Despre Sozopol Beach Bulgaria si alte locuri frumoase de la malul marii in aceasta zona

Sozopol este unul dintre cele mai incantatoare orase vechi de pe litoralul bulgaresc, iar daca planurile tale de vacanta includ si o oprire aici sau chiar cazarea pe tot parcursul sejurului, cu siguranta iti va fi de folos sa stii si care sunt plajele apreciate din aceasta zona. 

Spre incantarea multora dintre turistii care se indreapta an de an catre Sozopol, e bine de luat in seama ca aici exista plaje cu nisip fin, amenajate si cu o multime de facilitati in imprejurimi, insa in apropierea orasului-statiune exista si o serie de alte plaje, mai salbatice si unde linistea si frumusetea naturii isi fac simtita prezenta. 

Vei gasi in acest articol detalii despre majoritatea plajelor cunoscute din zona Sozopol, iar daca nu ai decis inca si unde vrei sa te cazezi, iti recomandam sa intri la noi pe site, caci ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte sejur Sozopol !

Sozopol Beach. Cele mai cunoscute locuri in care te poti bucura de soare, mare si nisip

Daca ai in plan sa mergi la plaja chiar in Sozopol, e bine sa stii ca vei gasi plaje atat in partea noua a orasului, cat si in partea veche. 

Cele doua plaje din partea noua a orasului Sozopol se cheama Bamboo si Harmanite. 

Plaja Bamboo Sozopol este cu nisip fin si sta mai bine la capitolul amenajare si servicii. Gasesti aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si baldachine daca simti nevoia sa te odihnesti mai bine la plaja.

Vei plati in jur de 30 leva/baldachin si aproximativ 24 leva/set de doua sezlonguri si o umbrela in zona premium. In zona standard, pretul pentru un set de sezlonguri si o umbrela este de 18 leva. 

Daca vrei sa nu-ti inchiriezi sezlong, insa vrei sa stai la plaja pe un scaun de bambus, vei putea face acest lucru pentru suma de 5 leva/scaun, iar daca faci parte din randul iubitorilor de sporturi acvatice, la aceasta plaja exista un culoar special amenajat pe apa pentru practicarea acestora, cu posibilitatea de a inchiria un ski jet/alte atractii acvatice. 

Ai la indemana si restaurantul plajei, iar preturile de aici arata cam asa: 

  • aperitiv icre si paine prajita  – 7,20 leva
  • piept de pui pane servit cu sos de usturoi – 10 leva 
  • risotto cu pui si rosii uscate – 12,50 leva
  • creveti tiger pane cu sos dulce-picant – 19,90 leva 

Poti arunca o privire pe meniul restaurantului de la aceasta plaja aici

Plaja Harmanite Sozopol este cea mai mare plaja din Sozopol si are atat segmente organizate, cat si portiuni mari de plaja libera. Harmanite se intinde pe aproximativ 14.000 de metri patrati, iar pe o buna parte din lungimea sa vei gasi terase, restaurante si baruri. Plaja are nisip fin, iar in unele zile cu vant mai puternic se pot forma valuri maricele aici. 

Aceasta este genul de plaja potrivita tuturor tipurilor de turisti, tocmai pentru ca are de oferit cate ceva pentru fiecare. Cei care cauta mai mult confort au la dispozitie sezlonguri, umbrele, terase si alte facilitati, iar cei care vor sa-si aseze linistiti prosopul, la fel, au aceasta oportunitate la Harmanite. 

HINT: In extremitatea dreapta, cum te uiti la mare, vei observa ca exista o mica zona cu dune de nisip si putina vegetatie specifica. 

Plaja centrala din orasul vechi Sozopol, pe care o vei gasi pe harti sub denumirea de Sozopol Central Beach, are, la randu-i, nisip fin si toate facilitatile si serviciile la indemana. 

Intrarea in apa este lina, iar daca vrei sa nu inchiriezi sezlong, ai si aici optiunea sa-ti asezi prosopul intr-o zona de plaja libera. Nu lipsesc de aici restaurantele si barurile de pe plaja. 

