Padurea de piatra din apropiere de Varna. Cum arata Pobiti Kamani si cand poate fi vizitata

padurea pietrificata

Ai in plan sa-ti faci vacanta pe litoralul bulgaresc, poate chiar intr-una dintre statiunile apropiate de Varna si vrei sa explorezi atractiile naturale din imprejurimi?

Pobiti Kamani, obiectiv cunoscut si sub denumirile de “Padurea de piatra” sau “Desertul pietrificat” se afla la doar 20 de minute de mers cu masina de Varna si poate fi unul dintre locurile in care poti face poze spectaculoase sau pur si simplu o oprire de o ora in care sa admiri un fenomen geologic neobisnuit si foarte interesant. 

Descopera in acest articol cateva informatii importante despre Padurea de piatra de langa Varna, iar la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte litoral Bulgaria, cu peste 200 de variante de hoteluri all inclusive in toate statiunile de coasta cunoscute de la vecinii bulgari.

Unde este Padurea de piatra din apropiere de Varna si cum poti ajunge aici

Pobiti Kamani se afla la 22 kilometri distanta de centrul orasului Varna, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa faci mai mult de 25 de minute pana aici. Daca esti cazat spre exemplu in Nisipurile de Aur, distanta pana la Padurea de piatra este de aproximativ 38 de kilometri, iar daca vii din Constantin si Elena, ai de mers in jur de 30 de kilometri. 

Poti sa te opresti aici si cand te intorci spre casa, daca alegi sa intri in Romania pe la Ruse, caci va fi oarecum pe traseul tau daca pleci din zona Varna. Vei merge pe autostrada A2 in directia Sumen. 

E important de avut in vedere ca nu intotdeauna Google Maps te va ghida asa cum trebuie pentru a nimeri parcarea de la Pobiti Kamani. Desi exista un spatiu destinat parcarii (care este gratuita), in perioadele aglomerate, turistii parcheaza si la marginea drumului pentru a vizita obiectivul. 

Este recomandam sa nu-ti lasi bunuri de valoare la vedere in masina, nici cand o lasi in parcare, nici daca prinzi loc pe marginea drumului. Din experienta personala, iti putem spune ca domnul de la casa de bilete recomanda turistilor acest lucru, ca masura de precautie, tocmai pentru ca aceasta atractie se afla oarecum in camp. 

Cum arata Pobiti Kamani, ce poti vedea si cat costa intrarea

Daca esti pasionat de fenomene geologice sau de peisaje naturale cu adevarat inedite, cu siguranta vei gasi acest loc ca fiind fascinant, de altfel, ca multe alte atractii de pe litoralul bulgaresc. Cu toate acestea, daca nu-ti place sa mergi pe jos si te numeri mai degraba printre cei care prefera relaxare la malul marii, e posibil ca Pobiti Kamani sa nu fie pentru tine. 

Dupa ce ai parcat masina, vei merge cateva zeci de metri pe jos, pe un teren arid, pana la casa de bilete. 

Taxa de intrare pentru o vizita la Pobiti Kamani este una modica (3 leva/persoana in 2021), iar desi fenomenul se intinde pe o suprafata de mai bine de 13 km patrati, cel mai probabil tu vei vizita zona centrala a acestuia, respectiv zona apropiata de casa de bilete si zona in care se afla si cele mai multe segmente de coloane pietrificate. 

Padurea de piatra este practic alcatuita din mai multe grupuri de coloane/formatiuni de roca naturala, cu inaltime intre 1-7 metri si grosime intre 0,5-2,5 metri. 

Pana in prezent nu se cunoaste cu claritate felul in care aceste roci s-au format, insa exista cateva ipoteze care inca sunt studiate, fiind totusi cert faptul ca acestea nu sunt facute de mana omului. 

Zona Padurii de piatra de langa Varna este o zona protejata, iar pe langa coloanele propriu-zise, vei remarca si nisipul fin si chiar anumite specii de plante specifice desertului. 

Cand e bine sa vizitezi Padurea de piatra si ce sa ai in vedere

Noi am vizitat Padurea de piatra la mijlocul lunii septembrie, cand fluxul de turisti devine destul de temperat, insa daca-ti faci planuri sa vii aici in lunile iulie sau august, asteapta-te sa gasesti locul mai aglomerat, caci devine din ce in ce mai cunoscut, mai ales in urma postarilor de pe retelele de socializare. Bineinteles, e posibil sa prinzi si destul de cald in aceasta perioada, asa ca nu uita sa iei cu tine o sticla de apa si o palarie, mai ales daca vii la orele pranzului. 

Te sfatuim sa te incalti cu adidasi comozi sau sandale sport (evita slapii, incaltamintea cu toc, etc) pentru ca terenul este unul destul de accidentat. Pentru a ajunge dintr-o zona in alta va trebui sa calci pe stanci, bolovani si sa mergi prin nisip. 

Totodata, e bine de avut in vedere ca Padurea de piatra nu este tocmai cel mai potrivit loc pentru o vizita cu micutii. Sunt multi bolovani pe jos, iar copiii trebuie supravegheati constant pentru a nu se accidenta. 

Vei gasi in incaperea cu casa de bilete si cateva suveniruri, insa nu te astepta la o zona mult prea dezvoltata din punct de vedere turistic, caci nu este cazul pentru moment. 

Din luna mai si pana in luna septembrie, Padurea de piatra poate fi vizitata intre orele 9.00-19.00. Cu toate acestea, zona in care se afla coloanele de piatra nu are accesul restrictionat, aflandu-se intr-o zona deschisa de camp, insa nu iti recomandam sa faci vizite aici dupa lasarea serii si nici in afara programului de vizitare, caci asa cum ne-a fost descris inca de la intrare, zona nu este una foarte sigura. 

Poti lega vizita la Pobiti Kamani si de o vizita in orasul Varna, mai ales daca ai in plan sa vezi toate atractiile celui mai mare oras de coasta al vecinilor bulgari sau sa iei masa la unul dintre restaurantele din Varna

Te-ar putea interesa si: Top orase litoral Bulgaria. Care sunt cele mai importante si mai animate orase si ce poti face in fiecare

In loc de concluzie 

Speram ca informatiile din acest articol sa-ti fie utile in cazul in care decizi sa vezi Padurea de piatra, iar daca in urma vizitei tale simti nevoia sa mai aduci informatie extra, asteptam cu interes si detalii despre experienta ta 🙂

Nu in ultimul rand, pentru ca ne recomanda cei peste 14 ani de experienta in organizarea de vacante, iti readucem aminte ca pe site-ul nostru gasesti cele mai bune oferte litoral Bulgaria, cu o multime de variante din care sa o alegi pe cea potrivita tie si celor dragi!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?