Scurta oprire la Nymfes Waterfall Corfu (Cascada Nimfelor)

Fiind inzestrata cu o multitudine de atractii naturale, Corfu poate fi destinatia ideala de vacanta pentru iubitorii de drumetii si trasee prin zonele sale muntoase sau de coasta. 

Unul dintre aceste obiective poarta numele de Nymfes Waterfall (Cascada Nimfelor) si este localizat intr-o zona inalta, de munte, in partea de nord a insulei. 

Mai jos regasesti detalii utile despre accesul la cascada si despre particularitatile acestui loc, iar la noi pe site te invitam sa descoperi unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Nymfes Waterfall Corfu, cum ajungi aici si distante din diferite statiuni

Cascada Nimfelor poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Nymfes Waterfall”, in zona Thinali si in apropierea Muntelui Pantokrator, cel mai inalt munte de pe insula. 

Se afla la doar 2,5 kilometri distanta de centrul satului Nymfes si la 4,9 kilometri departare de satul Episkepsi. 

Din Corfu Town si pana in satul Nymfes sunt 34 kilometri, drum ce se poate parcurge cu masina in aproximativ 55 minute – 1 ora. 

Odata ajuns in sat, vei fi nevoit sa parchezi si sa pornesti in drumetie catre cascada. Dupa ce vei trece de stadionul de fotbal (marcat pe Harti cu denumirea greceasca de “Γήπεδο Νυμφών”), vei urma un drum rural, de pamant, lung de circa 1 kilometru si jumatate. Plimbarea pe jos dureaza in jur de 20-25 minute. 

Distante catre Nymfes Waterfall Corfu din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Sidari – Nymfes Waterfall: 17 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Nymfes Waterfall: 23,8 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Nymfes Waterfall: 43 kilometri
  • distanta Kavos – Nymfes Waterfall: 78 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Nymfes Waterfall: 72 kilometri
  • distanta Dassia – Nymfes Waterfall: 19 kilometri

Ce sa stii despre Nymfes Waterfall Corfu si ce poti vedea aici

Satul Nymfes si implicit cascada de aici au o istorie strans legata de unele legende ale mitologiei grecesti. 

Din dorinta de a se proteja de atacurile piratilor, oamenii din zona de coasta s-au mutat in zonele inalte, muntoase. In cazul Nymfes, aici s-ar fi simtit ocrotiti de catre nimfele care locuiau in grotele de pe varfurile muntilor si care se imbaiau in apele de smarald ale acestei cascade. 

Nimfele erau asociate cu darul profetiei, iar oamenii le considerau un soi de genii protectoare. 

Peisajul de care te poti bucura la Nymfes Waterfall este, in orice caz, unul magic. Apa cade de la o inaltime de circa 15 metri, pe un perete aproape vertical, iar sunetele, cadrul natural de exceptie, fac ca experienta sa fie extrem de relaxanta.

In perioadele de seceta si in mod special in cele mai calduroase luni (iulie si august) sunt sanse ca debitul cascadei sa fie foarte scazut. De aceea, este recomandat sa-i faci o vizita in extrasezon. 

In imediata apropiere exista si alte doua cascade mai micute. 

In ceea ce priveste drumetia, se recomanda sa fii imbracat corespunzator, sa porti incaltaminte de trekking si sa te hidratezi. Traseul nu este potrivit pentru persoanele cu dificultati de mobilitate si nici pentru familiile cu copii micuti.

Pe unele portiuni vei avea de coborat pante sau trepte abrupte, sustinandu-te de o balustrada. 

Alte atractii aflate la distante rezonabile fata de Nymfes Waterfall Corfu

Daca ajungi in aceasta zona, e bine sa stii ca in apropierea cascadei mai ai si alte locuri interesante de explorat:

Satul Nymfes gazduieste ruinele uneia dintre cele mai vechi biserici de pe insula. Pentru a ajunge aici, trebuie sa treci de piata centrala, sa urci dealul si sa o iei la dreapta. Vei ajunge in zona cimitirului, iar obiectivul poate fi reperat pe Google Maps cu denumirea de “Askitario Monastery”. Aici se afla si ruinele vechii biserici (care se pare ca ar data din jurul secolului al XIV-lea).

Langa Askitario se afla si ruinele scolii agricole (inchisa pe timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial), dar si o foarte veche presa de ulei de masine, aflata la subsol.

Accesul se face pe propria raspundere si se recomanda prudenta pe traseu. 

Satul Old Perithia, considerat cel mai vechi din Corfu, se afla la circa 24 kilometri departare de Nymfes Waterfall. In linie dreapta, distanta intre cele doua este semnificativ mai mica, insa pentru a ajunge cu masina din Nymfes in Old Perithia vei fi nevoit sa ocolesti. 

Satul isi are originile in epoca bizantina, insa cunoaste cea mai infloritoare perioada in jurul secolului al XVII-lea, avand peste 130 de case in stil venetian, 8 biserici si mai bine de 1000 de locuitori. 

Este parasit odata cu ascensiunea turistica a zonelor de coasta, insa incepand cu anul 2010 incepe sa renasca din cenusa, din ce in ce mai multe constructii de aici fiind restaurate.

Satul Afionas te asteapta in partea de nord-vest a insulei, la 21 kilometri departare de cascada. Este ridicat intr-un cadru natural idilic si isi pastreaza farmecul traditional, cu stradute inguste si case frumos intretinute. In imediata apropiere a acestuia se afla si plaja Porto Timoni, una dintre cele mai populare de pe insula. 

Porto Timoni are dubla deschidere la mare si este complet neamenajata, fiind accesibila atat de pe mare, cat si pornind pe jos din Afionas, intr-o drumetie de circa 25-30 minute, usor dificila. 

Alte plaje aflate la distante potrivite fata de Nymfes Waterfall Corfu mai sunt si plaja Agios Georgios Pagon (20 kilometri), plaja Arillas (21 kilometri), plaja Acharavi (10 kilometri), dar si plajele din statiunea Sidari si implicit celebrul Canal D’Amour (15 kilometri). 

In loc de concluzie

Nymfes Waterfall este o cascada localizata intr-un cadru natural fermecator si in imediata apropiere a unui sat traditional. Merita vizitata atata vreme cat alegi sa-ti faci vacanta in partea de nord a insulei, mai ales in extrasezon (cand are debitul mai mare). 

Ti-am starnit interesul pentru concediile in aceasta insula greceasca? Iti aducem aminte ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?