Concediu in Agios Georgios Argyradon, o statiune linistita din sudul insulei Corfu

Adesea confundata cu statiunea omonima din nord, Agios Georgios poate fi una dintre destinatiile potrivite pentru acei turisti care cauta relaxare, odihna si peisaje superbe in timpul vacantei. 

Asezarea este cunoscuta cu denumirile de Agios Georgios Argyradon sau Agios Georgios de Sud si ofera o plaja premiata cu distinctia Blue Flag, dar si imprejurimi deosebite precum Laguna Korission, plaja Halikounas si diferite sate traditionale localizate la distante rezonabile. 

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre caracteristicile statiunii Agios Georgios Argyradon in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Agios Georgios Argyradon, cum ajungi si distante din alte statiuni

Agios Georgios Argyradon se afla pe coasta de sud-vest a insulei Corfu, la 32 kilometri departare de centrul capitalei Corfu Town si la 29 kilometri distanta de Aeroportul International Corfu. 

Se desfasoara intre Laguna Korission si plaja Marathias si poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea simpla de “Agios Georgios”.

ATENTIE: Daca te pregatesti sa mergi pentru prima oara in Corfu, trebuie sa stii ca in partea de nord-vest a insulei se afla statiunea Agios Georgios Pagon (sau de Nord). Distanta intre Agios Georgios de Nord si Agios Georgios de Sud este de 60 kilometri, asadar, nu le confunda. 

Si ca sa condimentam si mai tare lucrurile, iti vom spune ca in Corfu exista si o a treia statiune ce poate crea confuzie: Agios Gordios, care este localizata intre cele doua mentionate mai sus 🙂

Din Corfu Town si pana in Agios Georgios Argyradon ar trebui sa faci in jur de o ora cu masina, intr-o zi de vara cu trafic moderat spre aglomerat (traseu simulat la finalul lunii iulie 2024). 

Exista si autobuz local (Green Bus) care leaga Corfu Town de Agios Georgios Argyradon. 

Daca nu vii cu avionul in Corfu, ci cu ferry, o varianta mai buna poate fi sa iei ferry pana in portul din Lefkimmi, caci este mai apropiat de Agios Georgios Argyradon comparativ cu portul din Corfu Town. 

Distante catre Agios Georgios Argyradon din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Lefkimmi – Agios Georgios Argyradon: 14,3 kilometri 
  • distanta Kavos – Agios Georgios Argyradon: 20 kilometri 
  • distanta Agios Gordios – Agios Georgios Argyradon: 22 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Agios Georgios Argyradon: 47 kilometri 
  • distanta Sidari – Agios Georgios Argyradon: 66 kilometri
  • distanta Kassiopi – Agios Georgios Argyradon: 63 kilometri 
  • distanta Dassia – Agios Georgios Argyradon: 42 kilometri 
  • distanta Benitses – Agios Georgios Argyradon: 17,5 kilometri

Ce sa stii despre Agios Georgios Argyradon

Agios Georgios de Sud poate fi una dintre alegerile potrivite pentru acei turisti care prefera vacantele axate pe relaxare sau pe drumetiile in natura. Este bine dezvoltata in plan turistic, cu unitati de cazare de ordinul zecilor, majoritatea vile cu apartamente, taverne, supermarketuri, centre de inchirieri masini si biciclete, mici magazine cu suveniruri. 

Statiunea este traversata de o strada principala lunga de circa 3 kilometri, care se intinde paralel cu marea si din care pornesc alte cateva stradute laterale inguste, cu vile si gradini frumos amenajate. 

Agios Georgios Argyradon a inceput sa se dezvolte in sfera turistica in urma cu aproximativ 30 de ani, fiind considerata una dintre statiunile inca restranse ale insulei. Nu are viata de noapte, insa apropierea fata de animatul Kavos reprezinta un avantaj pentru cei care vor sa se bucure de acest gen de distractie. 

Exista un trenulet turistic care strabate statiunea,  o farmacie, un mic centru medical, alaturi de cateva ATM-uri. Practic, Agios Georgios Argyradon ofera mai toate serviciile si facilitatile potrivite pentru un concediu relaxant.

Marele avantaj al acestei statiuni este reprezentat insa de apropierea fata de unele dintre cele mai frumoase plaje din sud, formate din nisip si cu intindere generoasa.  

