Skala Sotiros Thassos, fostul port pescaresc devenit statiune ideala pentru un concediu relaxant

Skala Sotiros este o statiune restransa din nord-vestul insulei Thassos, la origini port pescaresc pentru locuitorii satului Sotiras, localizat la 3 kilometri distanta de malul marii, in zona de munte. 

Skala Sotiros este potrivita familiilor cu copii, dar si celor care vor sa stea departe de galagie, aglomeratie si agitatie, asadar, daca urmeaza sa-ti faci vacanta in Thassos si te tenteaza sa mergi intr-un astfel de loc, cu siguranta iti vor fi de ajutor detaliile de mai jos. 

Totodata, nu uita ca la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel care ti se potriveste.

Unde se afla Skala Sotiros si cum poti sa ajungi usor aici 

Skala Sotiros este localizata intre statiunile Skala Kalirachi si Skala Prinos, in partea de nord-vest a insulei Thassos. 

Din Limenas (capitala insulei) si pana la Skala Sotiros sunt 20,5 kilometri, iar din Skala Marion si pana in aceasta statiune sunt in jur de 13,5 kilometri. 

Daca vii in Thassos cu masina, cel mai probabil vei ajunge cu feribotul in portul din Limenas, insa exista si o a doua varianta de ruta cu feribotul, catre portul din Skala Prinos

Pe acest subiect te-ar putea interesa si: Thassos ferry. Program si preturi pentru trecerea cu feribotul catre insula greceasca

Din Limenaria (al doilea oras ca marime din Thassos) si pana in Skala Sotiros sunt 19,1 kilometri, iar din animata statiune Potos si pana aici sunt 22,6 kilometri. 

Exista si autobuze locale catre Skala Sotiros, pe care le poti lua din Limenas. Poti verifica programul actualizat si preturile pe acest site

Ce sa stii despre Skala Sotiros Thassos

Skala Sotiros se intinde de-a lungul unei plaje linistite si este corespondenta a satului de munte Sotiras. Pe vremuri, Skala Sotiros avea rol de port pescaresc pentru locuitorii acestui sat (pescarii aveau aici cateva mici cabanute de pescuit si barci). 

Dupa anii 80, satul a inceput sa se dezvolte si sa capete potential turistic, fiind un loc ideal pentru cei care doreau sa se bucure de o vacanta intr-un spatiu traditional si linistit. 

In prezent, Skala Sotiros are un port de agrement de dimensiuni reduse, pentru ambarcatiuni mici.  

In statiune exista taverne si terase, cafenele, patiserii, un mic parculet, iar in apropiere se intind mai multe plantatii de maslini.

Tot in aceasta zona vei gasi si cea mai buna paine din Thassos, coapta in mod traditional, iar daca se intampla sa te nimeresti in vacanta aici pe 6 august, in aceasta zi are loc in sat sarbatoarea Schimbarii la Fata a lui Hristos. (“Sotiros” este numele in greaca pentru “Mantuitor”).

Biserica din satul Sotiras a fost ridicata in anul 1890, iar in imediata apropiere a acesteia au fost descoperite ruinele unei asezari din Epoca bronzului timpuriu, dar si ruinele unor bai romane. 

In Skala Sotiros exista in prezent in jur de 300 de locuitori permanenti. 

Cum arata plaja din Skala Sotiros

Plaja din Skala Sotiros nu are dimensiuni foarte mari, nici in lungime, nici in latime. Este insa o plaja destul de bine organizata, unde ai posibilitatea sa inchiriezi sezlonguri si umbrele (vei observa ca acestea sunt dispuse pe 4, maximum 5 randuri pana la mare). 

Intrarea in apa este relativ lina in Skala Sotiros, iar plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Exista terase in zona, asadar vei avea de unde sa-ti iei racoritoare sau sa iei masa la pranz, iar daca ai in plan sa faci plaja intr-o zona neamenajata, vei observa ca exista si astfel de segmente, mai ales spre extremitati. 

Pe unele portiuni exista pietre la intrarea in mare, prin urmare incaltamintea speciala pentru apa este binevenita daca vii la plaja aici. 

Poti citi mai multe despre acest subiect aici: Skala Sotiros Beach, plaja linistita din Thassos unde timpul pare sa se opreasca in loc

Bineinteles, daca se intampla sa fii cazat in Skala Sotiros si sa vrei sa alternezi locurile in care faci plaja, te mai poti indrepta usor si catre alte plaje frumoase din apropiere: Arriba Beach, plaja din Skala Rachoni, Glyfoneri Beach, plaja din Skala Marion sunt doar cateva dintre plajele pe care le ai la indemana. 

Cazare in Skala Sotiros Thassos 

Skala Sotiros are cateva zeci de unitati de cazare, dintre care majoritatea sunt studio-uri cu chicineta inclusa, in general cotate cu 3 stele. 

Exista si cateva hoteluri in zona, iar cele mai multe ofera inclus in cazare doar micul dejun. 

Cu toate acestea, nu putem sa spunem ca Skala Sotiros se numara printre cele mai dezvoltate statiuni ale insulei – de regula, activitatile turistice de aici se rezuma la plaja si la taverne. 

Nu exista prea multa animatie pentru cei mici si nici o viata de noapte activa, asadar daca esti convins ca vei duce lipsa acestor facilitati, e posibil sa vrei sa te orientezi catre alta statiune. Pe de alta parte, daca tot ce ai nevoie este linistea – e posibil ca Skala Sotiros sa fie exact ce-ti trebuie. 

Indiferent de zona in care alegi sa te cazezi in Thassos, te sfatuim sa arunci o privire si pe propunerile noastre de hoteluri, caci e posibil sa gasesti fix ce ai nevoie, iar procesul de rezervare este extrem de simplu!

Ce poti sa faci in Skala Sotiros  

Asa cum spuneam mai sus, Skala Sotiros nu este tocmai ofertanta pentru cei care vor sa aiba un concediu foarte activ. In general, acest loc e potrivit celor care vor sa citeasca linistiti o carte la plaja, celor care vor sa se bucure de sunetul valurilor, de o mancare buna la taverna si bineinteles, de odihna. 

Desigur, si aici poti face plimbari prin statiune (vei gasi un parc aproape de faleza), multe terase apropiate de zona portului, iar faleza este frumos amenajata (cu bancute, palmieri).

Poti sa iei masa la unul dintre restaurantele cu review-uri bune, printre care se numara si locuri precum Napoleon Tavern si Taverna Gourmet, iar daca vrei sa schimbi peisajul, o poti lua in directia satului de munte, unde poti vizita biserica. Sotiras se afla la un drum de doar 6-7 minute cu masina de Skala Sotiros (3,3 kilometri distanta de centrul statiunii). 

Bineinteles, de luat in calcul mai sunt si plajele statiunilor invecinate, insa si toate atractiile insulei, caci pentru a inconjura Thassos-ul nu ai nevoie de mai mult de 2 ore. 

Daca urmeaza sa-ti faci vacanta in Thassos si simti ca ai chef de explorat, ti-ar putea fi de folos si informatiile din acest articol: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

In loc de concluzie

Skala Sotiros este doar unul dintre locurile frumoase in care te poti caza in Thassos, insa ti se va potrivi numai daca ai in plan sa te bucuri de liniste si de odihna, nu si daca simti nevoia de mai multa animatie. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti o multime de oferte vacante Thassos, cu variante de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale acestei insule grecesti.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?