Cursuri de ski in Bansko, Bulgaria. Despre scoala de ski si tipuri de lectii cu instructor recomandate in functie de pregatirea ta

cursuri ski

Bansko este o statiune potrivita pentru schiorii de toate nivelurile, insa este recomandat ca primul contact cu acest sport sa-l ai in preajma si sub indrumarea unei persoane specializate. Pentru incepatori este important sa invete elementele de baza ski-ului de la un instructor, pentru ca este aproape singura modalitate prin care pot invata miscarile corect si prin care pot fi permanent in siguranta. 

Chiar daca te numeri printre cei mai experimentati, poti apela la serviciile unui monitor de ski pentru a te familiariza cu partiile, lucru destul de des intalnit in Bansko.

Partiile din Bansko sunt destul de aglomerate, ceea ce presupune ca fiecare schior ar trebui sa fie atent atunci cand practica acest sport, iar in cazul unui incepator, supravegherea este mai mult decat binevenita. 

In Bansko exista in prezent aproximativ 20 de scoli de ski, multe dintre acestea deschise in ultimii ani. Cu toate acestea, nu toate ofera serviciile ideale, iar in acest sens, ti-am pregatit mai jos o serie de sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi scoala de ski potrivita pentru tine. Vezi aici oferte pentru vacante la ski in Bansko Bulgaria

ski bansko

Cum alegi corect un curs de ski in Bansko, daca-ti doresti sa inveti bazele acestui sport 

Este recomandat sa optezi pentru un instructor de ski personal sau sa te inscrii la cursuri in cadrul unui grup mai restrans. Lectiile de ski tinute in grupuri mari (open groups) au, de regula, prea multi participanti, iar instructorul nu va putea sa-ti aloce atentia necesara. 

Intr-un open group de ski vei intalni cursanti cu pregatire diferita, prin urmare rezultatele nu vor fi neaparat acelea la care te astepti. Un alt minus al acestor grupuri deschise (open groups) este faptul ca in permanenta se asteapta dupa fiecare dintre participanti, iar asa se pierde destul de mult timp din durata efectiva a cursului. 

In cazul in care alegi un instructor personal sau vrei sa participi la cursuri de ski intr-un grup restrans sau doar alaturi de membrii familiei, este recomandat sa optezi in prima faza pentru lectii cu durata de 2 ore. In acest fel, vei avea posibilitatea sa te odihnesti dupa finalul cursului si eventual chiar sa aprofundezi ce ai invatat. 

In ceea ce priveste cursurile de ski pentru copii, instructorii din Bansko recomanda ca micutii sa nu participe in grupuri mai mari de 3-4 cursanti, iar cei foarte mici (3-6 ani) vor invata mai bine tainele acestui sport daca au instructor personal. 

Daca ai mai practicat acest sport in trecut, insa in prezent te simti neincrezator sau a trecut prea mult timp de la ultima tura la ski, este bine sa-ti iei cateva ore de lectii pentru a-ti reimprospata aptitudinile. 

SFAT: Vei observa ca exista pe internet o serie de oferte si pachete promotionale pentru cursuri de ski in Bansko, de tipul: Echipament de ski + skipass + scoala de ski 4 ore, la preturi destul de tentante. De cele mai multe ori ai sansa sa te trezesti ca vei lua aceste lectii intr-un grup de 20 de persoane, asadar asigura-te ca intrebi toate detaliile inainte sa achizitionezi un astfel de pachet. 

Alege o scoala de ski licentiata, cu instructori avizati. Exista multe scoli de ski in Bansko, cele mai multe cu instructori buni. Noi am incercat serviciile instructorilor de ski de la scoala Sankiyski, localizata la baza partiilor din Bansko, aproape de gondola, si putem spune ca am fost multumiti. Gasesti aici si echipament de ski pentru inchiriat, dar si servicii de intretinere pentru propriul tau echipament. 

scoala de ski

Cum decurg cursurile scolilor de ski din Bansko 

Toate cursurile de ski din Bansko incep din varful telegondolei. Intervalul orar in care se desfasoara aceste cursuri este 9.00 – 16.00. Cea mai buna perioada a zilei pentru a incepe lectiile de ski este dimineata, cat mai devreme, pentru ca partia este mai libera. 

