Totul despre Roda Beach si serviciile disponibile la aceasta plaja din nordul insulei Corfu

Roda Beach este plaja statiunii cu acelasi nume din nordul insulei Corfu, localizata intre Sidari si Acharavi, si potrivita in mod particular familiilor cu copii si turistilor care vor sa se relaxeze intr-un cadru mai putin aglomerat. 

Plaja Roda este bine amenajata si are o paleta destul de larga de servicii si facilitati in zona din spate. In plus, are avantajul de a fi situata destul de aproape de alte atractii importante ale insulei. 

Discutam despre majoritatea caracteristicilor acestei plaje in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le descoperi.

Localizare Roda Beach si distante din principalele statiuni ale insulei

Roda Beach se afla la 35 kilometri departare de Corfu Town si la doar 4 kilometri distanta de statiunea Acharavi. 

Din Sidari si pana aici sunt 9,6 kilometri, distanta care se poate parcurge lejer cu masina in aproximativ 15-17 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Corfu Town si pana la Roda Beach se fac in jur de 50 minute cu masina, iar daca se intampla sa fii cazat in zona Paleokastritsa si sa vrei sa vii pana aici, ar trebui sa iei in calcul un drum de circa 35-40 minute (23 kilometri). 

Mai indepartat este animatul Kavos (localizat diametral opus fata de Roda), la 80 kilometri distanta (in jur de 2 ore de mers cu masina). 

In statiunea Roda si implicit la Roda Beach se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Poti verifica pe acest site programul si tarifele curselor. 

Spre exemplu, din Corfu Town si pana in Roda (pe linia A3) ar trebui sa faci in jur de o ora si jumatate cu autobuzul, iar pretul unei calatorii este de 3.60 euro/persoana

Cum arata Roda Beach si ce poti face la aceasta plaja

Plaja Roda este destul de generoasa in lungime, iar in partea sa de est se continua pana in statiunea invecinata Acharavi. 

Este segmentata de zona de port a statiunii, iar in partea stanga a portului exista una dintre cele mai late si mai bine amenajate portiuni ale plajei Roda. 

Roda Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. Pe unele zone exista chiar nisip fin, insa pe altele sunt pietre, in mod special aproape de mal. 

Este amenajata cu sezlonguri si umbrele, administrate de unitatile de cazare sau de beach barurile din spate, care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la bar sau contra cost (8-10 euro/set). 

In spatele plajei gasesti mai multe terase, baruri, taverne, iar foarte aproape de fasia de nisip se afla si un centru de echitatie. 

Intrarea in mare are o panta lina, ceea ce inseamna ca plaja este potrivita si pentru familiile cu copii. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Roda Beach 

Spre deosebire de plajele altor statiuni mai populare (precum cele din Sidari, Paleokastritsa, etc.), plaja Roda este usor mai libera chiar si in plin sezon. Plaja nu reprezinta un punct de oprire in programul croazierelor pe mare, ceea ce o ajuta sa fie mai aerisita. 

Totusi, Roda primeste cel mai ridicat numar de turisti in intervalul iulie-august. Atunci se inregistreaza si cele mai mari temperaturi (cu o medie a maximelor de circa 32 grade la umbra), dar si cea mai calda apa a marii (in jur de 26 grade). 

Daca vrei sa te bucuri de linistea de aici in adevaratul sens al cuvantului, poti alege sa vii si la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

La inceputul verii, apa marii va fi usor mai rece, insa spre final de septembrie, pastreaza inca valori similare cu cele din august.

La data redactarii acestui articol (11 octombrie 2023), apa marii avea o temperatura de 24.8 grade in zona Roda Beach (inca buna pentru baie). 

Alte plaje apropiate de Roda Beach

Daca urmeaza sa te cazezi in statiunea Roda sau sa treci prin aceasta zona fie si doar pentru o zi, e posibil sa vrei sa vezi si alte plaje interesante din apropiere. Mai jos gasesti cateva sugestii in acest sens: 

Plaja Acharavi se afla in continuarea plajei Roda, in partea dreapta cum te uiti la mare, are in jur de 3-4 kilometri lungime si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Apa este in general calduta in aceasta zona, iar plaja este potrivita si familiilor cu copii. Are atat portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si foarte multe zone de plaja libera, unde te poti aseza linistit pe prosop. 

Plaja Acquasanta este la 3,6 kilometri departare de Roda si are forma de semicerc. Pe unele portiuni exista si aici organizare cu sezlonguri si umbrele, iar barul Baracca, Cocktail and Snack, din spatele plajei, a primit, de asemenea, foarte multe laude. 

Plaja Astrakeri este localizata la 5,5 kilometri distanta de Roda Beach, in partea stanga cum te uiti la mare. Poate fi o alta varianta de plaja mai linistita, cu un mic port in apropiere si o oarecare amenajare cu sezlonguri si umbrele in sezon.

In spate exista cateva unitati de cazare, dar si restaurantul The Three Brothers fish tavern, cu peste 800 de recenzii majoritar pozitive. 

In loc de concluzie

Roda Beach este genul de plaja comoda, linistita, pe care merita sa o incerci atata vreme cat vei ajunge pe coasta de nord a insulei Corfu. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes impresiile tale despre Roda Beach, iar daca ai in plan sa-ti organizezi concediul in acesta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?