Despre Burgas Bulgaria. Ce poti sa faci si ce e de vazut

burgas

Daca te pregatesti sa pleci la mare pe litoralul bulgaresc si te gandesti sa vizitezi si Burgas, ti-am pregatit un articol in care vom vorbi despre principalele atractii turistice ale acestui oras, dar si despre cateva locuri in care poti lua masa. 

Burgas este destul de ofertant la capitolul obiective turistice, atat in oras, dar mai ales in imprejurimile sale, in intreaga regiune Burgas. Orasul este inconjurat de 5 lacuri si gazduieste totodata si cea mai mare rafinarie de petrol din sud-estul Europei. 

FACT: Portul din Burgas este cel mai mare din Bulgaria, iar Aeroportul Burgas este unul dintre cele mai importante din tara.

Vremea la Burgas este mai calduroasa comparativ cu nordul litoralului bulgaresc, asadar sezonul cald incepe aici pe la mijlocul lunii mai si poate tine chiar si pana la inceputul lunii octombrie, prin urmare ai sanse destul de mari sa prinzi vreme placuta in vacanta ta din imprejurimile Burgasului, chiar daca nu mergi in mijlocul sezonului estival.  

Gasesti la noi pe site o gama variata de oferte sejur litoral Bulgaria, din care poti sa te inspiri si care te pot ajuta sa-ti planifici concediul perfect!

burgas

Atractii si obiective de vazut in Burgas 

Ti-am pregatit mai jos o selectie a celor mai importante obiective din Burgas, iar in functie de timpul pe care alegi sa-l petreci aici, poti vizita una sau mai multe dintre urmatoarele atractii:

Aleile pietonale din Centrul Vechi – Poti face o plimbare pe aici pentru a admira cladirile vechi, dar si Gramofonul, un monument care ascunde o legenda interesanta. 

In Centrul Vechi al orasului vei gasi mai multe piete, terase, fantani, dar si o serie de muzee, in cazul in care esti interesat de parcursul istoric al Burgasului. 

Parcul Gradina Marii din Burgas se intinde pe o lungime de 7 kilometri pe coasta Marii Negre si este unul dintre cele mai frumos amenajate parcuri de pe intreg litoralul bulgaresc. 

Vei gasi in parc multe locuri de joaca, restaurante, monumente si un cazino, iar pe timpul verii parcul devine gazda mai multor festivaluri. Tot aici exista si un teatru de vara, un Pantheon si o expozitie de flori. 

Digul din Burgas (sau Pierul) este o alta atractie celebra din acest oras si poate fi vazut si dupa o plimbare in Parcul Gradina Marii, fiind localizat la iesirea din dreptul cazinoului. Digul are o lungime de 300 de metri si este unul dintre locurile ideale pentru fotografii, mai ales la apus. 

Festivalul Nisipului din Burgas sau “Sand Fest“, organizat an de an in perioada iunie-septembrie, in Parcul Lacului (care se afla in prelungirea Parcului Gradina Marii), este locul in care poti vedea o multime de creatii din nisip, de marimi impresionante. Este ideal de vizitat daca te afli alaturi de copii, iar accesul la Festivalul Nisipului se plateste. 

Sand Fest Burgas

Plaja din Burgas este destul de lata, bine organizata, cu suficiente facilitati (restaurante, cafenele, toalete), zone cu sezlonguri dar si zone de plaja libera si permite desfasurarea unor activitati sportive precum kite surfing. Cu toate acestea, nu reprezinta una dintre atractiile principale ale orasului, pentru ca de regula turistii vin in Burgas sa viziteze, sa manance sau sa faca shopping si aleg sa faca plaja in statiunile in care sunt cazati sau in alte zone de plaja mai cunoscute de pe litoral.

Shopping in Burgas – Acest oras poate fi un punct de interes pentru tine si daca vrei sa faci o sesiune de shopping, pentru ca pe langa magazinele din centrul vechi unde poti cumpara produse locale, suveniruri dar si obiecte vestimentare, vei gasi si mai multe centre comerciale cu branduri internationale, precum Mall Galleria Burgas sau Burgas Plaza Mall. 

burgas

Restaurante in Burgas. Unde poti manca daca faci o vizita aici 

Burgas poate fi un punct de oprire si daca vrei sa iei masa, pentru ca aici vei gasi destul de multe restaurante, cu preparate culinare variate. Printre restaurantele din Burgas cu recenzii bune din partea celor care le-au calcat pragul, se numara:

Zlatna Kotva (in traducere, Ancora de Aur) este cel mai vechi restaurant din Burgas, deschis inca din 1927 si este asezat central, la intrarea in Parcul Gradina Marii. Poti incerca aici preparate traditionale bulgaresti, dar si o gama destul de variata de preparate din peste. 

Incanto este un restaurant central din Burgas, asezat in piata Baba Ganka, cu specific italienesc, dar si cu preparate din bucataria asiatica. Poti alege sa iei masa aici daca vrei sa mananci si altceva inafara de preparate traditionale. 

