Top 10 restaurante din Varna si ce poti manca la fiecare dintre acestea

restaurant varna

Varna este cel mai mare oras de pe litoralul bulgaresc si unul dintre cele mai vizitate de catre turistii care aleg sa-si petreaca vacantele in statiunile din imprejurimi. Tot Varna este si locul in care multi turisti vin sa ia masa, tocmai pentru ca este vestit pentru multitudinea de restaurante bune si preparate gustoase care pot fi incercate aici. 

Daca vrei sa iei masa in Varna, trebuie sa stii ca vei gasi in mod cert restaurante bune, multe dintre ele cu preturi medii. 

Poti sa incerci mancare traditionala bulgareasca, preparatele din peste, preparate din bucataria internationala sau alte tipuri de mancare, evident in functie de ce-ti dicteaza apetitul sau stilul alimentar.  In ceea ce priveste bucataria bulgareasca, aceasta este definita prin prospetimea legumelor sale, prin diversitate si multiple arome, carora li se adauga si influentele altor tari vecine. 

Daca vrei sa afli mai multe despre gastronomia bulgareasca si sa gasesti inspiratie cu privire la felurile de mancare pe care le vei incerca in Varna, poti sa citesti si articolul: Gastronomia bulgareasca si obiceiuri culinare din Bulgaria. Cum si ce se mananca in aceasta tara

Gasesti mai jos un top al celor mai bine cotate restaurante din Varna, in functie de varietatea preparatelor pe care le vei gasi la fiecare dintre ele, locatie, dar si in functie de review-urile lasate de vizitatori dupa ce au luat masa aici. La noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte cazare litoral Bulgaria, cu o multime de variante din care sa poti alege!

10. Morski Valk – mancare traditionala gustoasa, portii mari, intr-o atmosfera mai aparte

Restaurantul Morski Valk se afla relativ in apropierea Muzeului Naval din Varna si este acel gen de restaurant care pare usor ciudat, insa cu o mancare foarte apreciata. 

Daca decorul este unul intunecat, cu picturi pe pereti reprezentand tot felul de creaturi mistice, mancarea de aici este laudata de multi dintre cei care i-au trecut pragul. Gasesti multe preparate traditionale (supe precum traditionala tarator, ciorbe, salate sau mancaruri cu sos), portii destul de generoase si preturi mai scazute comparativ cu alte restaurantele centrale din Varna. 

Morski Valk

9. Nutrio bar – mancare sanatoasa, sandwich-uri gustoase si salate variate 

Restaurantul Nutrio bar are doua locatii in Varna, una pe bulevardul Aleksandar Malinov, alta pe strada Dubrovnik, si este potrivit daca te afli in cautarea unui loc in care poti manca ceva rapid, proaspat si sanatos, poate chiar de luat in graba la pachet. In linii generale, Nutrio bar are mancare foarte sanatoasa, pentru clientii atenti la alimentatia lor.

Gasesti la Nutrio bar o multime de feluri de sandwich-uri (intre 4.50 – 8 leva/sandwich), supe si salate (8-9 leva), dar si o gama variata de dulciuri si deserturi preparate chiar acolo.

Daca esti fan shake-uri sau smoothie-uri, te poti bucura si de acestea la Nutrio bar (aproximativ 5 leva/smoothie). 

nutrio bar
sandwich de la Nutrio Bar

8. The Sea Terrace – la malul marii, aproape de Acvariul din Varna

Restaurantul The Sea Terrace are o terasa inalta, cu vedere catre malul marii, dar si locuri la interior. Gasesti aici o varietate de preparate si o vitrina cu deserturi carora le vei rezista destul de greu. 

Locul este potrivit pentru masa de pranz, dar si pentru cina, iar modalitatea de servire a preparatelor se prezinta destul de bine. Restaurantul nu se numara printre cele mai ieftine din Varna, insa nu vei gasi nici preturi astronomice, iar la capitolul mancare, indiferent daca vrei sa mananci preparate traditionale, preparate mediteraneene sau vegetariene, vei avea de unde alege. Totul acompaniat de o priveliste superba, daca alegi sa stai pe terasa. 

The Sea Terrace

7. El Kapan – restaurant pe plaja, foarte colorat si cu plating deosebit 

Decorul de aici te va purta cu gandul catre zone mai exotice ale lumii, nicidecum Bulgaria, iar faptul ca restaurantul se afla chiar pe plaja si poti asculta aici muzica live ofera o atmosfera aparte. 

In meniu vei gasi atat preparate traditionale bulgaresti (supa tarator, salata shopska), dar si o multime de feluri de mancare cu influente turcesti, grecesti sau exotice (creveti cu ananas, creveti cu cocos).  

Preturile la salate sunt intre 5-11 leva, o portie de midii costa aproximativ 10 leva, iar specialitatile din peste pornesc de la 15 leva si ajung si la 25 de leva/portie, in functie de soiul de peste ales. 

