Oludeniz Beach, plaja cu o laguna albastra de care te vei indragosti iremediabil in Turcia

La punctul de intalnire dintre Marea Egee si Marea Mediterana, Oludeniz Beach, plaja statiunii cu acelasi nume, isi asteapta an de an vizitatorii cu peisaje cat se poate de frumoase si cu o multime de facilitati pentru toate tipurile de vacante.

Aceasta plaja a fost inclusa de nenumarate ori in topul celor mai frumoase plaje ale turcilor, iar motivele sunt mai mult decat explicabile, odata ce apuci sa privesti imaginile surprinse aici. 

Localizata la poalele Muntelui Babadag si apartinand de districtul Fethiye al provinciei Muğla, Oludeniz Beach poate fi locul in care sa uiti de toate grijirile si sa te bucuri de mare si de soare, insa totodata si locul in care sa faci pentru prima data paragliding, daca simti nevoia de ceva mai multa adrenalina in concediu. 

Gasesti mai jos o serie de detalii utile despre vizita la Oludeniz Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte pentru vacantele in Fethiye si Oludeniz.

Localizare Oludeniz Beach si cum se ajunge aici 

Oludeniz Beach se afla la 3,4 kilometri de centrul statiunii Oludeniz si la 15,8 kilometri de orasul-statiune Fethiye. Sunt multi turisti care aleg sa se cazeze in Fethiye si sa vina aici la plaja, iar drumul cu masina intre cele doua dureaza in jur de 25 minute intr-o zi cu trafic lejer. 

Daca nu te afli cu masina personala in vacanta sau daca vrei sa o lasi la hotel si sa te deplasezi cu alte mijloace, e bine de stiut ca intre cele doua statiuni circula pe timp de zi microbuze, care opresc in mai multe statii. In intervalul 07.00 am – 8 pm, in varf de sezon, dolmusurile ar trebui sa circule la fiecare 10 minute, iar in intervalul 8.00 pm – 11.00 pm, la fiecare 30 minute. 

Un taxi intre Fethiye si Oludeniz ar trebui sa coste in jur de 10 dolari. Taxiurile sunt echipate cu taximetru, insa dupa miezul noptii, tarifele pot fi mai mari. Iti recomandam sa intrebi soferul despre pretul calatoriei inainte de a porni la drum. 

Cum arata Oludeniz Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja 

Cea mai cunoscuta atractie pe care o vei gasi la Oludeniz Beach este Laguna Albastra (Blue Lagoon), care este separata de plaja principala a statiunii printr-un canal ingust. 

Plaja de la laguna se numeste Kumburnu Beach, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, are o intrare destul de lina in apa si este formata din nisip cu pietricele. 

In continuarea plajei Kumburnu si catre cealalta parte a statiunii (in stanga cum te uiti la mare) se afla plaja Belcekiz Beach, care este practic plaja principala a statiunii. Aceasta plaja se intinde pe o lungime de circa 4 kilometri, este tot o plaja organizata, iar pe portiunea din spate se afla mai multe restaurante, baruri si unitati de cazare. 

Plaja este formata tot din nisip cu pietricele, iar intrarea in apa nu este lina pe toate portiunile. Se recomanda sa ai la tine incaltaminte speciala pentru apa.  

Pe langa relaxarea pe plaja, Oludeniz Beach mai vine la pachet si cu alte activitati interesante, iar printre cele mai apreciate este paraglidingul (zborul cu parapanta). 

In cazul in care te numeri printre cei cu spirit aventurier si esti tentat sa vezi Laguna Albastra de sus, la noi pe blog gasesti un articol dedicat exclusiv acestui subiect: Zborul cu parapanta in Oludeniz, Turcia. Ce sa ai in vedere daca te tenteaza sa incerci aceasta experienta

Cand sa vii la Oludeniz Beach 

Inainte sa-ti rezervi o vacanta in zona Oludeniz Beach, e bine sa ai in vedere faptul ca intre lunile iunie – inceput de septembrie, statiunea este destul de aglomerata. Vremea foarte calduroasa si popularitatea acestui loc atrag turistii ca un magnet, iar Oludeniz Beach poate sa nu fie asa cum te astepti. 

Temperaturile pot deveni deranjante la orele pranzului, iar sezlongurile disponibile pe plaja se vor ocupa la primele ore ale diminetii. In ceea ce priveste celelalte atractii (sporturi de apa, paragliding), la fel, vor exista ceva mai multi turisti care vor avea probabil aceleasi intentii ca tine, asadar rezervarile la astfel de centre trebuie facute din timp. 

Desigur, daca nu ai o problema cu fluxul mare de turisti si cu temperaturile mai ridicate, in aceasta perioada te vei bucura de 13 ore de soare/zi si de o apa a marii care atinge o medie a maximelor de 26 de grade in luna august. 

In septembrie, apa marii la Oludeniz Beach se pastreaza in continuare calda (cu o medie de 24 grade), iar in octombrie, aceeasi medie atinge valori de circa 22 grade. 

Pe de alta parte, daca esti tentat sa vii aici in mai, asteapta-te ca pe timp de zi sa gasesti o medie a maximelor de 24 de grade in atmosfera si in jur de 18 grade in apa marii. 

Alte plaje frumoase din apropiere de Oludeniz Beach 

Daca ajungi la Oludeniz Beach si constati totusi ca este prea aglomerata sau daca vrei ca in timpul vacantei tale aici sa vizitezi si alte locuri frumoase de la malul marii, in apropiere de Oludeniz, mai poti sa-ti indrepti atentia catre una dintre urmatoarele:

Kidrak Beach se afla la 2 kilometri de statiunea Oludeniz si apartine de Parcul Natural Kidrak. Este mai libera comparativ cu plajele mai sus mentionate, insa nu are prea multe facilitati. 

Butterfly Valley Beach sau Plaja din Valea Fluturilor este una dintre plajele preferate de cei care vor liniste si relaxare. Cu toate acestea, e important de stiut ca aici se ajunge numai cu barca. Peisajele sunt superbe, iar plaja este inconjurata de natura. Gasesti aici si un mic restaurant. 

Golful Kabak, respectiv Kabak Beach, se afla la aproximativ 20 de kilometri de centrul statiunii Oludeniz si este unul dintre locurile preferate de localnici. Nu poti ajunge cu masina pana la plaja, asadar ia in considerare ca ai de parcurs o buna portiune pe jos. 

In loc de concluzie

Fara prea mult loc pentru exagerari, iti putem spune ca Oludeniz Beach si a sa Laguna Albastra au fost considerate, nu de putine ori, ca fiind unele dintre cele mai frumoase locuri la malul marii in Turcia. Piesajele de aici, posibilitatea de a practica diferite activitati si in primul rand paragliding, alaturi de o multime de atractii centrate pe zona de plaja, fac din Oludeniz Beach un loc de bifat neaparat in aceasta parte a Turciei. 

Daca ai decis ca aceasta statiune turceasca se afla pe lista urmatoarelor tale destinatii de vacanta, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta cateva propuneri interesante pentru vacantele in Oludeniz si Fethiye!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?