Ti-Bar este locul in care poti incerca preparate din bucataria mediteraneana, cu diferite feluri de mancare spaniole, italiene si chiar libaneze, iar plating-ul este unul deosebit. Ti-Bar este localizat central, pe strada Silistra, iar aici vei gasi si una dintre cele mai mari selectii de vinuri si whisky din Burgas. Poti consulta meniul intreg si preturile aici.  

Tenyova Kashta este un restaurant cu specific traditional, unde vei putea incerca preparate culinare bulgaresti din diferite zone ale tarii, intr-un decor rustic al unei case vechi. Restaurantul nu este central, ci localizat undeva la 3 kilometri distanta de centrul orasului, pe strada Petko Slaveykov. 

Alte atractii si obiective din regiunea Burgas

Aquae Calidae – Thermopolis  este locul in care poti vizita ruine ale bailor romane vechi de aproape 2000 de ani, baile complet restaurate ale lui Suleiman Magnificul si unde poti admira mai multe artefacte din diferite perioade. Aquae Calidae se afla la 14,5 kilometri de centrul orasului Burgas. 

Taxa de intrare la Aquae Calidae in perioada iunie – septembrie este de 6 leva/adulti, iar programul de vizitare este in intervalul 08:30 – 18:30.  

Aquae Calidae Burgas

Lacul Atanasovsko este o alta atractie importanta din nordul orasului Burgas si este locul in care poti admira cea mai mare colonie de pasari flamingo din Bulgaria sau culoarea atipica a apei, in nuante de roz. Lacul se intinde pe o lungime de aproximativ 5 kilometri si este traversat de o fasie de nisip, care trece prin mijlocul apei. 

Gradina Zoologica Burgas gazduieste peste 60 de specii de animale printre care si lupi polari sau canguri, iar aici ai posibilitatea sa admiri si cea mai mare colectie de pauni din intreaga Europa (in jur de 320 de exemplare). Din centrul orasului Burgas si pana la Zoo ai de parcurs 13 kilometri, iar programul de functionare este in intervalul orar 09:00 – 18:00. 

Insula Sfanta Anastasia se afla intre Burgas si Sozopol si poate fi vizitata daca iei o barca din portul turistic al Burgasului. Vei merge aproximativ 35 de minute, iar pe insula vei gasi o biserica, un far, cateva unitati de cazare, dar si un restaurant. Insula are un farmec aparte si povesti interesante, fiind singura insula locuita din aceasta zona, iar peisajele de aici te vor incanta. 

insula anastasia

Castelul Ravadinovo se afla la un drum de 30 de minute cu masina de centrul orasului Burgas si este una dintre atractiile cele mai cunoscute din sudul litoralului bulgaresc. Vizita aici este si mai potrivita daca te afli alaturi de copii, care se vor bucura de activitatile pe care le pot face la Ravadinovo. Pe langa castel, exista si o mica gradina zoo, un cinematograf in aer liber, un centrul de echitatie si un parc decorat inedit. 

Sozopol se afla la doar 34 de kilometri de Burgas si poate fi vizitat alaturi de Castelul Ravadinovo daca decizi sa te indrepti catre aceasta directie. Orasul vechi Sozopol este una dintre zonele mai apreciate de catre localnici, tocmai pentru ca nu este la fel de vizitat precum Nessebar, insa este cel putin la fel de frumos. Vei avea posibilitatea sa observi aici cladiri vechi de 100-150 de ani, ruinele zidurilor vechi, mai multe muzee, dar si biserici. 

Distanta Bucuresti Burgas si distante catre si din alte statiuni bulgaresti

De la Bucuresti si pana la Burgas ai de parcurs un drum de aprope 5 ore daca planuiesti sa vii direct, asadar distanta Bucuresti Burgas este de 315 kilometri, pe drumul cel mai scurt, cu intrare pe la Ruse. 

Daca vii de la Constanta, vei avea de parcurs 277 de kilometri pana la Burgas, iar din Vama Veche si pana la Burgas sunt 237 de kilometri. 

Fie ca alegi sa faci intai de toate o oprire aici si ulterior sa te indrepti catre locul de cazare, fie ca stai intr-una dintre statiunile din imprejurimi si vrei sa vizitezi Burgas, iti prezentam mai jos principalele distante catre acest oras, din statiunile apropiate:

  • distanta Burgas Sveti Vlas – 42,1 kilometri
  • distanta Burgas Sunny Beach – 36,3 kilometri
  • distanta Burgas Nessebar – 34, 8 kilometri
  • distanta Burgas Pomorie – 18,5 kilometri
  • distanta Burgas Sozopol – 33,1 kiloemtri
  • distanta Burgas Duni – 36,8 kilometri
  • distanta Burgas Primorsko – 49,4 kilometri

Te-ar putea interesa si articolul: Top orase litoral Bulgaria. Care sunt cele mai importante si mai animate orase si ce poti face in fiecare

Concluzionand, Burgas este doar unul dintre orasele frumoase de pe malul Marii Negre al Bulgariei, iar o vacanta intr-una dintre statiunile apropiate acestuia poate presupune si o vizita de cateva ore pentru a explora atractiile acestui oras.

Alte articole despre litoralul din Bulgaria

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?