Trebuie sa iei in calcul coada destul de mare de la gondola atunci cand te pregatesti pentru prima lectie de ski. Daca spre exemplu ai programata intalnirea cu instructorul la ora 9, e bine ca in jur de 7.30 sa pleci de la centrul de inchiriere cu echipamentul pregatit, catre punctul de intalnire. Daca ai programat cursul la ora 11, este indicat sa pleci catre gondola chiar pe la 8.30. Exista perioade foarte aglomerate, in care se asteapta chiar si 2-3 ore la gondola. 

Daca te vei urca pe schiuri pentru prima data, vei observa ca ai o senzatie ciudata, din cauza greutatii pe care o vei simti agatata de picioare. In prima instanta, atunci cand incerci sa te deplasezi, vei avea tendinta sa incrucisezi varfurile sau cozile schiurilor sau sa le “incurci” in zapada. Sarcina initiala a instructorului este aceea de a te ajuta sa stapanesti schiurile ca si obiect, pentru a te obisnui cu ele cat mai repede. Ii poti pune instructorului orice intrebare legata de echipamentul tau de ski. Acesta trebuie sa te ajute sa-ti pui schiurile corect si sa se asigure ca claparii sunt bine fixati in legaturi. Pentru copii, casca este obligatorie, insa iti recomandam sa o porti indiferent de varsta sau de nivelul de pregatire. 

Daca vrei sa citesti despre centrele de inchiriere echipament de ski din Bansko, poti arunca o privire pe articolul: Cum inchiriezi echipamente de ski in Bansko. Ce trebuie sa stii daca nu vii cu echipamentul de acasa

Este de preferat sa-ti iei cursuri in fiecare zi daca esti incepator, cu optiunea de a-ti lasa eventual ultimele doua zile libere pentru a te relaxa sau ca sa te bucuri de ce ai invatat. Tehnica de predare a acestui sport variaza de la un instructor la altul, insa incepatorii au nevoie de 3-4 zile pentru a se acomoda cu partiile dedicate acestora si pentru a capata un ritm de baza pe partie. 

cursuri de ski

Preturi la cursurile de ski in Bansko 

In ceea ce priveste preturile orientative pentru cursurile de ski in Bansko, ti-am pregatit mai jos o serie de exemple:

2 ore/zi, lectii private cu instructor personal – in jur de 200 leva

  • 4 ore/zi, lectii private cu instructor personal –  in jur de 350 leva
  • 2 ore/zi, lectii cu grup mic (grup de 2 persoane – 130 leva/persoana, grup de 3 persoane – 105 leva/persoana, grup de 4 persoane – 95 leva/persoana, grup de 5/6 persoane – 80 leva/persoana)
  • 2 ore/zi, lectii cu grup mare (open group) – 80 leva/persoana pentru 1 zi, 140 leva/persoana pentru 2 zile, 250 leva/persoana pentru 4 zile

Preturi pentru cursuri ski copii:

  • 1 ora/zi, 100 leva/primul copil, 70 leva/al doilea copil
  • 2 ore/zi, 200 leva/primul copil, 80 leva/al doilea copil 

Trebuie sa stii ca preturile de mai sus nu inclus skipass.  Poti consulta o lista a tipurilor de lectii de ski si a tarifelor integrale din sezonul trecut aici

Mai mult, e bine sa iei in calcul ca exista sansa ca preturile la aceste servicii sa cunoasca usoare cresteri in sezonul 2022-2023, dupa data de 10 decembrie.

In concluzie, daca ai in plan sa pleci la Bansko in vacanta de iarna si vrei sa inveti sa schiezi, ai toate sansele sa te intorci de acolo initiat in tainele acestui sport, cu mentiunea ca ai mai multe sanse sa deprinzi aceste abilitati daca alegi cursuri private sau in cadrul unui grup restrans.

Te mai poate interesa despre Bansko:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?