Ferma de midii Dalboka, Bulgaria. Ce sa stii daca ajungi aici

ferma de midii dalboka

Ferma de midii Dalboka din Bulgaria starneste interesul romanilor consumatori de midii de ani buni si este unul dintre cele mai cunoscute locuri in care se poate manca, de pe litoralul bulgaresc. 

Daca ai in plan sa faci o oprire aici, ti-am pregatit un articol cu tot ce trebuie sa stii despre Ferma de midii Dalboka. Ramane la aprecierea ta daca preparate incercate aici merita laudate sau nu, insa pregateste-te sa dai peste o varietate de feluri de mancare cu midii. 

Totodata, daca intentionezi sa-ti petreci vacanta pe litoralul vecinilor, nu uita ca la noi pe site gasesti cele mai bune oferte hoteluri litoral Bulgaria, dintre care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Despre Ferma de midii si restaurantul Dalboka

Ferma de midii Dalboka si-a inceput activitatea in 1994 si este specializata in cultivarea si productia de midii in Marea Neagra, iar intre anii 2003-2006 a trecut printr-un proces de extindere.

Ferma este localizata intr-una dintre cele mai curate regiuni din partea de nord-est a Bulgariei, Golful Kaliakra. 

O sigura midie poate filtra in 24 de ore aproximativ 82 de litri de apa, selectandu-si hrana astfel. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa traiasca si sa creasca intr-un mediu cat mai curat . 

In spatele fermei se afla restaurantul Dalboka, pe malul marii. Aici gasesti diverse specialitati care au la baza midii crescute la ferma, insa poti manca si preparate din peste, salate, pui sau porc. 

Pentru ca locul este unul foarte popular, e bine sa-ti faci rezervare daca vrei sa te asiguri ca prinzi o masa in plin sezon, altfel este posibil sa ai de asteptat pana cand se va elibera ceva. Pentru rezervare poti sa suni la unul dintre aceste numere: 359 885135462, 359 884274132. 

Daca vrei sa fii cazat relativ aproape de Ferma de Midii Dalboka, insa vrei ca hotelul tau sa se afle intr-o statiune mai cunoscuta din Bulgaria, iti recomandam sa arunci o privire pe ofertele hotelurilor din statiunea Albena.

ferma de midii dalboka

Localizare Ferma de midii Dalboka. Cum ajungi aici 

Ferma de midii Dalboka este localizata in zona Kaliakra din Bulgaria, si la foarte mica distanta de statiunea Kavarna (la doar 7,3 kilometri). 

Daca pleci din Bucuresti, ai la dispozitie 3 trasee pe care poti ajunge la Ferma de midii Dalboka, primul dintre acestea fiind si cel mai scurt ca interval de timp.  

  • Bucuresti – Autostrada Soarelui – Cernavoda – Mangalia – Vama Veche – Sabla – Kavarna – Dalboka (315 km)
  • Bucuresti – Calarasi – Silistra – Dobrici – Balcic – Dalboka (277 km)
  • Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Varna – Dalboka (338 km)

Daca vii din zona litoralului romanesc, drumul va fi unul mult mai scurt si mai simplu. Distanta Constanta-Dalboka este de 102 kilometri, iar de la Vama Veche si pana la Ferma de midii Dalboka ai de mers doar 50 de kilometri.

Nu uita ca imediat ce treci granita in Bulgaria, trebuie sa-ti cumperi vigneta, care costa 15 leva/7 zile. 

Citeste aici mai multe despre: Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru o vacanta in Bulgaria. Ce e bine de stiut

Drumul de acces catre Ferma de midii Dalboka este bun in ceea ce priveste portiunea principala (dintre localitati), insa situatia devine usor problematica odata ajuns in apropierea fermei.

Pentru a ajunge cat mai aproape de Dalboka, este necesar sa cobori o panta abrupta, care a fost in trecut asfaltata, dar care in prezent (iunie 2022) se afla in conditii vitrege. Daca la coborare, e posibil sa scapi fara prea multe probleme cu masina, la urcare totul devine si mai complicat, asadar te sfatuim sa lasi masina parcata cat mai sus, pentru a evita eventualele neplaceri.

Dalboka meniu. Ce preparate gasesti aici 

In mod evident, vei gasi aici foarte multe preparate pe baza de midii. Poti incerca supe sau ciorbe cu midii, gustari cu midii sau feluri principale. 

