Plaja Kiz Kumu din apropiere de Marmaris sau locul in care poti merge pe mare

Kiz Kumu, cunoscuta si sub denumirea de Girl Sand Beach, Jesus Beach sau Kizkumu, este una dintre acele plaje ale Turciei care isi bucura vizitatorii cu un aspect total inedit. O gasesti in apropierea statiunii Marmaris si este locul in care zeci de mii de turisti ajung in fiecare sezon cald pentru a face poze incantatoare. 

Povestea acestei plaje care desparte golful din Orhaniye in doua printr-o fasie de nisip ascunde in spate o legenda cel putin interesanta. Se spune ca fiica regelui Bybassos s-ar fi indragostit de un pescar sarac aflat pe celalalt mal al apei, insa dragostea le-ar fi fost interzisa de catre parintele fetei. 

Unii spun ca fata s-ar fi inecat in timp ce incerca sa croiasca un drum de nisip prin mare, dorind sa ajunga la iubitul ei, in timp ce altii spun ca drumul cu nisip a aparut atunci cand fata a fugit spre pescar, insa o sageata a paznicilor ei ar fi strapuns-o cand se afla in mijlocul apei, iar nisipul a capatat de atunci culoarea rosie. 

In orice caz, vei putea admira aici statuia fetei de la Kiz Kumu, care troneaza chiar langa zona cu apa de mica adancime. 

HINT: Daca nu ai gasit inca hotelul potrivit in aceasta zona, arunca o privire la noi pe site, caci ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte vacante Marmaris, cu peste 20 de hoteluri din care sa-l alegi pe cel ideal pentru tine!

Localizare plaja Kiz Kumu si cum poti sa ajungi aici

Kiz Kumu apartine de districtul Orhaniye al orasului Mugla, Turcia si se afla la o distanta de circa 26 kilometri de centrul statiunii Marmaris. 

Daca se intampla sa fii cazat chiar in Marmaris, pana aici ar trebui sa faci cu masina in jur de 35 minute, intr-o zi cu trafic normal. Cel mai usor gasesti aceasta plaja pe Harti cu denumirea de Girl Sand Beach.

Turistii care au vizitat acest loc sezoanele trecute spun ca exista locuri de parcare aproape de mica plaja de pe care porneste fasia de nisip, dar si locuri de parcare pe marginea drumului care coboara catre plaja. Cu toate acestea, daca vii aici in miez de vara, e bine sa ajungi la primele ore ale diminetii, ca sa te asiguri ca prinzi un loc in care sa-ti lasi masina. 

Exista si anumite tipuri de excursii optionale care au opriri la Kiz Kumu, in mod special cele de tip Jeep Safari. Asadar, si aceasta mai poate fi o modalitate prin care poti ajunge aici, fara sa mai fii nevoit sa te stresezi cu orientarea pe Harti si cu parcarea. 

Cum arata Kiz Kumu si ce servicii sunt in zona 

Cel mai probabil ti-ai dat seama deja, privind fotografiile, ca plaja Kiz Kumu este cu adevarat speciala. Locul in sine nu este neaparat potrivit pentru a sta la plaja, ci mai degraba pentru a fi explorat plimbandu-te, la propriu, pe mare, de-a lungul fasiei de nisip. 

Fasia de nisip care desparte marea la Kiz Kumu are o lungime de aproximativ 600 metri si o latime de circa 2 metri, iar nisipul are nuante rozalii/rosiatice. 

E indicat sa ai la tine incaltaminte potrivita pentru intrarea in apa, pentru ca pe anumite portiuni exista pietre si risti sa-ti ranesti talpile.  

La Kiz Kumu gasesti si un loc din care-ti poti cumpara mancare si racoritoare, cateva suveniruri si chiar articole vestimentare, iar cei care au fost aici in ultimii ani spun ca exista si posibilitatea de a face plimbari pe camila. 

Avand in vedere ca te vei plimba prin soare, e de preferat sa iei la tine si o sapca/palarie, un tricou de culoare deschisa si crema cu factor de protectie ridicat. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kiz Kumu 

Kiz Kumu este o plaja populara, motiv pentru care in plin sezon sunt sanse destul de mari sa dai de aglomeratie aici. Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in zona Marmaris in perioada iulie-august si vrei sa ajungi la Girl Sand Beach, te sfatuim sa faci in asa fel incat sa vii aici la primele ore ale diminetii. 

Asa, vei avea sanse mai mari sa gasesti loc de parcare aproape, dar si sa faci poze frumoase, fara alte cateva zeci de persoane in cadru. 

Kiz Kumu Beach are peste 7000 de recenzii pe Google, iar cei care au fost aici la mijloc de septembrie, dimineata, spun ca au gasit locul destul de aerist si lipsit de grupuri mari de turisti. 

E bine de stiut si ca in septembrie si chiar si in prima jumatate a lunii octombrie, temperaturile se pastreaza ridicate in Marmaris, cu o medie a maximelor intre 26-30 grade si cu o apa a marii care inregistreaza valori intre 23-25 grade. 

In mai si in iunie, temperaturile in atmosfera sunt similare, exceptand apa marii, care poate fi usor mai rece, cu valori cuprinse intre 20-23 grade. 

Te-ar putea interesa si: Plaje Marmaris. Cele mai bune plaje din statiune si din apropiere

In loc de concluzie

Plaja Kiz Kumu este una dintre atractiile renumite din zona Marmaris si merita vazuta mai ales daca-ti faci vacanta aici intr-o perioada mai putin aglomerata, caci peisajul este cu adevarat aparte. 

Nu uita sa arunci un ochi si pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Marmaris!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?