Supermarketuri si alte magazine in Lefkada. Unde gasesti Lidl, AB Market si alte locuri din care te poti aproviziona

Lefkada primeste anual un numar important de turisti din toate colturile lumii, printre care si foarte multi romani, dornici sa se bucure de toate atractiile incantatoare ale acestei insule grecesti. Pentru ca regimul de cazare all inclusive este aproape inexistent, majoritatea celor care ajung in Lefkada aleg sa se cazeze in vile/studiouri cu o eventuala chicineta inclusa si regim self catering. 

De aceea, interesul pentru supermarketurile din Lefkada este unul ridicat. Multi dintre turisti vor sa se aprovizioneze cu alimente pentru diferite mese ale zilei, in mod special pentru micul dejun. 

Mai jos gasesti detalii utile despre majoritatea supermarketurilor deschise pe insula si despre programul acestora, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu propuneri de hoteluri pentru toate preferintele si buzunarele!

Ce trebuie sa stii despre supermarketurile din Lefkada

Fiecare statiune populara din Lefkada gazduieste unul sau mai multe supermarketuri, de unde localnicii si turistii isi pot face cumparaturile. Magazine de lant precum Lidl, AB Market, Express Market, My Market sau Sklavenitis sunt aprovizionate cu o gama variata de produse (alimente, produse de uz casnic, etc.) iar unele dintre acestea au la vanzare chiar si anumite produse alimentare traditionale grecesti si suveniruri.

Inainte sa cumperi suveniruri din statiuni, e bine sa arunci o privire si prin aceste supermarketuri, pentru ca sunt sanse destul de mari sa gasesti tot felul de produse la preturi mult mai avantajoase decat in micile magazine din statiuni. 

Preturile sunt trecute la raft, in euro, iar la casa poti plati, in cele mai multe dintre cazuri, si cu cardul. 

Supermarketuri in Lefkada Town 

Daca ai in plan sa te cazezi chiar in Lefkada Town sau vrei sa te aprovizionezi in drum spre cazare direct de aici, in capitala insulei vei gasi cele mai multe variante de supermarketuri. 

Cele mai mari si mai cunoscute supermarketuri din Lefkada Town sunt localizate la periferia orasului, in timp ce in centru gasesti o serie de minimarketuri, cu strictul necesar. 

Lidl – localizat la 2,9 kilometri de centrul orasului Lefkada, este deschis in timpul saptamanii intre orele 08.00 – 21.00, sambata intre 08.00 – 20.00 si duminica incepand cu ora 11.00 si pana la 20.00. 

AB Market (AB Vasilopoulos) – se afla la 1,5 kilometri de centrul orasului si este deschis in timpul saptamanii intre 08.00 – 21.00 si sambata intre 08.00 – 20.00. 

Sklavenitis –  se afla foarte aproape de AB Market (intre cele doua, distanta este de doar 350 metri) si este deschis dupa acelasi program. Mai exista cel putin inca un superkmarket Sklavenitis in zona Lefkada Town. 

My Market – ceva mai aproape de zona de centru, la 900 metri de port, deschis in timpul saptamanii in intervalul orar 08.00 – 21.00 si sambata intre orele 08.00 – 20.00. 

Jumbo – ideal daca vrei sa dai o tura la cumparaturi pentru accesorii de plaja/jucarii pentru cei mici. Il gasesti la aproximativ 2,3 kilometri de centru. Este deschis de luni pana sambata, in intervalul orar 09.00 – 21.00. 

Supermarketuri Lefkada in Nidri si in Vasiliki 

Nidri este cea mai animata statiune din insula Lefkada si in general locul catre care se indreapta cei cei care cauta o viata de noapte activa si vacante cu program cat mai putin static. Tot din Nidri pleaca si cele mai multe croaziere pe mare din Lefkada, iar la capitolul aprovizionare, aici vei gasi in general magazine mai micute (nu neaparat de dimensiunea celor din Lefkada Town). 

Market In este unul dintre acestea, cu program de luni pana sambata intre orele 08.00 – 23.00 si duminica intre orele 08.00 – 18.00. Se afla in apropierea restaurantului Scorpio – Pasta & Grill House. 

In general, cele mai multe astfel de minimarketuri din Nidri se afla de-o parte si de alta a strazii principale care traverseaza statiunea. 

In Vasiliki, satul pescaresc popular din sudul insulei Lefkada, gasesti de asemenea o serie de supermarketuri precum:

Supermarket Nikos – la 650 metri de centrul statiunii, deschis in fiecare zi in intervalul orar 08.00 – 21.00. 

Euro Market – Poate fi o varianta mai la indemana daca esti cazat mai aproape de centrul statiunii sau de plaja. Il gasesti la 350 metri departare de centru si in imediata apropiere a unitatilor de cazare Imperial Studios. Acest magazin figureaza pe Harti ca fiind deschis in fiecare zi, intre orele 08.00 – 23.00. 

Alte supermarketuri si magazine in Lefkada 

Asa cum spuneam de la inceput, fiecare statiune mai mare din Lefkada are cel putin 1-2 magazine cu alimente si alte articole, insa nu in toate vei gasi supermarketuri mari, de lant, precum cele din Lefkada Town. 

In Agios Nikitas ai la indemana Sfika Supermarket si Supermarket Agro (localizate in zona pietonala), dar si Supermarket Join In, pe care-l gasesti la drumul principal, aproape de statia autobuzelor locale KTEL. 

In Marantochori sunt doua supermarketuri, ambele in centru si relativ usor de accesat de pe strada principala: Proton Supermarket si Empokoronisi Super Market. 

In zona statiunilor Ligia si Nikiana: lipsesc magazinele mari, insa la strada principala care traverseaza cele doua statiuni gasesti minimarketuri cu fructe, legume si alte alimente. 

In satul Sivota, gasesti magazin in zona portului, aproape de parcare. 

In loc de concluzie

Lefkada sta relativ bine la capitolul supermarketuri si alte magazine de unde te poti aproviziona, iar preturile practicate sunt, evident, mai avantajoase decat in magazinele de tip butic din statiuni. Cel mai pregatit oras al insulei la acest capitol este, fara doar si poate, Lefkada Town, urmat de Vasiliki, Nidri si Agios Nikitas. 

Daca ai ajuns pana acum in Lefkada si ai si alte sugestii de supermarketuri in afara celor mentionate mai sus, asteptam cu interes si propunerile tale!

Iar daca planifici un concediu in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?