Skipass si gondola in Bansko. Informatii despre preturi si alte sfaturi utile

Postat de

Statiunea Bansko este locul in care poti gasi o multitudine de instalatii de teleski si telescaun, alaturi de bine cunoscuta gondola, care duce catre Poiana Banderishka – punct din care te poti indrepta catre toate directiile domeniului schiabil din aceasta statiune. 

Daca te numeri printre cei care planuiesc o vacanta de iarna in Bansko, mai mult ca sigur vei fi interesat de tipurile de skipass pe care le vei putea achizitiona aici si totodata de tarifele practicate atat la gama variata de abonamente, cat si la gondola.

Gasesti toate aceste aspecte abordate mai jos, alaturi de alte reguli si sfaturi de care trebuie sa tii cont daca te pregatesti pentru o experienta frumoasa pe partiile din Bansko. 

Informatii generale despre gondola Bansko si instalatiile de telescaun si teleski

Gondola din Bansko este in functiune din anul 2003, iar de atunci si pana in prezent, statiunea a cunoscut o dezvoltare impresionanta in ceea ce priveste domeniul schiabil si instalatiile pe cablu. 

In Bansko exista 15 tipuri de instalatii de transport prin cablu, prin intermediul carora poti ajunge catre varful tuturor partiilor de ski de aici. Gondola te va duce pana la Banderishka Polyana, iar de aici ai acces relativ facil catre celelalte partii de ski.

Poiana (Polyana) Banderishka este locul din care te poti orienta asadar catre celelalte rute de ski, cu mai multe trasee de telescaun si teleski. Exista 9 linii de telescaun si 5 linii de teleski. Tine cont insa ca exista perioade in care nu toate aceste instalatii functioneaza. Iti recomandam sa te interesezi de functionalitatea acestora la biroul de informatii de la gondola, inainte sa pleci pe traseu. 

Partiile din Bansko sunt deschise zilnic, iar programul de functionare al gondolei este in intervalul orar 08:30 – 17:00 (atunci cand are loc ultima coborare din Poiana Banderishka). 

Programul la telescaun si la teleski incepe la ora 08.45 si se termina la 16.15. 

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre partiile de ski din Bansko, iti recomandam sa citesti articolul: Partiile de ski din Bansko, Bulgaria. Tot ce trebuie sa stii despre domeniul schiabil din celebra statiune montana.

Gasesti mai jos si un tabel cu toate cele 15 tipuri de ascensoare pe care le vei gasi in Bansko, alaturi de toate datele necesare despre lungimea fiecarui traseu in parte, capacitatea acestora si partiile carora deservesc. 

instalatii cablu ski bansko

Tipuri de skipass in Bansko. Pret gondola Bansko si preturi la skipass 

In ceea ce priveste biletele si tipurile de skipass pe care le vei gasi in Bansko, acestea sunt impartite pe mai multe categorii, pe care ti le prezentam in cele ce urmeaza.

Poti cumpara bilete simple (dus-intors pentru urcarea, respectiv coborarea cu gondola), poti cumpara skipass pentru o jumatate de zi, sau poti cumpara skipass valabil incepand cu o zi si pana la 20 de zile. Totodata, exista si optiunea unui skipass de sezon. Preturile publicate mai jos sunt cele actualizate pentru sezonul 2022-2023.  

UPDATE 22 decembrie 2022

Au fost publicate noile preturi pentru sezonul de ski Bansko 2022-2023. In primul tabel, acestea fac referire la extrasezon si reducerile aferente acestei perioade.

Al doilea tabel prezinta preturile practicate in sezonul de ski 2022-2023 Bansko.

Pentru informatii suplimentare sau eventuale actualizari, iti recomandam sa accesezi acest link.

Reguli si conditii in vanzarea biletelor si a skipass-urilor

Vanzarea biletelor si a skipass-urilor in Bansko functioneaza in baza unui regulament bine stabilit. Gasesti mai jos o lista a principalelor aspecte pe care trebuie sa le cunosti inainte sa-ti cumperi skipass in Bansko: 

  • fiecare card pentru skipass necesita un depozit suplimentar de 5 leva
  • biletele si skipass-urile pentru studenti pot fi cumparate numai in baza unui carnet de student valabil in momentul respectiv. Aceeasi regula se aplica si in cazul pensionarilor, care trebuie sa prezinte un document in acest sens
  • persoanele cu handicap beneficiaza de reducere, insa trebuie sa prezinte o dovada a certificatului in acest sens, regula valabila si in cazul insotitorilor (certificat de insotitor)
  • biletele sau skipass-urile pentru copiii cu varsta de pana in 7 ani se achizitioneaza in prezenta acestora si in baza unui document care atesta varsta celui mic 
  • un adult poate insoti cel mult 2 copii cu varsta de pana in 7 ani 
  • perioada de valabilitate a skipass-ului unui copil cu varsta de pana in 7 ani trebuie sa corespunda cu perioada de valabilitate a skipass-ului insotitorului 
  • pentru emiterea skipass-ului copiilor cu varsta de pana in 7 ani este necesara si o fotografie, care se face in momentul emiterii skipass-ului
  • skipass-ul pentru copii cu varsta intre 7-12 ani se face cu prezentarea unui document care sa ateste varsta celor mici
  • in cazul abonamentului Twenty skipass, acesta este valabil pentru 20 de zile din momentul primei scanari si nu este valabil si sezonul urmator de ski, chiar daca nu a fost folosit pentru intreaga perioada de 20 de zile. 
  • skipass-ul de sezon (Seasonal Ski Pass) asigura o cale de acces mai rapida la gondola
  • un bilet cu doua calatorii pentru gondola (two-way sau round trip) poate fi folosit pentru o urcare si o coborare cu gondola in aceeasi zi sau pentru doua calatorii diferite, in zile separate (insa nu ambele in aceeasi directie) 
telescaun bansko

Alte sfaturi utile despre gondola si skipass in Bansko

Cozile de la gondola sunt de regula foarte mari, asadar asteapta-te la aglomeratie mai ales daca mergi in Bansko in plin sezon de iarna, si tocmai de aceea este recomandat sa-ti cumperi skipass-ul in ziua in care ajungi la destinatie. Vei evita astfel sa stai la coada a doua zi, cand probabil vei fi nerabdator sa incerci partiile. 

Casa de bilete de la gondola este deschisa doar pana la ora 17.30 de duminica pana miercuri, respectiv pana la ora 21.00 in zilele de joi, vineri si sambata. Exista insa o serie de hoteluri care au spre vanzare skipass-uri, asadar iti poti achizitiona unul chiar daca ai ajuns dupa ora de inchidere a casei de bilete de la gondola (gasesti skipass-uri la hotelurile Predela 1, Zara Hotel sau Orbilux, chiar si dupa ora 19.00). 

SFAT: In varf de sezon (perioada sarbatorilor de iarna si in februarie) ai si optiunea sa cumperi VIP skipass. Desi sunt destul de scumpe, aceste abonamente te ajuta sa scutesti 2-3 ore de asteptat la coada de la gondola (le poti gasi la receptia mai multor hoteluri, precum Ores, Kempinkski, Regnum si altele). 

Daca te afli in vacanta in Bansko inaintea perioadei cu sarbatorile de iarna sau incepand cu a doua jumatate a lunii martie, cel mai probabil te vei bucura de reduceri intre 10-15% la skipass-uri. Cu toate acestea, reducerile sunt anuntate de regula in ultimul moment. Nu uita nici de ofertele noastre pentru hotelurile din Bansko! Le gasesti pe toate la noi pe site!

Te mai poate interesa despre Bansko:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?