Top parcuri acvatice de pe litoralul bulgaresc. Care sunt cele mai cunoscute aquapark-uri

Te incanta ideea unui concediu la mare pe litoralul vecinilor bulgari, insa ai fi si mai fericit sa stii ca in statiunea in care urmeaza sa te cazezi ai si un parc acvatic? 

In mod special cei care-si fac vacantele in familie, alaturi de copii, sunt interesati sa afle si informatii despre aquapark-urile de pe litoralul bulgaresc, deloc putine la numar si cu o multime de atractii si tobogane cu apa, tocmai pentru ca distractia de pe plaja merita alternata si cu momentele amuzante petrecute in astfel de locuri. 

Preturile sunt in general moderate, iar cei mici se pot distra si altfel decat la malul marii, insa fara sa stea departe de apa. 

Gasesti in acest articol informatii despre cele mai cunoscute aquapark-uri de la malul marii, in Bulgaria, iar la noi pe site o multime de oferte vacante litoral Bulgaria, cu propuneri tentante de hoteluri din toate statiunile care includ si un parc acvatic.

1.Parcul acvatic cel mai apropiat de granita cu Romania, pe litoralul bulgaresc

Localizat la intrarea in statiunea Albena, Aquamania se intinde pe nu mai putin de 40.000 de metri patrati si este clasat pe locul 8 in clasamentul celor de la TripAdvisor in ceea ce priveste cele mai bune parcuri acvatice din Europa. Acest parc acvatic isi bucura vizitatorii cu atractii pentru toate varstele. 

Printre cele mai interesante tobogane de aici se numara Tornado, Mammoth, SpaceRacer si FreeFall, insa acestea sunt potrivite celor care cauta ceva mai multa adrenalina. Vei gasi si locuri potrivite pentru relaxare, dar si atractii pentru micutii tai. 

Poti verifica programul de la Aquamania, tariferele de intrare, alte servicii si descrierea atractiilor cu apa citind articolul: Vizita la AquaPark Aquamania Albena. Atractii, conditii de intrare, program si tarife

Daca vrei cazare chiar langa Aquamania, poti sa te uiti pe ofertele noastre pentru hotelul Primasol Ralitsa Aqua Club. Este cotat cu 4 stele, se afla la doar 140 de metri distanta de parcul acvatic, are regim de cazare all inclusive si ofera transfer gratuit la plaja privata. 

Iar daca esti cazat la unul dintre hotelurile PrimaSol Ralitsa Superior, PrimaSol Ralitsa Superior Garden, PrimaSol Ralitsa Aqua Club, Vilele PrimaSol Ralitsa Aqua Club, Vita Park, Vilele Vita Park, vei avea intrare gratuita la AquaPark Aquamania Albena.

aqua park albena
aqua park aqua mania albena

2.Primul parc acvatic deschis in Bulgaria, in Nisipurile de Aur

UPDATE 2023 – Parcul Aquapolis din Nisipurile de Aur figureaza ca fiind inchis. Vom reveni cu informatii despre aceasta atractie in momentul in care vom accesa detalii suplimentare.

Este localizat in partea de nord-vest a statiunii Nisipurile de Aur si se desfasoara pe o suprafata de circa 40.000 de metri patrati. Aici au loc in jur de 3000 de vizitatori simultan, iar distractia este impartita pe 3 zone principale, respectiv: 

  • zona extrema – cu un tobogan kamikaze, tobogane cu piste alaturate si rau salbatic. 
  • zona adultilor – cu un rau lent de 300 metri lungime, o piscina mare, o zona spa si altele.
  • zona copiilor – cu mai multe atractii pentru cei mici, printre care si un tobogan in forma de dragon si piscine pentru copii. 

Asa cum te-am obisnuit deja, gasesti la noi pe blog si un articol mai amanuntit despre acest loc: Toate detaliile despre Aquapolis Nisipurile de Aur, unul dintre cele mai atractive aqua park-uri din Bulgaria

Iar daca intentionezi sa-ti rezervi cazare cat mai aproape de parcul acvatic, unul dintre cele mai apropiate hoteluri este Royal Hotel, de 4 stele. 

aquapolis nisipurile de aur

HINT: E important de stiut si faptul ca pe litoralul bulgaresc exista hoteluri cu aquapark intergrat. Chiar daca nu vei gasi zeci de atractii cu apa pe domeniul unui astfel de hotel, daca te numeri printre cei care vor sa aiba totul la indemana si aproape de cazare, poti arunca o privire la noi pe site si pe hotelurile care iti ofera acest serviciu chiar acolo unde sunt localizate 🙂 

3.Parcul acvatic din Sunny Beach, cu o suprafata de 36 000 de metri patrati

Acest parc acvatic este asezat in vestul statiunii Sunny Beach, iar aici poti ajunge fie cu masina personala (vei avea o parcare privata gratuita la dispozitie), fie cu un taxi sau chiar si cu autobuzul parcului, care are 11 statii de-a lungul intregii statiuni. Cursele se desfasoara la fiecare 15 minute in sezonul cald si au statii la cele mai cunoscute hoteluri din statiune.  

