Top orase litoral Bulgaria. Care sunt cele mai importante si mai animate orase si ce poti face in fiecare

Pui la cale o vacanta pe litoralul vecinilor bulgari si ti-ai propus sa nu ratezi cele mai vibrante orase din apropierea locului in care te vei caza? 

In functie de statiunea in care alegi sa-ti petreci vacanta, ai putea sa te orientezi catre atractiile unuia dintre orasele de coasta ale Bulgariei, caci fiecare dintre ele vine la pachet cu o multime de motive pentru care l-ai putea vizita. 

Gasesti mai jos toate orasele importante de pe litoralul bulgaresc, de la nord la sud, alaturi de cateva detalii despre fiecare in parte, care sa-ti fie utile in cazul in care alegi sa-i acorzi o sansa. 

Nu in ultimul rand, la noi pe site gasesti si cele mai bune oferte vacanta Bulgaria, cu sute de hoteluri din toate statiunile cunoscute, astfel incat sa-l poti selecta pe cel potrivit cerintelor tale.

Balcic este unul dintre cele mai apropiate orase de granita cu Romania si totodata un important reper turistic de pe litoralul bulgaresc. Orasul se potriveste foarte bine si celor care cauta un loc pentru o vacanta scurta, de cateva zile, aproape de casa. 

Cea mai cunoscuta atractie a Balcic-ului este fara doar si poate Castelul Reginei Maria, completat de intreg domeniul sau care include si o gradina botanica. 

Dintre obiectivele orasului Balcic nu lipsesc nici muzeele (de Istorie si Etnografic), iar portul de iahturi din Balcic, alaturi de o plimbare pe faleza la ceas de seara sunt doar cateva sugestii legate de activitatile pe care le poti face aici. 

balcic

Chiar daca nu are neaparat si cele mai laudate plaje de pe litoralul bulgaresc, Balcic poate fi o varianta si pentru cei care vor sa petreaca timp pe nisipul de la malul marii. Exista in zona Cargo Beach, o alta plaja langa portul de iahturi, dar si Nomad Beach, una dintre plajele bine amenajate din Balcic. 

Daca vrei sa afli informatii mai detaliate despre Balcic, iti recomandam sa arunci o privire pe articolul: Despre statiunea Balcic Bulgaria, ideala pentru o mini-vacanta aproape de casa

Varna, cel mai mare oras de pe litoralul bulgaresc, are o multime de oportunitati pentru cei care doresc sa-l viziteze. 

Cel mai important obiectiv de aici este Catedrala Adormirii Maicii Domnului – a doua ca marime din Bulgaria, careia i se adauga si Muzeul Arheologic Varna, dar si Termele Romane, Parcul Gradina Marii (care este ideal pentru plimbari sau diverse activitati cu copiii), dar si delfinariul din Varna, gradina zoologica si acvariul. 

Daca vii in Varna alaturi de cei mici, poti merge cu ei intr-unul dintre aceste locuri, mai ales ca la Zoo Varna puteti admira peste 60 de specii de animale, iar la acvariu peste 140 de specii de pesti (atat din Marea Neagra, cat si exemplare exotice). 

varna bulgaria

Restaurantele din Varna sunt un alt punct forte al acestui oras, iar unele guri spun ca aici se gasesc unele dintre cele mai bune restaurante din intreaga Bulgarie. Asadar, daca treci pe aici te sfatuim sa le dai o sansa, mai ales ca la noi pe blog gasesti o selectie a celor mai bune locuri de luat masa in Varna: Top 10 restaurante din Varna si ce poti manca la fiecare dintre acestea

Desigur, daca simti nevoia sa afli mai multe despre acest oras mare al litoralului bulgaresc, iti recomandam si articolul: Despre Varna, Bulgaria. Plaje, atractii turistice si ce mai poti sa faci intr-o zi aici

Nessebar este un alt oras important al litoralului vecin, mai ales ca vine la pachet cu a sa parte de oras vechi, care este extrem de bogata din punct de vedere istoric si cultural. 

Nessebar este foarte aproape de celebra si animata statiune Sunny Beach, asadar, mai ales daca esti cazat aici, dar si in statiunea Obzor, poti ajunge rapid pentru a vizita atractiile orasului vechi, chiar si pe timp de seara, cand sunt iluminate foarte frumos alaturi de ruinele zidurilor. 

De regula, turistii pasionati de istorie si care vor sa viziteze toate atractiile importante ale Nessebarului aleg ca punct de plecare Muzeul Arheologic, urmand ca de aici sa se indrepte catre celelalte situri culturale ale orasului. 