Vremea in Agios Georgios Argyradon si cea mai buna perioada pentru o vacanta

La fel ca in cazul intregii insule, Agios Georgios Argyradon este caracterizat de un climat mediteranean, cu veri calduroase si ierni blande, ploioase. 

Cele mai ridicate temperaturi se ating in lunile iulie si august, atunci cand media maximelor poate sa depaseasca 32 de grade la umbra si apa marii in jur de 25-26 de grade. 

Tot in acest interval, statiunea primeste si cel mai mare flux de vizitatori. 

Daca nu esti foarte prietenos nici cu aglomeratia si nici cu temperaturile ridicate, o idee buna poate fi sa-ti faci vacanta aici in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (caz in care apa marii poate fi usor cam rece – intre 19 si 22 grade) sau la finalul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (apa marii are intre 23-25 grade).

Plaja din Agios Georgios Argyradon si alte plaje din apropiere

Agios Georgios Argyradon isi bucura vizitatorii cu o plaja nisipoasa, de dimensiuni medii, premiata cu distinctia Blue Flag. Este organizata cu sezlonguri si umbrele pe o parte dintre segmentele sale si ofera acces destul de facil la barurile si tavernele din spate. Catre extremitati devine mai ingusta. 

Este important de retinut ca la distante rezonabile fata de aceasta plaja exista si alte plaje, unele chiar cu mult mai aspectuoase. 

Pornind spre Kavos (spre sud), intalnim plajele Marathias, Gardenos si Arkoudilas, toate formate dintr-un nisip auriu si cu portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, in timp ce in directia opusa, catre Laguna Korission, avem plajele Issos si spectaculoasa Halikounas, care desparte laguna de mare printr-o fasie ingusta de nisip. 

Plaja Issos

Unde te cazezi in Agios Georgios Argyradon

Variantele de cazare in aceasta statiune sunt de ordinul zecilor, in mare majoritate fiind vile cu apartamente de inchiriat. Exista insa si cateva hoteluri, unele chiar foarte bine cotate, cu mai multe servicii si facilitati. 

Spre deosebire de alte statiuni mai populare din nordul insulei Corfu, dar si spre deosebire de Kavos (care ramane cea mai animata statiune a insulei), Agios Georgios Argyradon se remarca si prin preturi mai avantajoase la cazare. 

Cele mai multe dintre unitati au cazare in regim self catering, cu doar cateva variante cu mic dejun inclus si o singura optiune cu regim all inclusive. 

Ce poti sa faci in Agios Georgios Argyradon si in imprejurimi

Desi este o statiune mai linistita, Agios Georgios Argyradon nu-ti va oferi prea multe sanse sa te plictisesti atata vreme cat ti-ai propus sa te bucuri de o vacanta activa. 

Atractiile sale principale sunt concentrate pe zona de plaja, unde poti practica diferite sporturi acvatice, volei – locul in sine fiind considerat exceptional pentru observarea apusului. Evident, daca timpul iti permite, poti explora si celelalte plaje din apropiere. Dintre toate, am putea spune ca Halikounas este poate cea mai frumoasa. 

Apoi, din statiune poti inchiria biciclete si poti face diferite trasee, chiar si prin satele din apropiere (Chlomos, Argyrades, Linia). Desigur, exista oportunitati si pentru cei care prefera drumetiile, cu mentiunea ca trebuie sa te echipezi corespunzator 🙂

Tavernele si restaurantele din Agios Georgios Argyradon, deloc putine la numar, pot fi considerate o alta “atractie” a locului. Printre cele mai apreciate se numara Kafesas, Malibu Taverna, Rouvelas Taverna, Oceano, Cosy si altele. 

Daca preferi sa te rupi de linistea statiunii pentru o seara, te poti indrepta catre Kavos (vei face in jur de 25-30 min cu un taxi) pentru a te bucura de viata de noapte foarte activa a acestei statiuni, de cluburi, de baruri cu atmosfera vibranta si muzica pentru toate preferintele. 

Kavos

In loc de concluzie

Agios Georgios Argyradon este una dintre statiunile linistite ale insulei Corfu, cu o plaja bine organizata, cu preturi bune la cazare, cu facilitati si servicii in zona sa centrala si cu multe plaje frumoase localizate la distante acceptabile. 

Nu uita sa ne trimiti feedback-ul tau in cazul in care ajungi aici, iar daca ti-am starnit interesul pentru o escapada in aceasta insula greceasca, intra la noi pe site pentru a explora unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?