Scuba diving Thassos. Despre cele mai cunoscute centre de scufundari, preturi si tipuri de experiente

Urmeaza sa pleci in Thassos si esti interesat sa afli care sunt cele mai populare centre de scuba diving pentru ca esti pasionat de tot ce inseamna viata subacvatica? Sau, din contra, nu ai avut niciodata contact cu acest tip de activitate, insa vrei sa incerci scufundarile pentru prima data in insula Thassos

Multi dintre romanii care aleg aceasta insula greceasca pentru vacantele de vara manifesta interes pentru scuba diving, mai ales ca in cele mai populare statiuni ale insulei exista centre de acest fel, unele chiar si cu instructori romani.

Gasesti in acest articol informatii despre cele mai cunoscute locuri in care te poti inscrie la o experienta scuba diving in Thassos, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, la fix in cazul in care nu te-ai hotarat inca unde sa te cazezi.

STIAI CA: Pe cat suna de cool, cuvantul SCUBA este defapt o prescurtare a denumirii de Self-Contained Underwater Breathing Apparatus? 

Ce trebuie sa stii despre scuba diving

Scuba Diving este un tip de inot care se practica la adancime, persoana in cauza utilizand un aparat autonom de scufundare cu propria sursa de aer, care ii permite sa respire sub apa. 

Decorul difera, in mod evident, de la o locatie la alta, insa in general instructorii au locuri prestabilite in care desfasoara aceste activitati alaturi de cursanti, locuri nu extrem de indepartate de mal, fie cu recife de corali, epave ale unor corabii sau diferite alte structuri in care viata subacvatica poate fi admirata mai bine. 

Insula Thassos este o locatie potrivita pentru scuba diving intrucat aici se gasesc ruine subacvatice, zone stancoase cu corali, pesti multicolori, caracatite si alte vietuitoare, epave, dar si instructori bine pregatiti, dupa cum relateaza o parte dintre cei care au trait deja aceasta experienta in timpul vacantei. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

In timpul sesiunii de scuba diving, vei fi in permanenta insotit de un instructor, care te va dirija sub apa si care iti va prezenta, intai de toate, ce presupune aceasta activitate si care sunt regulile de siguranta. Un training de acest fel ar trebui sa dureze minimum 20 minute, insa in unele cazuri chiar si mai mult, timp in care iti vor fi explicate detalii despre semnele pe care le faci sub apa pentru a comunica, felul in care egalizezi presiunea din urechi, felul in care poti scapa de ochelarii aburiti, cum se pune corect costumul de neopren, butelia, etc. 

Intreaba intotdeauna daca exista contraindicatii pentru anumite probleme de sanatate, anunta instructorul inainte in cazul in care ai programat un zbor cu avionul in urmatoarele ore si nu ezita sa intrebi orice ti se pare neclar inainte de a participa efectiv la aceasta experienta. 

Centre populare de scuba diving Thassos

Insula Thassos se poate lauda cu mai multe astfel de centre de scuba diving, majoritatea in general cu recenzii bune. 

Cele mai multe centre de scuba diving din Thassos le vei gasi in zona statiunilor Potos-Limenaria, asadar in partea de sud-vest a insulei, insa daca se intampla sa fii cazat in zona cunoscutei plaje Golden Beach si aici vei avea la indemana o alternativa. Mai exista centre de scufundari si in Limenas, in Skala Prinos si in Skala Sotiros

Vasiliadis Diving Club

Unul dintre cele mai populare centre de scufundari din intreaga insula, cu multe recenzii pozitive primite din partea clientilor, care descriu experienta ca fiind deosebit de frumoasa, iar echipa de aici ca fiind profesionista. 

Centrul a fost deschis sub coordonarea grecului Vasilis Vasiliadis, cu o cariera impresionanta in domeniul scufundarilor.

La Vasiliadis Diving Club te poti inscrie la o multime de tipuri de cursuri de diving si poti face o rezervare daca suni la numarul de telefon 0030 6944542974 sau daca trimiti un mail la adresa info@scuba-vas.gr. 

Acest centru de scufundari se afla in vibranta statiune Potos, foarte aproape de cunoscuta taverna Irene. 

