Sidari Beach, plaja centrala a uneia dintre cele mai indragite statiuni din insula Corfu

Desi cei mai multi dintre turistii veniti pentru prima data in zona Sidari Corfu asociaza plaja acestei statiuni cu celebra atractie naturala Canal D’Amour, care se afla in imediata vecinatate, realitatea este ca plaja Sidari (Sidari Beach sau Paralia Sidari) este, de fapt, plaja principala, centrala, care deserveste aceasta asezare si care are capacitatea de a gazdui un numar mai mare de vizitatori. 

Sidari Beach are distinctia Blue Flag si se remarca printr-o buna organizare, alaturi de diferite alte servicii si facilitati menite sa-ti sporeasca starea de confort si buna dispozitie cata vreme te relaxezi la malul marii. 

Te invitam sa-i descoperi caracteristicile mai amanuntit, iar la noi pe site te asteptam cu mai multe oferte tentante pentru vacantele in insula Corfu.

Localizare Sidari Beach si distante din alte statiuni

Plaja Sidari se afla in partea de nord-vest a insulei, la aproximativ 37 kilometri departare de Corfu Town, desfasurandu-se intre Canal D’Amour si portul din Sidari. 

Este marcata pe Google Maps in doua puncte: “Sidari Beach” in partea stanga cum te uiti la mare si “Paralia Sidari” in partea dreapta cum te uiti la mare, catre port. Aceste denumiri sunt atribuite uneia si aceleiasi plaje, respectiv plaja centrala din Sidari. 

Daca vii din Corfu Town in Sidari cu masina, trebuie sa stii ca vei face in jur de o ora pe drum, intr-o zi de vara cu trafic moderat. In cazul in care alegi varianta calatoriei cu transportul public local, timpul petrecut pe drum va fi similar, poate putin mai lung. Poti lua autobuz cu linie directa Corfu Town – Sidari din zona Mantouki, iar pretul unui bilet este de aproximativ 3.50 euro. 

Distante catre Sidari Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Paleokastritsa – Sidari Beach: 26,9 kilometri
  • distanta Kassiopi – Sidari Beach: 24 kilometri
  • distanta Gouvia – Sidari Beach: 28 kilometri
  • distanta Moraitika – Sidari Beach: 55 kilometri
  • distanta Kavos – Sidari Beach: 83 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Sidari Beach: 46 kilometri

Cum arata Sidari Beach, ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja centrala din Sidari este formata din nisip si este premiata Blue Flag. Are un aspect destul de lat comparativ cu alte plaje din aceasta parte a insulei si o intrare lina in mare, aspect ce o face sa fie frecventata si de catre familiile cu copii.  

Este organizata in majoritate cu sezlonguri si umbrele, ce pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile si terasele amplasate in zona din spate.

In imediata apropiere exista centre de sporturi acvatice (cursuri, inchirieri echipamente), iar in unele sezoane poate fi amenajat aici si un mic parculet acvatic, cu atractii gonflabile. 

Turistii care vin la Sidari Beach au acces usor la tavernele din spate, la supermarket si, bineinteles, la multitudinea de unitati de cazare din statiune.  

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Sidari Beach

Sidari este o statiune populara a insulei Corfu, motiv pentru care in miez de vara poate deveni mai aglomerata. Asta inseamna ca in intervalul iulie-august, si Sidari Beach va primi, inevitabil, un numar destul de ridicat de turisti. 

Tot in aceasta perioada se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, cu o medie de 31 de grade la umbra (iulie-august), dar si cu o apa a marii care atinge valori medii de 25 de grade.

Daca preferi sa eviti aglomeratia, dar si temperaturile mari, poti opta pentru o vacanta in zona Sidari Corfu la final de mai – inceput de iunie sau la final de septembrie – inceput de octombrie. In aceste cazuri, te vei  bucura de o atmosfera mai degajata atat la Sidari Beach, cat si la Canal D’Amour (pe care trebuie neaparat sa-l vezi si care devine ticsit de turisti in mijlocul verii). 

Alte plaje apropiate de Sidari Beach 

Sigur ca odata ajuns aici, iti vei dori sa bifezi si alte locuri frumoase de la malul marii, iar printre cele mai importante din zona Sidari se numara:

Canal D’Amour este localizat la circa 500-600 metri departare de Sidari Beach si este considerat a fi una dintre cele mai fermecatoare atractii naturale ale insulei. Poate fi reperat pe Google Maps cu denumirea de “Kanali tou Erota” si are o plaja nisipoasa de mici dimensiuni, care poate deveni neincapatoare in sezonul cald. 

Canalul este format dintr-un grup de roci stancoase care, in urma eroziunii, au capatat forme cu totul aparte si au creat aceste mici lagune albastre care atrag an de an mii de turisti din intreaga lume. 

Plaja Apotripiti se afla la aproximativ 800 metri departare de plaja centrala din Sidari. Este ceva mai incapatoare comparativ cu plaja de la Canal D’Amour, are organizare cu sezlonguri si umbrele si este formata din nisip. 

In fata acesteia troneaza doua mici insulite, botezate “Mermaid’s Rock” si “Kapases”. 

In loc de concluzie

Sidari Beach este una dintre plajele bine organizate, populare si totodata premiate Blue Flag ale insulei Corfu si poate face obiectul unor experiente memorabile cata vreme alegi sa-ti petreci vacanta in aceasta zona impanzita cu atractii naturale. 

Ai vizitat Sidari Beach? Asteptam sa ne spui parerea ta despre acest loc si alte eventuale noutati care ar putea completa articolul nostru. 

In final, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?