La capitolul supe/ciorbe poti alege dintre:

  • ciorba de midii
  • ciorba de peste

La gustari, poti alege dintre:

  • frigarui cu midii si nuca de cocos
  • midii pane
  • midii afumate
  • midii la gratar
  • midii prajite
  • melc de mare
  • chiftele de midii 
  • creveti
  • raci de mare
Meniu Dalboka iunie 2022

Felurile principale sunt mult mai variate. Printre ele, vei gasi:

  • sarmalute cu foi de varza/ vita de vie, cu midii
  • musaca cu midii 
  • rosii umplute sau ardei umpluti cu midii
  • midii natur cu condimente
  • midii natur cu legume
  • tocanita de midii
  • midii picante
  • midii in sos de vin
  • midii italiene
  • midii cu mamaliga

Portiile de midii nu sunt neaparat cele mai mari, insa par suficiente pentru o singura persoana. De asemenea, stilurile in care sunt gatite midiile variaza destul de mult de la un preparat la altul.

Si la sectiunea preparate din peste ai de unde alege. Poti incerca zargan, rechin, scrumbie, chefal, calcan, guvid, alaturi de alte sortimente de peste. 

Daca esti vegetarian, ai cateva salate si garnituri dintre care poti alege, insa nu te astepta sa gasesti prea multa varietate, caci vorbim totusi despre un restaurant cu specific pescaresc.

Midii picante la Dalboka

Preturi si program la Ferma de midii Dalboka 

Preturile de la Ferma de midii Dalboka sunt evaluate ca fiind medii. Spre exemplu, un fel de mancare care contine midii costa in jur de 12 leva, ceea ce inseamna cam 30 ron daca facem conversia valutara la un curs corect. 

Este recomandat sa ai leva la tine atunci cand mergi la Ferma de midii Dalboka, pentru ca e posibil sa nu gasesti aici un curs valutar foarte avantajos. Poti plati si cu cardul, dar si in ron, insa nu vei iesi foarte castigat cu aceasta ultima varianta. 

Daca vrei sa mananci calcan, o portie de 250 de grame te va costa in jur de 40 de leva, in timp ce o portie de dimensiuni asemanatore de zargan costa aproximativ 25 leva. 

Ciorbele de aici, in marea majoritate cu peste si midii la baza, costa in jur de 9 leva, iar aperitivele au preturi intre 4-12 leva, in functie de ce alegi.

Bauturile fara alcool pornesc de la 2-3 leva, iar pentru o bere vei plati in jur de 3-4 leva. 

Program de functionare: Restaurantul de la Ferma de midii Dalboka este deschis zilnic in sezonul cald, intre 9.00 – 22.00. 

ferma de midii dalboka

Ce poti sa mai vizitezi prin zona

Pentru ca te vei afla in zona Kaliakra din Bulgaria, unul dintre obiectivele de neratat de aici este Capul Kaliakra, un important monument al naturii unde te bucuri de peisaje de vis, dar si de istorie in cazul in care te numeri printre pasionati. Distanta intre Ferma de midii Dalboka si Cap Kaliakra este de doar 10,5 kilometri. 

Tot foarte aproape este si statiunea Kavarna (la 7,3 kilometri), o locatie linistita si potrivita pentru un weekend prelungit. Citeste aici mai multe despre vacantele in Kavarna, Bulgaria.

La doar 29 de kilometri distanta de Ferma de midii Dalboka se afla orasul Balcic, care poate fi vizitat in cazul in care ti-ai propus sa ramai mai mult timp sau minimum o noapte in Bulgaria. Principalele obiective turistice de aici sunt Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica. 

balchik

In concluzie, Ferma de midii Dalboka este fara doar si poate un loc cunoscut din Bulgaria in care se poate manca, iar meniul de aici contine o multitudine de preparate cu un numitor comun: midiile. Are si review-uri pozitive, dar si negative, multe dintre acestea din urma bazandu-se pe experientele neplacute legate de conversia valutara (motiv pentru care este bine sa platesti direct in leva), insa este un loc popular si vizitat de catre romani destul de des.

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Bulgaria, cu sute de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale litoralului, iar procesul de rezervare este extrem de simplu si de rapid!

 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?