Makryammos Beach, plaja premiata Blue Flag din apropiere de Limenas

Plaja Makryammos este una dintre plajele premiate Blue Flag ale insulei Thassos si printre putinele care au o taxa de acces, in cazul in care nu esti cazat la resortul de aici. 

Makryammos Beach se afla in partea de nord-est a insulei, destul de aproape de capitala Limenas, dar si de alte plaje interesante. 

Gasesti mai jos toate informatiile de care ai nevoie daca vrei sa faci plaja la Makryammos Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de hoteluri din care sa-l poti selecta usor pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Localizare Makryammos Beach Thassos

Makryammos Beach se afla la doar 2,5 kilometri de Limenas, asadar ia in considerare un drum cu masina de aproximativ 7-10 minute intre cele doua, intr-o zi fara trafic intens. 

Daca vii din zona popularei plaje Golden Beach, pana la Makryammos ai de mers in jur de 13,8 kilometri, iar daca se intampla sa fii cazat in Aliki si sa vrei sa faci plaja aici, pregateste-te pentru un drum de aproximativ 45 de minute (32,4 kilometri distanta). 

Pe de alta parte, daca esti cazat in zona Limenaria (al doilea oras ca marime din Thassos), pana la Makryammos Beach sunt 41,2 kilometri de parcurs, iar daca vii din Potos, distanta intre cele doua este de 44,7 kilometri. 

Indiferent care ar fi punctul tau de plecare de pe insula catre Makryammos Beach, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora cu masina. Ia aminte si ca drumul care inconjoara insula Thassos este un obiectiv in sine, dar si ca in apropierea acestei plaje vei gasi si alte locuri superbe la malul marii. 

Exista parcare amenajata la Makryammos Beach. 

Cum arata Makryammos Beach si despre taxa de acces 

Plaja Makryammos este o plaja foarte bine amenajata, administrata de resortul cu acelasi nume din imediata apropiere – Makryammos Bungalows, de 4 stele.

Vei gasi aici organizare cu sezlonguri si umbrele, dar si o taxa de intrare pentru cei care nu sunt oaspeti ai resortului. 

Conform spuselor celor care au fost aici recent (in vara lui 2021), taxa de intrare pentru doua persoane este de 16 euro, pret in care sunt incluse si doua sezlonguri si o umbrela. 

Cei mai multi dintre vizitatori spun ca taxa este justificabila, pentru ca plaja este bine intretinuta si exista o gama variata de servicii in zona, insa sunt si turisti care spun ca au nimerit alge la malul marii si pe plaja in timpul vizitei aici. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Makryammos Beach este o plaja din nisip, lata (in mod special in partea amenajata cu sezlonguri si umbrele) si cu o intrare lina in apa. Este inconjurata de vegetatie abundenta, iar in imediata apropiere exista o micuta gradina zoologica (vei putea amira aici pauni, caprioare), dar si un loc de joaca pentru copii. 

Peisajul este descris ca fiind foarte frumos, iar in spatele plajei ai un bar de unde-ti poti procura racoritoare si gustari. 

Mai mult, tot aici poti practica si diferite sporturi acvatice precum diving, water ski sau kayak. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Makryammos Beach

Daca vrei sa aloci o zi intreaga pentru a bifa cele mai frumoase plaje din aceasta parte a insulei, poti trece pe lista ta si urmatoarele plaje: 

La Scala Beach – tot o plaja organizata, poate chiar mai bine organizata decat Makryammos, aflata 6,3 kilometri distanta. Faci in jur de 10 minute cu masina intre cele doua, iar la plaja La Scala vei observa ca exista o amenajare mai pretentioasa, mobilier modern, dar si petreceri in plin sezon. 

Marble Beach este localizata la o distanta de doar 5 kilometri de Makryammos. Este una dintre cele mai cunoscute plaje din insula Thassos, realizata artificial din pietricele albe de marmura. 

Desi peisajul este de cele mai multe ori divin aici, la fel si culoarea apei, e bine sa iei in considerare ca drumul de acces poate fi putin mai dificil daca ai o masina cu garda joasa, iar plaja devine aglomerata in perioada iulie-august, caci, asa cum spuneam, este populara. 

Vathi Beach este o alta plaja restransa si foarte frumoasa din apropiere de Makryammos. Se afla la 7,2 kilometri distanta, insa incepand cu anul trecut (2021) accesul publicului aici ar fi fost restrictionat. Se pare ca Vathi poate fi folosita in prezent doar de catre clientii resortului ridicat in spatele plajei. 

Golden Beach, cea mai cunoscuta plaja a insulei Thassos, este localizata la o distanta de 13,8 kilometri de Makryammos. Asteapta-te sa faci in jur de 25-30 de minute pana aici intr-o zi cu trafic normal, caci drumul este cu serpentine. 

Golden Beach este o plaja lunga, cu toate facilitatile si serviciile la indemana, asadar vei avea de unde alege la capitolul sezlonguri, terase, locuri de luat masa, sporturi acvatice, etc. 

Daca ti-ai propus ca in timpul vacantei tale sa explorezi cat mai multe locuri interesante aflate la malul marii in aceasta insula, iti recomandam sa citesti si articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

In loc de concluzie

Makryammos Beach este o varianta buna de plaja in nord-estul insulei Thassos, asadar daca te afli in cautarea unui loc bine organizat la malul marii, unde sa ai la dispozitie sezlonguri, umbrele, imprejurimi amenajate – e foarte probabil sa rezonezi cu aceasta plaja. 

Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele noastre pentru vacante Thassos! Vei gasi zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei si variante de cazare pentru toate buzunarele, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?