Lipite Beach Bulgaria, plaja salbatica apropiata de granita cu Turcia

Daca ai in plan sa-ti petreci vacanta in sudul litoralului bulgaresc si preferi acele plaje mai putin vizitate de catre turisti, inconjurate de o natura cat se poate de superba, e posibil sa vrei sa adaugi pe lista ta Lipite Beach. 

Aceasta plaja din apropierea satului Sinemorets, ascunsa intr-un golf de dimensiuni micute, este pentru tine daca tot ce-ti doresti este sa te bucuri de destindere, de calm, de aer curat si de sunetul relaxant al marii. 

Lipite Beach nu este insa o plaja pentru toate tipurile de turisti, fapt pe care-l vom discuta, punctual, in cele ce urmeaza. 

Esti interesat sa faci o selectie a acestor locuri cat se poate de linistite de la malul marii, din Bulgaria? Iti recomandam sa arunci un ochi si pe articolul: 23 plaje salbatice Bulgaria. Unde poti gasi plaje izolate pe litoralul bulgaresc

Iar daca ai in plan sa te cazezi in conditii mai mult decat rezonabile, iar de la hotel sa mergi in fiecare zi catre o noua plaja, nu uita sa verifici la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta litoral Bulgaria, cu propuneri de hoteluri inclusiv in statiuni mai apropiate de Lipite Beach.

Localizare Lipite Beach Bulgaria si cum se ajunge aici

Lipite Beach Bulgaria se afla la o distanta de doar 2 kilometri de satul-litoral Sinemorets si la 57 kilometri departare de orasul Sozopol, intr-o zona verde, impadurita. 

Este una dintre cele mai indepartate plaje ale litoralului bulgaresc de granita cu Romania, fapt ce o face sa fie mai putin vizitata de catre turistii romani. 

Accesul la aceasta plaja nu este unul foarte facil, pentru ca esti nevoit sa mergi pe jos circa 1 kilometru din punctul in care poti parca masina, insa cei care au vazut-o in ultimii ani spun ca drumul a meritat, mai ales gratie peisajului si a linistii de aici. 

Asadar, daca vii cu masina din Sozopol, pana la Lipite Beach ar trebui sa faci in jur de o ora, iar daca vii din Burgas, aproximativ o ora si 20 de minute. Ia aminte ca ai de mers pe jos pana la plaja si ca trebuie sa iei la tine toate cele necesare pentru a-ti asigura confortul, caci plaja este lipsita de orice fel de organizare.

Cum arata Lipite Beach si ce sa ai la tine cand vii la aceasta plaja

Ei bine, din acest punct de vedere, imaginile surprinse aici par sa vorbeasca de la sine. Lipite Beach Bulgaria este o plaja de nisip, binecuvantata cu o fasie de padure in zona din spate si cu toata linistea de care poti avea nevoie. 

Lipite Beach Bulgaria nu este o plaja organizata cu sezlonguri si umbrele, motiv pentru care va trebui sa te asiguri ca iei cu tine prosopul, umbrela si crema cu factor de protectie ridicat, mai ales daca ai in plan sa stai aici cateva ore bune. 

Pentru ca nu exista aici nici restaurante si nici magazine de la care sa-ti poti lua ceva de baut sau gustari, e bine sa vii echipat si din acest punct de vedere. 

Plaja Lipite nu este supravegheata, asadar, atentie atunci cand intri in mare si mai ales daca vii alaturi de copii. 

Plaja este localizata intr-un golf, ceea ce o face sa fie ferita de valuri mari, insa este marginita de stanci, iar daca vrei sa-i explorezi extremitatile, iti recomandam sa iei cu tine si incaltari speciale pentru apa. Nu te aventura pe stanci pentru a obtine cadre spectaculoase. 

La intrarea in apa exista pietre pe mai multe segmente. 

Pentru ca clima de aici este usor mai calda, influentata fiind de apropierea fata de Turcia si de Mediterana (de la Lipite Beach Bulgaria si pana la Istanbul mai sunt vreo 330 kilometri), vei observa ca si vegetatia este usor diferita. Unii turisti au pozat mai multe specii de cactusi in zona Lipite, iar altii spun ca apa este usor mai calda aici, chiar si la inceput de toamna.