Action Aquapark din Sunny Beach are o multime de atractii cu apa, printre care si un water coaster deschis, cu o inaltime de 20 de metri, dar si un tobogan cu free fall, unde poti prinde pana la 60 km/ora viteza. Nu uita nici de toboganele cu piste alaturate, caci te poti intrece aici alaturi de cei dragi, iar daca vrei ceva mai multa adrenalina, te poti indrepta catre Black Hole, toboganul inchis cu o lungime totala de 150 de metri. 

Poti afla mai multe detalii despre toate aceste atractii, dar si despre program, preturi de intrare si alte servicii disponibile aici din articolul: Action Aquapark Sunny Beach. Ce trebuie sa stii daca faci o vizita aici

action aquapark sunny beach

4. Un alt aquapark, cu 60 de atractii diferite, in Nessebar

Parcul acvatic este localizat in imediata apropiere a statiunii cu acelasi nume si se poate lauda cu o multime de atractii cu apa, dintre care numai 38 fiind tobogane. Suna deja tentant, nu-i asa? 

Atractiile sunt impartite pe 6 categorii, fiecare cu un anumit grad de dificultate si potrivita unei anumite varste, dupa cum urmeaza: zona extreme, zona fast and furious, zona easy, zona destinata copiilor, zona de piscine si rauri si zona de relaxare. 

Gasesti tot la noi pe blog si un articol cu mai multe detalii referitoare la acest parc acvatic: Aquapark Nessebar din Bulgaria. Totul despre vizita la parcul acvatic cu 60 de atractii diferite

Iar daca vrei sa faci in asa fel incat sa te cazezi cat mai aproape de Aquapark Nessebar, te poti orienta catre Aqua Paradise Resort Nessebar. Se afla la 2 pasi, iar intrarea la aquapark este gratuita daca esti cazat aici. 

5. Parcul acvatic din Pomorie, o alta varianta buna pentru distractie si balaceala

Aflat la circa 4 kilometri distanta de plaja centrala a acestei statiuni, Sunset Aquapark isi asteapta vizitatorii cu 32 de tobogane si alte atractii cu apa, magazin de suveniruri si zona de luat masa. Toboganele sunt impartite pe categorii, cele mai multe fiind dedicate celor mici, insa daca ai in plan sa traiesti si ceva senzatii mai tari, te asteapta aici si un tobogan cu cadere libera si cu o lungime de 85 metri.

Pe timpul verii, parcul acvatic din Pomorie este deschis intre orele 10.00 – 18.00, iar cei care intentioneaza sa-l viziteze au la indemana si transport gratuit cu o cursa shuttle, din centrul statiunii.

La doar cateva sute de metri distanta de acest aquapark se afla complexul hotelier de 5 stele Sunset Resort Pomorie, pe care-l poti lua in vizor in cazul in care vrei sa te cazezi foarte aproape de aceasta atractie.

Pe acest subiect, gasesti mai multe informatii in articolul: Sunset Aquapark Pomorie si atractiile principale ale acestui parc acvatic

6. Parcul acvatic potrivit pentru tine daca ai ales sa-ti faci vacanta in sudul litoralul bulgaresc

Un alt loc de distractie cu apa, potrivit in mod special daca ti-ai rezervat hotelul in Sozopol, Kiten, Burgas, Pomorie sau Primorsko, se afla la aproximativ 5 kilometri distanta de centrul Sozopol si are 3 zone de distractie cu apa. 

Turnul A, Turnul B si Prater sunt destinate anumitor cateogorii de varsta, respectiv inaltime, iar daca vrei sa afli mai multe informatii despre tot ce poti sa faci in fiecare dintre aceste trei zone, iti recomandam articolul: Aquapark Neptun Sozopol. Ce sa ai in vedere daca te pregatesti pentru o zi de distractie aici

Iti poti lua bilet pentru o jumatate de zi, daca nu planuiesti sa vii aici imediat ce se deschide.

In concluzie, daca vrei sa-ti animi zilele de vacanta petrecute pe litoralul bulgaresc si altfel decat la plaja, si mai ales daca te afli in concediu alaturi de cei mici, parcurile acvatice sunt o optiune buna, care implica tot distractie cu apa, dar si preturi descrise de catre turistii care au vizitat recent acest locuri ca fiind rezonabile. 

Nu-ti ramane decat sa alegi statiunea preferata si sa astepti cu nerabdare vacanta. De oferte bune si propuneri in materie de hoteluri ne ocupam noi!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?