Despre Sozopol, orasul artistilor de la Marea Neagra

sozopol bulgaria
Postat de

Pozitionare: Orasul Sozopol este situat intr-un golf pitoresc de-a lungul coastei bulgare de sud, la aproximativ 35 km sud de Burgas. Sozopol este unul dintre cele mai vechi orase de coastă din Bulgaria.

Clima si plajele: Există 2 plaje in orasul Sozopol: plaja centrală si plaja Harmani. Există, de asemenea, câteva plaje excelente si campinguri in apropiere de Sozopol: Garden (Gradina), Zlatna Ribka (Pestisorul de aur), Kavatsi, Good Times si Smokinya.

Cazare: Orasul Sozopol este împărtit în orasul vechi si partea modernă a orasului. Old Town oferă în principal case romantice vechi pentru cazare, în timp ce partea moderna a orasului este plin de hoteluri de diferite categorii si preturi, de la hoteluri de lux la hoteluri mici, de familie, de la case de oaspeti la bungalouri.

Imbinand activiatatile de litoral cu cele culturale, statiunea se adreseaza atat turistilor care vor sa se bucure de plaja cat si celor care vor sa afle lucruri noi si sa se relaxeze. Ofertele de cazare din Sozopol au un raport calitate – pret foarte bun. Gasiti aici propunerea Travel Planner pentru o un sejur in Sozopol.

Baruri si restaurante: numeroase de baruri, restaurante, fast-food-uri, grill-uri, baruri sunt împrăstiate de-a lungul aleilor din Sozopol. Ele oferă diverse preparate bulgaresti si internationale. Statiunea este renumita pentru viata sa de noapte, cele mai multe cluburi, discoteci si baruri. Cu vedere la mare, strazile Morski Skali si Milet sunt căptusite cu restaurante mici si cafenele.

Divertisment: În timp ce în lunile iulie si august Sozopol este extrem de ocupat, în afara sezonului acesta redevine un sat de pescuit linistit si este o oprire preferată de artisti si scriitori.

Orasul vechi din Sozopol a fost declarat muzeu în 1974, incluzand mai mult de 180 de locuinte, construite incepand cu mijlocul secolului al 18-lea si pana la începutul secolului al 19-lea. Casele din Orasul Vechi sunt construite din piatră si lemn, conforme cu asa-numita Scoală de arhitectură a Marii Negre.

O plimbare de-a lungul Orasului Vechi, printre aleile sale pietruite si înguste dezvăluie o serie de case de epoca intr-un stil mediteranean, avand fundatii din piatră decorate cu lemn in partea superioara si cu acoperisuri acoperite de tiglă rosie.

Cele mai mari festivaluri din Sozopol sunt Festivalul Apollonia (1-10 septembrie) si JulyCelebration (1 Iunie – 30 Iulie).

Sport: plajele statiunii oferă numeroase activităti sportive, cum ar fi jet ski, surfing, volei pe plajă, plimbări cu barca si pescuit.

Transport: Multe autobuze publice merg dinspre Burgas si statiunile vecine la Sozopol. Cel mai simplu mod este de a prinde un autobuz este de la gara Burgas centrală sau statia de autobuz.

Dacă veniti cu masina dinspe orasul Burgas alegeti drumul ce duce spre sud si statiunile Chernomorets, Primorsko, Kiten. Distanta de la Burgas este de 34 km, iar drumul este foarte bun. Urmati desigur indicatoarele de Sozopol. Atunci cand ajungeti la intrarea in oras, faceti dreapta daca doriti sa ajungeti in orasul nou si stanga catre orasul vechi. Accesul cu masina in orasul vechi este limitat.

În timpul verii, microbuze private si autobuze publice ofera servicii de transport regulat din si catre Burgas si alte statiuni din jur. Statia de autobuze este vizavi de parcul mare unde există de asemenea si o statie de taxi. Microbuzele private pleacă din apropiere, la aproximativ 50 de metri. “Taxiurile-barca” au ca destinatiela Burgas, Nessebar, Varna si catre alte multe destinatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>