O multime de biserici foarte vechi, unele cu picturi superbe la interior, altele mai slab conservate, asteapta sa fie vazute in orasul vechi. Dintre acestea iti reamintim de Biserica Sfantul Stefan, Biserica Sfanta Sofia, Biserica Sfantului Salvator, Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, Biserica Hristos Pantocrator, Biserica Sfanta Parascheva, Biserica Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril. Si acestea sunt doar cateva dintre atractiile orasului Nessebar

Iar daca vrei sa stai la plaja in Nessebar, fii fara griji, caci te poti orienta fie catre plaja din nordul orasului, fie catre cea din sud, dar si catre alte plaje apropiate precum Old Nessebar Beach sau plaja din Sunny Beach. Gasesti mai multe detalii despre plajele din aceasta zona aici: Plaja Nessebar. Unde gasesti sectiuni amenajate, facilitati si segmente de plaja libera in zona acestei statiuni

Zona Nessebar poate fi si o varianta de cazare, caci in imprejurimi exista hoteluri bine cotate cu servicii bune si chiar foarte bune, la preturi rezonabile. 

Poti citi mai multe despre acest oras in articolul: Despre Nessebar Bulgaria – una din cele mai importante atractii ale litoralului

Burgas, al doilea oras ca marime de pe litoralul bulgaresc, poate fi o varianta buna pentru tine mai ales daca iti faci vacanta in partea de sud. Se afla la circa 35 de kilometri de Nessebar si este inconjurat de 5 lacuri. 

Printre atractiile orasului se numara Gramofonul, centrul vechi si ale sale alei pietonale pline de cladiri vechi, magazine si restaurante, parcul Gradina Marii, dar si digul din Burgas (localizat la iesirea din apropierea cazinoului). 

Ai sanse destul de mari sa prinzi in Burgas si Festivalul Nisipului (Sand Fest), unde poti admira sculpturi in nisip de marimi impresionante (evenimentul are loc, de regula, in perioada iunie-septembrie). 

Sa nu uitam nici de cumparaturile pe care le poti face in Burgas, caci vei gasi aici suficient de multe magazine atat in zona centrului vechi, cat si in centre comerciale precum Mall Galeria Burgas sau Burgas Plaza Mall. 

Restaurante precum Zlatna Kotva, Incanto, Ti-Bar, Tenyova Kashta sunt doar cateva dintre locurile in care poti manca bine in acest oras. 

Pentru cei interesati mai in detaliu de Burgas avem un articol cuprinzator pregatit pe blog: Despre Burgas Bulgaria. Ce poti sa faci si ce e de vazut

Sozopol, de-o forma usor similara cu Nessebar (respectiv cu o parte de oras noua si una veche), este preferat mai degraba de catre localnici si nu atat de popular printre turistii romani, asta si pentru ca este totusi ceva mai indepartat de granita cu Romania. 

Daca ti-ai propus totusi sa te cazezi in aceasta zona, stai relaxat, vei gasi si aici hoteluri bine cotate, cu servicii bune, cazare in regim all inclusive si tot ce ai nevoie pentru un sejur cat se poate de frumos. 

Casele vechi de mai bine de 100 de ani si felul fascinant in care au fost conservate pana in prezent reprezinta unele dintre principalele atractii ale orasului vechi, insa cei pasionati de istorie pot merge si la muzeele din Sozopol si pot vedea chiar si portiuni din zidul vechii cetati. Afla de aici ce poti vizita in Sozopol si despre alte atractii interesante din statiune

Foarte aproape de Sozopol gasesti si Castelul Ravadinovo, potrivit mai ales daca mergi aici alaturi de cei mici, iar la o distanta rezonabila se afla si Insula Sfanta Anastasia, unde poti ajunge relativ usor, cu o barca luata din portul Burgas. 

castel ravadinovo

Aquapark Neptun Sozopol este o alta atractie a acestei zone, iar daca vrei pur si simplu sa te distrezi la plaja si sa te bucuri de soare si de nisip, dar si de o apa a marii usor mai calda in zona de sud a litoralului, poti incerca plaja Bamboo Sozopol, plaja Harmanite, plaja centrala din orasul vechi sau plaja Gold Wheelhouse. Exista si o serie de plaje salbatice superbe, localizate la distante rezonabile de Sozopol, asa ca daca esti iubitor de natura, s-ar putea sa-ti placa plaja Alepu, plaja Arkutino sau plaja Ropotamo. Le gasesti pe toate aici: Despre plaja Sozopol Bulgaria si alte locuri frumoase de la malul marii in aceasta zona

Vrei mai multe date utile despre vizita in Sozopol? Iti recomandam articolul: Despre Sozopol Bulgaria, orasul artistilor de la Marea Neagra

In loc de concluzie

Speram ca te-am inspirat suficient de tare cat sa vrei sa vezi unele dintre cele mai frumoase si vibrante locuri ale litoralului bulgaresc, iar daca ai un oras preferat de la vecinii bulgari, respectiv din zona de coasta, asteptam cu interes si indicatiile tale!

Desigur, iti reamintim si ca pe travelplanner.ro gasesti unele dintre cele mai bune oferte pentru vacantele pe litoralul bulgaresc, cu o multime de variante din care sa poti alege ce te avantajeaza!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?