Cand e mai bine sa vii la Lipite Beach

Aceasta plaja face parte din randul locurilor mai putin cunoscute la scara larga, asadar sansele sa te poti bucura de relaxare la Lipite Beach sunt destul de mari, chiar si in plin sezon.

Pentru ca nu se poate ajunge direct cu masina aici, dar si pentru ca plaja este lipsita de orice fel de organizare si de servicii, chiar si in lunile iulie si august Lipite Beach poate ramane un loc lipsit de zbucium, muzica tare si agitatie. 

Sunt unele persoane care in ultimii ani au observat aici si nudisti, tocmai pentru ca Lipite nu este atat de cunoscuta. 

Asadar, daca vii la Lipite Beach Bulgaria in iulie-august, te vei putea bucura de o medie a temperaturilor de circa 27-28 grade si de o apa a marii cu valori cuprinse intre 24-25 grade. 

In mai si la inceput de iunie, poti prinde plaja chiar pustie, iar apa marii ar trebui sa aiba intre 18-21 de grade, iar la inceput de toamna, aceleasi valori ating 24 grade in atmosfera si in jur de 22-23 grade in apa marii. 

Alte plaje si atractii apropiate de Lipite Beach Bulgaria  

Lipite Beach Bulgaria are si avantajul de a fi localizata intr-o zona cu mai multe atractii, ceea ce inseamna ca daca esti explorator, vei avea posibilitatea sa vizitezi usor si alte locuri frumoase. 

Butamyata Beach este plaja care apartine de satul Sinemorets si care se afla la doar 450 metri distanta de Lipite. Cele doua au aspect relativ similar, pentru ca si Butamyata este pozitionata intr-un golfulet si este formata din nisip, insa  in cazul celei din urma, vei observa ca exista ceva mai multa organizare. 

La Butamyata poti inchiria sezlong si umbrela, ai vreo 2-3 baruri pe plaja, dar si un restaurant-pizzerie unde poti lua masa linistit. 

Veleka Beach, una dintre cele mai incantatoare plaje pe care credem noi ca le vei vedea vreodata, se afla la doar 2,7 kilometri de Lipite. Aici se afla si gura de varsare a raului Veleka in Marea Neagra, iar cadrul natural este unul de exceptie, asa cum poti observa si in imaginea de mai jos, surprinsa cu drona. 

Satul Sinemorets gazduieste mai multe unitati de cazare, iar in centru gasesti cateva restaurante, terase, magazine si un loc de joaca pentru copii. Acesta poate fi un loc bun in care sa te opresti sa iei masa, daca vrei sa aloci o zi pentru a vizita plajele din imprejurimi. Intre centrul satului Sinemorets si plaja Lipite sunt 2,1 kilometri. 

Sozopol ramane una dintre cele mai importante atractii din sudul litoralului bulgaresc, iar faptul ca se afla la doar o ora de mers cu masina de la Lipite Beach il poate plasa pe lista ta cu obiective de bifat in ziua cu pricina. 

Sozopol se remarca prin casele sale foarte vechi si a lor arhitectura deosebita, prin stradutele inguste si pietruite, dar si printr-o serie de restaurante foarte laudate. 

Castelul Ravadinovo mai poate face obiectul unei vizite in zona, daca te afli in vacanta alaturi de copii. Intre Sozopol si Ravadinovo sunt doar 5,5 kilometri, iar cei mici au la indemana aici o multime de atractii. 

castel ravadinovo

In loc de concluzie

Lipite Beach Bulgaria este doar una dintre plajele salbatice deosebite din aceasta zona a litoralului bulgaresc, iar daca ai ajuns pana aici sau ai in plan sa o faci in urmatorul sezon cald, asteptam cu mult interes si parerea ta. 

Nu uita ca la noi pe site gasesti o multime de oferte vacante litoral Bulgaria, cu sute de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel potrivit nevoilor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?