Castelul de basm Ravadinovo – o nouă atracţie lângă Sozopol

Postat de

Castelul de basm Ravadinovo este o clădire în stil medieval, situată pe dreapta drumului principal Sozopol, la Ravadinovo. Castelul atrage atenția tuturor călătorilor şi este numit “In Love with the Wind” – datorită amplasării, un loc care “colectează” briza mării și oferă, astfel, un aer răcoros, chiar și pe canicula mai intensă.

În decembrie anul trecut, castelul a fost distins cu premiul special al Asociația Hotelurilor şi Restaurantelor din Bulgaria pentru cea mai rapidă creștere ca loc de atracție turistică în 2012.

Acest parc de distractii este construit de mii de tone de piatră extrasa din muntele Strandja, unică datorită modificărilor culorilor, în funcție de lumină. Pe timp de noapte, aceasta devine transparentă. Toate ferestrele vor avea vitralii multicolorate.

Aici timpul curge altfel. Atmosfera este susţinută de o muzică liniştită, de basm. Iedera, plantată la ceremonia săpării fundaţiei, în 1997, a acoperit deja zidurile înalte. Parcul nu este asemeni unei grădini franceze stilate, ci este mai degrabă un loc fascinant, plin de viață și de păsări, cu multe flori, arbuști și copaci, fântâni, statui, sirene şi animale stranii, de basm, din piatră.

Castelul adăposteşte, de asemenea, “Casa basmelor”, găzduită iniţial din Parcul Central din Sofia. Un sculptor local voluntar a fost de acord să o refacă.

Staţiunea-oraş Sozopol este aşezată pe o peninsulă pietroasă cu faleza înaltă, fiind cea mai veche aşezare umană de pe litoralul bulgăresc – Apolonia Pontica. Se spune că în Sozopol, anticul sculptor grec Kallatis a creat statuia lui Apollo (înaltă de 13 m) care mai târziu a fost transportată în Roma. Sozopol este una din puţinele staţiuni cunoscute, aflate la sud de oraşul Burgas (34 km) şi este şi una din cele mai populare staţiuni printre turiştii bulgari. Emblema staţiunii este ancora.

Oraşul are o varietate mare de restaurante, cafenele, pizzerii, baruri, night-cluburi, cinematografe, magazine. Preţurile în staţiune sunt mai mici decât în staţiunile mari, precum Albena, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach.

Consultanţii Travel Planner vă recomandă ca în Sozopol să alegeţi cazare la hotelurile din partea modernă a oraşului, evitând condiţiile precare din partea veche a localităţii. Găsiţi aici propunerea Travel Planner pentru o un sejur in Sozopol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>