Plaja Gold Wheelhouse, localizata intre Cernomoret si Sozopol este, de asemenea, una destul de lunga, cu nisip fin si include o serie de zone de camping, precum Camping Gradina si Zlatna Ribka. Si aici sunt atat segmente amenajate, cat si zone libere de plaja. 

Daca ai nevoie de mai multe informatii referitoare la orasul Sozopol, le poti gasi in acest articol: Despre Sozopol Bulgaria, orasul artistilor de la Marea Neagra

Plaje in apropiere de Sozopol pe care le mai poti incerca

Daca nu vrei sa te limitezi la plajele din zona orasului-statiune Sozopol si faci parte din randul celor mai exploratori, care vor sa cunoasca in fiecare zi locuri noi, poti sa te orientezi si catre una sau mai multe dintre plajele frumoase localizate in apropiere. Mai ales daca ai venit in vacanta cu masina personala, poti merge spre: 

Driver’s Beach sau plaja Alepu se afla la 9 kilometri de centrul orasului vechi Sozopol, prin urmare ar trebui sa faci in jur de un sfert de ora pana aici. Este localizata foarte aproape de statiunea Duni si este potrivita pentru tine daca te afli in cautarea unui loc fara organizare si facilitati. 

Plaja este lunga, de nisip, insa nu si cu o intrare foarte lina in apa in toate zonele. Mai mult, e bine sa ai la tine pe langa toate cele necesare (apa, prosop, umbrela, crema cu protectie solara) si o pereche de incaltaminte potrivita pentru apa, caci pe unele segmente exista bolovani la intrarea in mare. 

Plaja Arkutino se afla putin mai departe, la un drum de aproximativ 30 de minute cu masina daca nu prinzi prea mare aglomeratie. Si aceasta plaja este potrivita celor care iubesc natura si linistea, prin urmare nu te astepta sa gasesti cine stie ce servicii, caci nu vei putea sa te bucuri decat de nisip, de soare si de sunetul valurilor. Ah, si de multa verdeata in imprejurimi. 

In unele zile cu vant puternic, sunt sanse sa se formeze valuri ceva mai mari la plaja Arkutino. 

Plaja Ropotamo este o alta locatie preferata de catre iubitorii de natura, localizata la circa 31 de kilometri departare de centrul orasului-statiune Sozopol si are o forma atipica, gratie faptului ca tot aici se afla si gura de varsare a raului Ropotamo in Marea Neagra. 

E bine sa ai in vedere totusi ca pe aceasta plaja poti ajunge numai pe jos, asadar nu te astepta sa poti conduce masina pana aproape de malul marii. 

Marea este descrisa ca fiind destul de calma in zona plajei Ropotamo, iar flora si fauna sunt aparte, gratie confluentei raului cu marea.

Plaja Kraymorie, localizata in directia opusa, catre Burgas, la aproximativ 25 km distanta de Sozopol, poate fi o alta optiune pentru tine mai ales daca intentionezi sa vizitezi si orasul Burgas in aceeasi zi. 

Kraymorie este o statiune micuta (sat la origine), iar aici vei gasi o plaja principala, mai lata si cu nisip (organizata si cu facilitati), dar si o serie de plaje mai micute, printre stanci, la care poti ajunge insa numai pe jos. 

In concluzie, daca ai in plan sa pornesti in aceasta vara in directia Sozopol, iar din experienta ta de vacanta nu vrei sa excluzi opririle la cat mai multe plaje frumoase, speram ca ai motive de bucurie, caci in aceasta zona poti merge la plaje pentru toate gusturile. 

Incepand cu plajele amenajate si cu toate facilitatile la indemana si pana la plajele salbatice cu peisaje aparte – vacanta ta in zona Sozopol le poate include pe toate! 

Nu uita ca pe travelplanner.ro gasesti unele dintre cele mai bune oferte sejur Sozopol, cu mai multe variante din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine.

Alte articole despre Sozopol

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?