurile moderne din staţiuni. Este recunoscut faptul că Bulgaria reprezintă o destinaţie de vară la preţuri accesibile.

Bulgaria oferă standarde de servicii internaţionale pentru clienţi iar personalul din industria ospitalităţii a fost instruit pentru a corespunde acestora. Staţiunile bulgăreşti de la Marea Neagră variază de la cele mici până la unele foarte mari şi populare în toată Europa. Dacă doriţi o experienţă de lux şi divertisment la nivel înalt, specialiştii Travel Planner vă recomandă Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Albena, St. Vlas. Printre staţiunile mici, dar cochete, se numără Kiten, Primorsko, Tsarevo, Sinemorets, Pomorie sau Obzor, unde veţi găsi atât linişte, cât şi opţiuni de divertisment.

Dacă doriţi mai mult turism urban, atunci ar trebui să alegeţi Varna sau Burgas, unde puteţi combina excursiile de cumpărături cu vizitarea obiectivelor turistice, vacanţa pe plaja şi mai mult. Sozopol şi Nessebar reprezintă alegerea ideală pentru iubitorii de turism cultural şi de promenade lungi. Turiştii din Marea Britanie, Germania, Olanda, România, Ucraina şi Rusia sunt foarte impresionaţi de frumuseţea Mării Negre din Bulgaria iar cei mai mulţi dintre ei apreciază excelentul raport preţ-calitate, dar există şi un alt motiv pentru care iubesc pur şi simplu Bulgaria. Aici există opţiuni de animaţie şi de petreceri în marile hoteluri. Astfel, oameni din diferite ţări se pot întâlni unul cu altul şi avea discuţii plăcute.

Dacă preferaţi zile însorite 100% şi climat mai cald, atunci ar trebui să alegeţi o staţiune din sudul litoralului bulgăresc al Mării Negre. Staţiunea St. Vlas a devenit, recent, un complex modern şi popular printre turişti datorită iahturilor din port şi a restaurantelor de lux, situate pe promenadă. Este o alegere de vacanţă excelentă, deoarece combină frumuseţea munţilor Stara Planina (partea a Balcanilor) cu culorile turcoaz ale mării. St.Vlas este renumit drept “fratele de lux” al îndrăgitei staţiuni Sunny Beach.

Dacă nu luxul este ceea ce cauţi, ci liniştea, atunci ar trebui să vă orientaţi către un camping. Există numeroase locuri de campare în cazul în care nu doriţi străzi şi plaje aglomerate.

Unii oameni cred că a sta la plajă nu este imaginea perfectă pe care o au în minte. Adevărul este că litoralul Bulgariei are de toate! Dacă vă plac evenimentele culturale, vă recomandăm să combinaţi vacanţa de vară în Bulgaria cu vizitarea obiectivelor turistice sau a unor repere naturale din regiune, precum Arkutino, Lacul Burgas, Lacul Atanasovsko, Lacul Durankulak, Lacul Beloslavsko. Băile de nămol sunt benefice pentru sănătatea dumneavoastră şi puteţi experimenta proprietăţile lor curative pe lacurile Pomoriysko şi Varna.

Spre deosebire de multe alte destinaţii de călătorie europene estivale, staţiunile de vară din Bulgaria oferă câte ceva pentru toată lumea care doreşte să se bucure de riviera mării, cultură şi natură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>