Partii de ski Borovets Bulgaria. Ce trebuie sa stii despre domeniul schiabil din aceasta statiune montana

Borovets este a doua statiune de ski ca marime din Bulgaria si prima de acest tip din tara vecina, mai putin populara si aglomerata decat Bansko, insa cu un domeniu schiabil bine pus la punct, respectiv partii cu o lungime totala de circa 58 kilometri. 

Ce o face sa se numere printre optiunile iubitorilor de ski de la noi e faptul ca e destul de apropiata de casa (drumul Bucuresti Borovets se parcurge in circa 6 ore si jumatate, cu masina), dar si faptul ca are partii potrivite tuturor tipurilor de schiori: incepatori, de nivel mediu sau de nivel avansat. 

Borovets este localizata la 70 de kilometri de capitala Sofia, la o altitudine de 1390 de metri, cu cea mai inalta partie de schi la o altitudine de 2560 metri. 

Esti tentat sa-ti petreci concediul de iarna aici? Gasesti mai jos detalii si harti ale partiilor din aceasta statiune montana bulgareasca, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune variante de cazare in Borovets, cu hoteluri pentru toate preferintele.

Harta partii Borovets, grad de dificultate si zone de ski 

Domeniul schiabil de la Borovets este impartit pe 3 zone, pe care ar trebui sa le ai in vedere prima oara cand privesti harta tuturor partiilor din aceasta statiune montana. Le vei gasi notate cu rosu, pe harta de mai jos. 

  • Yastrebetz ski center – de la 1340 metri altitudine si pana la 2369 metri altitudine 
  • Markudjik ski center – de la 2340 metri altitudine si pana la 2550 metri altitudine
  • Sitnyakovo ski center – de la 1337 metri altitude si pana la 1780 metri altitudine

Toate partiile au atribuit un nivel de dificultate. Cele pentru incepatori sunt marcate cu verde, cele cu nivel de dificultate scazut sunt marcate cu albastru, cele cu nivel mediu sunt marcate cu rosu, iar cele potrivite expertilor acestui sport sunt marcate cu negru.

Lungimea totala a partiilor din Borovets masoara in jur de 58 kilometri, iar cea mai lunga dintre acestea are 12 kilometri. Gasesti date specifice pentru toate partiile din Borovets in tabelul de mai jos. 

Borovets Yastrebets Gondola si alte instalatii pe cablu 

Un alt avantaj al acestei statiuni de ski este faptul ca turistii au la dispozitie mai multe sisteme de tip ascensor, in toate cele trei zone cu partii. 

La Borovets vei gasi urmatoarele sisteme pe cablu: o gondola cu 6 locuri disponibile in fiecare cabina, 3 telescaune de mare viteza cu 4 locuri pe fiecare banca, 1 telescaun cu 6 locuri pe fiecare banca, 7 sisteme de tip teleski 

Pe site-ul oficial al statiunii este publicat un tabel cu detaliile fiecarui sistem de tip ascensor in parte – lungimea totala a traseului, altitudinea atinsa, programul pe timp de zi, programul pe nocturna si statusul (functional sau nu). 

Odata cu deschiderea oficiala a sezonului de ski, toate aceste informatii sunt actualizate aici, in fiecare dimineata, incepand cu ora 08.20. 

Daca vrei sa stii mai multe detalii despre temperatura, puterea vantului, stratul de zapada in Borovets, le poti accesa rapid aici, unde vei gasi si mai multe imagini live transmise de camerele web instalate in statiune. 

Preturi ski pass si alte informatii utile despre partiile de ski din Borovets 

Au fost publicate preturile pentru ski pass si urcari cu gondola pe site-ul oficial al statiunii de ski. Acestea sunt impartite pe categorii si arata cam asa:

Copiii cu varsta sub 7 ani au accesul gratuit. 

Tot in sezonul de ski 2022-2023 exista si un discount de 5% pentru lift cardul reincarcabil. Acesta poate fi alimentat online aici sau prin aplicatia mobila MY BOROVETS. 

Lift pass-urile pentru nocturna au preturi separate, insa pana la ora actuala (27.12.2022), acestea nu au fost publicate pe site-ul oficial al statiunii.

Iti recomandam ca inainte sa pleci catre destinatie, sa verifici update-ul aici.

Alte informatii utile despre partiile de ski Borovets

Sezonul de ski se desfasoara in general in Borovets incepand cu luna decembrie si pana la mijlocul lunii aprilie. 

In zonele de legatura dintre Yastrebets si Sitnyakovo nu vei intalni panta abrupta peste tot, prin urmare va trebui sa depui ceva efort si sa dai din bete destul de mult. O parte din traseu este prin padure, unde exista sanse ca uneori zapada sa nu se depuna suficient de mult, asadar fii precaut la pietre. Exista turistii care sustin ca au avut nevoie de servicii de intretinere a schiurilor dupa o coborare pe aici. Cu toate acestea, stratul de zapada din zona depinde, in mod evident, si de conditiile meteo din perioada in care vei merge in Borovets. 

Gondola din statiune este singura dintre instalatiile de aici cu o vechime mai mare, prin urmare are un aspect mai putin modern. 

In zona Markudjik, turistii au semnalat ca teleski-urile au un sistem de urcare uneori putin cam brutal si recomanda folosirea telescaunului pentru accesul catre partiile superioare.

Mai ales daca esti incepator, dar si in cazul in care nu te-ai mai urcat pe schiuri de ceva vreme sau vrei sa-ti perfectionezi abilitatile, este recomandat sa-ti iei cateva ore cu un instructor de ski. In ceea ce priveste echipamentul folosit, in cazul in care ti-l cumperi, ai grija ca acesta sa fie potrivit pregatirii si masurilor tale, iar daca alegi sa inchiriezi, orienteaza-te catre un centru cu recomandari si echipament de buna calitate, pentru ca siguranta ta este prioritatea numarul 1. 

Te-ar putea interesa si: Vacanta la ski pentru incepatori. 15 greseli des intalnite pe care e bine sa le eviti

In loc de concluzie,

Partiile din Borovets isi asteapta an de an vizitatorii dornici de distractie pe zapada, iar avantajul acestei statiuni este faptul ca nu se aglomereaza la fel de tare precum Bansko, dar si ca are partii potrivite tuturor tipurilor de schiori.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?