Scuba Diving Thassos Diver to Diver

Un alt centru de scufundari din apropiere de Potos (la 1,6 kilometri de centrul statiunii), localizat in zona plajei Pefkari

Si in acest caz, review-urile primite pe Google sunt pozitive, cu laude catre instructorii Fillipos, Juan si Giuseppe. Poti face rezervari la numarul de telefon +30 2593 051286 sau poti trimite un mail aici: jfdivers@gmail.com. 

Tot aici vei gasi si un beach bar pet friendly 🙂 

Popeye Diving Center Thassos

Acest centru de scufundari se afla in Limenaria, al doilea oras ca marime din Thassos, si a primit, la randu-i, destul de multe aprecieri din partea clientilor. 

Are nota 5 din 5 pe Google, iar de aici poti rezerva o experienta de tip scuba diving, insa poti opta si pentru snorkeling sau pentru subwing. 

Totodata, de la Popeye Diving Center Thassos ai si optiunea de a inchiria o barca, de a rezerva o excursie privata cu barca sau de a participa la o sesiune de pescuit. 

Poti suna la numarul de telefon +30 6946 325 311, poti trimite un mail la info@popeye.gr sau poti plasa o rezervare si pe site

Gorgona Divers

Acest centru se afla in Skala Potamias, in imediata apropiere a plajei Golden Beach. Gorgona Divers a fost deschis de catre Denise si Dimos, fiecare dintre acestia cu multi ani de experienta in domeniu. 

Programul Gorgona Divers este de luni pana duminica intre orele 9.30 – 15.00 si 18.00 – 24.00, iar daca vrei sa faci o rezervare poti suna la numarul de telefon +306945693857 sau poti trimite un mail la adresa info@gorgona-divers.gr. 

Si in cazul acestui centru de scufundari exista posibilitatea de a te inscrie la o varietate de cursuri. 

Preturi si tipuri de experiente scuba diving Thassos 

La cele mai multe dintre aceste centre de scuba diving vei putea alege dintr-o multitudine de experiente de o zi sau cursuri. Cel mai probabil, daca te afli la prima incercare de genul vei fi directionat catre o experienta din categoria recreationale, eventual de tip “introducere in scuba diving”. 

Acest tip de experienta are loc intr-o singura zi, iar daca faci o singura scufundare, ar trebui sa coste in jur de 60 euro, respectiv 100 euro pentru doua scufundari. 

Exista si cursuri a caror durata se intinde pe mai multe zile. Gasesti mai jos cateva exemple de cursuri si preturi: 

  • Curs Scuba Diver – durata 2 zile – pret 300 euro
  • Curs Open Water Diver – durata 4 zile – pret 450 euro
  • Curs de upgrade de la Scuba Diver la Open Water – durata 2 zile – pret 300 euro 
  • Curs Adventure Diver – durata 2 zile – pret 250 euro 
  • Curs Rescue Diver – durata 4 zile – pret 380 euro 

Daca te afli la un nivel mai avansat, poti opta si pentru anumite specializari:

  • Specializare Night Diver – durata 3 zile – pret 250 euro
  • Specializare Search&Discover Diver – durata 3 zile – pret 280 euro 
  • Specializare Deep Diver (scufundari la adancime mai mare) – durata 2 zile – pret 300 euro 

Un curs profesional de tip Dive Master se intinde pe durata a 8-10 zile si poate costa in jur de 800 euro/persoana.  

Preturile de mai sus pot sa difere de la un centru de scufundari la altul, la fel si tipurile de experiente/cursuri/specializari. Acestea sunt informative si au fost actualizate in iunie 2022, insa pe parcurs pot suferi anumite modificari. 

In loc de concluzie

Daca esti tentat sa incerci scuba diving pentru prima data sau daca vrei sa-ti perfectionezi aptitudinile, insula Thassos poate fi un loc potrivit, mai ales ca ai la indemana mai multe centre de diving dintre care poti alege, majoritatea cu review-uri bune. 

Sigur, daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine, iti sugeram sa mai arunci o privire la noi pe site, caci te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu hoteluri din toate statiunile cunoscute si un proces de rezervare foarte simplu si rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?