Aksazlar Beach, plaja din zona Fethiye cu nisip alb facut din cuart

Zona Fethiye Turcia devine din ce in ce mai cautata de catre turistii romani care vor sa-si petreaca vacanta de vara pe aceste meleaguri si asta pentru ca este foarte ofertanta la capitolul atractii si activitati, locuri incarcate de istorie care pot fi vizitate in imprejurimi si, in primul rand, plaje. Aksazlar Beach Fethiye este una dintre acestea si a devenit populara in ultimii ani gratie modului in care a fost reamenajata. 

Aksazlar Beach se afla la o distanta rezonabila fata de portul de yahturi din Fethiye. 

Daca esti interesat sa faci o vizita la Aksazlar Beach, poti sa descoperi in cele ce urmeaza o serie de detalii care sa-ti fie utile la fata locului, iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine in aceasta zona, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Fethiye!

Unde este localizata Aksazlar Beach si cum poti ajunge aici 

Plaja Aksazlar se afla pe micuta peninsula din stanga portului de iahturi al statiunii Fethiye, cum te uiti la mare, la o distanta de doar 3 kilometri de zona de port, ceea ce inseamna ca vei face in jur de 7-10 minute cu masina dintr-un loc in altul. 

Daca se intampla sa fii cazat in Oludeniz (caz in care te vei putea bucura, fara indoiala, de una dintre cele mai frumoase plaje ale acestei tari) si vrei totusi sa schimbi plaja de acolo pentru o zi cu altceva, poate mai linistit si mai micut, pana la Aksazlar Beach vei face in jur de 30 minute cu masina (17 kilometri distanta). Vei ajunge intr-un mic golfulet unde nuantele de verde si de albastru predomina.

In imediata vecinatate a acestei plaje exista si o zona de camping si un parculet frumos amenajat, dar si o parcare. Taxa de intrare pentru plaja este de circa 30 lire turcesti/persoana, in timp ce taxa pentru camping este de 100 lire turcesti/persoana sau daca vrei sa campezi in zona verde mai apropiata de mare, taxa este de 200 lire turcesti/persoana. 

Cum arata Aksazlar Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja Aksazlar, in forma sa din prezent, este o plaja amenajata artificial, cu nisip alb stralucitor facut din cuart, nisip care nu se incinge atat de tare in bataia soarelui si care-ti protejeaza talpile de temperaturile ridicate. 

Aici exista si o zona de camping, denumita Aksazlar Camping, care este administrata de restaurantul Leb-i Derya. 

Aksazlar Beach este o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele, descrisa ca fiind destul de estetica si bine intretinuta, cu facilitati precum dusuri, toalete si cabine de schimb. 

O parte dintre cei care au vizitat-o spun ca intrarea in apa este lina la Aksazlar, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. Cu toate acestea, e posibil ca in anumite perioade, mai ales in cele aglomerate, apa de la mal sa nu fie atat de cristalina. De aceea, plaja nu este potrivita neaparat pentru cei care vor sa faca scufundari, snorkeling si asa mai departe. Ia cu tine si incaltarile speciale pentru apa, caci la intrarea in mare exista pietre. 

Tot aici vei gasi si un leagan amplasat chiar la malul marii, pe care-l poti folosi pentru relaxare si pentru poze frumoase. 

Exista si posibilitatea de a inchiria mici chiosculete pentru a sta la umbra, daca nu vrei sa folosesti sezlongurile si umbrela, iar un astfel de chiosc este amplasat chiar in apa marii. 

Pe plaja vei gasi si un bar, cu scaune mari dotate cu perne, unde te poti relaxa la o bautura racoritoare. In vecinatate exista si restaurant.  

Unii dintre cei care au fost aici in ultimii ani spun ca in zona se organizeaza si evenimente private, iar in unele cazuri exista petreceri cu muzica mai tare.

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Aksazlar Beach

Pentru cei care sunt conditionati sa-si faca vacantele in Fethiye in perioada iunie – august, e bine de luat in considerare ca aceasta este si cea mai aglomerata perioada in ceea ce priveste fluxul de turisti. 

De aceea, daca vii la Aksazlar Beach in acest interval, cu siguranta vei intalni mai multa lume decat in extrasezon. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in aceasta zona in lunile iulie si august, cand atinge valori de 26-27 de grade, insa e bine de stiut ca si luna septembrie are temperaturi ridicate, cu o apa a marii cu valori de circa 25 grade. 

In iunie si in octombrie, apa marii in Fethiye are o temperatura medie de 23 de grade. 

Daca vrei sa te orientezi catre extrasezon, e bine sa stii ca media maximelor in lunile mai si semptembrie este de 24 de grade in Fethiye. 

Totodata, daca simti ca este necesar, poti sa pui o intrebare referitoare la organizarea evenimentelor precum nunti in aceasta locatie, in perioada in care urmeaza sa o vizitezi. Gasesti date de contact pe pagina de Facebook a localului de aici. 

In loc de concluzie 

Aksazlar Beach este una dintre plajele de care te poti bucura daca alegi sa-ti petreci concediul in zona Fethiye Turcia, insa nu este neaparat cea mai buna varianta pentru tine daca vrei sa inoti sau sa faci snorkeling. Daca ai ajuns deja aici sau ai in plan sa vizitezi aceasta plaja in viitorul apropiat, asteptam si parerile tale!

Iti readucem aminte ca la noi pe site gasesti oferte bune pentru vacantele in Fethiye, iar procesul de rezervare nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 5 minute 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?