El Kapan

6. Restaurant BM Olea – mancare traditionala servita intr-un stil modern

Aici poti manca preparate din bucataria mediteraneana, dar si specialitati din carne de vita, iar daca prinzi loc in Camera lavandei de la etajul 2, vei putea sa te bucuri de o priveliste incantatoare catre mare. Restaurantul Olea nu este localizat foarte central, il gasesti pe strada Akchela 22 din Varna, insa aici te bucuri de ceva mai multa liniste comparativ cu restul localurilor din centrul orasului. BM Olea are si o terasa foarte bine ingrijita si se caracterizeaza printr-un decor romantic aparte. 

BM Olea

5. Captain Cook Fish and Beef – restaurant cu specific pescaresc, in portul din Varna

Restaurantul Captain Cook este unul dintre cele mai cautate din Varna si se distinge in mod deosebit prin preparatele sale pe baza de peste. Locatia este frumoasa, iar in fata restaurantului exista locuri de parcare contra cost. Decorul la interior este unul destul de pretentios si frumos (cu motive maritime) si ferestre late cu vedere catre portul din Varna, insa te poti bucura de mancarea de aici si daca vrei sa stai pe terasa. 

Preturile sunt putin mai ridicate comparativ cu alte restaurante din zona, insa ai posibilitatea sa incerci preparate mai pretetioase precum lobster sau stridii. 

 Captain Cook Fish and Beef

4. Gostilnitza Chuchura – restaurantul cu cel mai rustic decor din Varna 

Acesta poate fi locul potrivit pentru tine daca esti in cautarea unui restaurant primitor, cu o atmosfera relaxanta si cu preparate traditionale. Te bucuri de un decor autentic, iar portiile de mancare sunt generoase si cu preturi modice. 

Se afla in centrul Varnei, intr-un loc usor ascuns, pe strada Dragoman 11 si este printre cele mai laudate restaurante din Varna de catre cei care i-au trecut pragul. Poate si pentru ca atmosfera de aici este una care te poarta intr-o dimensiune cu totul traditionala. 

Gostilnitza Chuchura

3. Restaurantul si crama Di Wine 

Daca te numeri printre cei care adora sa incerce sortimente de vinuri noi, la Di Wine te poti bucura de numeroase soiuri de vin, iar restaurantul are inclusiv o crama. 

Decorul de la interior este unul destul de elegant si sobru, insa terasa restaurantului exprima ceva mai multa lejeritate, asadar poti lua masa si aici daca vrei sa stai in aer liber. Restaurantul Di Wine este pozitionat central, langa Muzeul Arheologic din Varna, intr-o cladire veche, cu cupola. 

Poti incerca aici diverse preparate la gratar, salate variate, supe si deserturi tentante, insa preturile sunt putin mai ridicate comparativ cu media altor restaurante din Varna. 

restaurant di wine

2. Mr. Baba – Restaurantul-barca de la malul marii 

Restaurantul Mr. Baba este localizat in apropierea Acvariului din Varna, pe faleza, intr-o nava autentic decorata si atrage foarte multi turisti gratie aspectului sau aparte si a posibilitatii de a lua masa pe o astfel de ambarcatiune. 

Toate incaperile de aici sunt foarte frumos decorate, iar la etaj vei gasi o terasa cu o priveliste superba catre Marea Neagra. 

Gasesti la Mr. Baba multe preparate din peste, dar si preparate la gratar, supe si salate. In ceea ce priveste preturile, salatele costa intre 7-10 leva, felurile principale intre 9 si 30 leva, iar deserturile sunt in jur de 6.50 leva. 

mr baba

1. Staria Chinar Port Varna sau Staria Chinar din centrul Varnei  – mancare pentru toate gusturile, in doua locatii diferite

Staria Chinar Port este locul in care te poti bucura de mancare variata si de o pauza binemeritata chiar la malul marii, in portul Varna. Tine insa cont ca mai este un restaurant din acest lant, denumit tot Staria Chinar, in centrul Varnei, pe strada Macedonia. Si acesta are review-uri foarte bune, insa nu te vei bucura de aceeasi priveliste ca in cazul restaurantului din port.

 Poti veni la restaurantul din port pentru mancare sau pentru a savura o bautura la bar, iar experienta poate fi completata de o plimbare prin portul Varnei. 

La Staria Chinar Port poti manca musaca de vara, diverse alte preparate cu vinete, salate, specialitati din carne de vita, midii preparate in diferite feluri (aproximativ 9 leva/portie) dar si pizza (intre 8-15 leva). Deserturile sunt si ele variate si costa aproximativ 6,5 leva/portie. 

staria chinar

La Staria Chinar din centrul Varnei vei gasi mai multe preparate traditionale, alaturi de feluri de mancare europene clasice dar si mancare sarbeasca. Il vei gasi pe strada Preslav nr.11 din Varna.

Concluzionand, Varna este orasul din Bulgaria unde poti manca preparate variate si bune, la preturi decente, iar restaurantele de aici sunt pentru toate gusturile si sunt apreciate, in mare masura, de turistii care le-au calcat pragul. Prin urmare, daca esti cazat intr-una dintre statiunile din imprejurimi, poti da oricand o fuga si pana in acest oras, fie si doar pentru a testa preparatele culinare la unul dintre nenumaratele restaurante de aici.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?