Benitses Corfu, vechiul sat pescaresc de la malul marii care inca-si pastreaza stilul traditional

Aflat in imediata apropiere a malului marii, la o distanta rezonabila fata de Corfu Town, Benitses este un fost sat pescaresc care a reusit, de-a lungul timpului si pana in prezent, sa-si pastreze farmecul traditional. 

S-a dezvoltat de-a lungul liniei de coasta si ofera in prezent facilitati si servicii cat se poate de potrivite pentru un concediu relaxant. 

Benintses are o plaja destul de ingusta, are unitati de cazare cu preturi modeste si o atmosfera incantatoare, care te va face sa te simti cu adevarat in Grecia. 

Mai multe amanunte despre Benitses poti sa descoperi in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte tentante pentru vacante in insula Corfu.

Ce sa stii despre Benitses

Satul Benitses a fost ridicat pe un pamant locuit inca din cele mai vechi timpuri, iar dovada acestui lucru sunt chiar Baile Romane descoperite aici, cu mozaicuri inca vizibile, ascunse printre casele locuitorilor. 

Satul Benitses are propriul port, de dimensiuni micute, fiind la origini sat pescaresc. A fost construit in urma cu mai mult de jumate de secol, iar in prezent aici pot fi admirate atat ambarcatiuni pescaresti, cat si iahturi sau alte barci de inchiriat pentru cei care vor sa exploreze zona pe mare. 

In Benitses gasesti statii de autobuz, magazine, centre de ingrijire (salon, spa), cazari ieftine, servicii de inchirieri masini, agentii de turism, baruri si taverne, majoritatea mici afaceri de familie. 

Desi este caracterizat de o atmosfera cu mult mai linistita si mai boema comparativ cu statiunile mai mari, Benitses are cateva baruri si terase unde distractia poate tine pana la ore mai tarzii. 

HINT: Unul dintre cele mai interesante si importante repere istorice ale insulei Corfu, Palatul Achilleion, se afla la doar 3,6 kilometri departare de centrul statiunii Benitses, in directia Corfu Town. 

Motive pentru o vacanta in Benitses

In cazul in care simti ca esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar in Benitses, mai jos ti-am pregatit principalele avantaje ale acestei statiuni:

  • este aproape de Corfu Town si de Aeroportul International Corfu, vei putea ajunge aici in aproximativ 30 minute, cu masina
  • este printre putinele statiuni care si-au pastrat cumva acel farmec si aspect traditional
  • are multe vile si hoteluri accesibile, adica poate fi considerat genul de loc potrivit pentru o vacanta cu buget mai redus
  • are cateva obiective istorice, pentru pasionati 
  • gasesti taverne si restaurante cu recomandari, unde poti sa te rasfeti cu mancare traditionala din Corfu, peste si fructe de mare
  • este localizat intr-o zona frumoasa, cu multe sate traditionale si atractii in imprejurimi

Daca iti suna bine pana acum, te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre ceea ce ar putea fi urmatoarea ta destinatie de vacanta 🙂 

Unde se afla Benitses si cum poti ajunge in aceasta statiune

Benitses este localizat pe coasta de est a insulei Corfu, la sud de Corfu Town. Intre Corfu Town si aceasta statiune sunt 14 kilometri, drum care se poate parcurge, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ 30 minute.

De la Aeroportul International Corfu si pana in Benitses sunt 12 kilometri, asadar, un drum si mai scurt (cu taxi sau cu masina inchiriata, in jur de 20 minute). 

In Benitses poti ajunge si cu autobuzele locale (Corfu Blue Bus), care circula intre statiunile din Corfu (autobuzul nr.6). Poti verifica pe acest site orarul actualizat si tarifele curselor.

Distante pana in Benitses din alte statiuni ale insulei Corfu

  • distanta Sidari – Benitses: 45 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Benitses: 31 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Benitses: 14,4 kilometri
  • distanta Moraitika – Benitses: 6,9 kilometri
  • distanta Kavos – Benitses: 33,5 kilometri

Vremea Benitses si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Benitses in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge cu usurinta 32-33 grade la umbra. Tot in acest interval vei intalni si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de 26 grade. 

Desi nu se numara printre cele mai intens vizitate statiuni ale insulei Corfu, si Benitses poate deveni mai aglomerat in miez de vara. 

Daca vrei sa profiti de vremea calda si de apa marii numai buna pentru baie, alegand sa vii aici in perioada mentionata mai sus, te sfatuim sa mergi la plaja la primele ore ale diminetii, intrucat Benitses Beach este mai ingusta, iar sezlongurile se pot ocupa mai repede.

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita in Benitses pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, caci vei avea sansa sa te bucuri de o atmosfera mai degajata, dar si de preturi foarte bune la cazare. 

HINT: Si in perioada sarbatorilor de Paste poate fi interesant sa vii in Benitses, pentru a urmari festivitatile si traditiile. In plus, pe 22 iunie se celebreaza Sf. Ion (localnicii sar peste flacari), pe 16-17 iulie are loc festivalul local Agia Marina (poti gusta diferite preparate delicioase), iar in primele 10 zile din luna august are loc aici Sarbatoarea Sardinelor. 

Despre plaja din Benitses. Cum arata si ce servicii gasesti aici

Plaja din Benitses iti ofera vedere catre coasta albaneza si este formata dintr-un pietris cu aspect mai fin (pietricele marunte). 

Are un aspect relativ ingust si mai multe segmente, iar in partea centrala este amenajata cu sezlonguri si umbrele care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile din spate. 

In nordul statiunii Benitses vei observa ca plaja este mai ingusta si ca exista un drum care trece chiar pe langa malul marii. 

In sudul statiunii, plaja are un aspect ceva mai lat, dar si cativa copaci care ofera umbra naturala. In aceasta zona, mai pot fi remarcate si cateva cladiri destul de afectate de trecerea timpului, insa unii dintre turistii care au ales sa faca plaja aici spun ca locul este foarte bun pentru relaxare si pentru inot. 

Poti lua cu tine si acea incaltaminte speciala cand vii la aceasta plaja, pentru ca-ti va proteja talpile. Fiind totusi vorba despre pietricele marunte, disconfortul n-ar trebui sa fie atat de mare chiar daca mergi descult 🙂

In zona plajei Benitses gasesti si centru de sporturi acvatice. 

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni gasesti in articolul: In vizita la Benitses Beach, una dintre plajele mai inguste si linistite de pe coasta de est a insulei Corfu

Unde te cazezi in Benitses

Avantajul principal al statiunii Benitses este faptul ca are unitati de cazare potrivite pentru toate buzunarele. 

Astfel, daca vrei sa ajungi neaparat in Corfu, insa dispui de un buget redus, s-ar putea ca Benitses sa fie locul potrivit, caci are o serie de vile si hoteluri cu servicii mai modeste, insa preturi cat se poate de tentante. 

Majoritatea unitatilor de cazare din zona Benitses sunt cotate cu 3 stele, insa, asa cum spuneam si mai sus, vei gasi si variante cotate cu 2 stele si chiar cu 1 stea. 

Daca vrei totusi sa beneficiezi de servicii mai bune, in zona te vei putea orienta si catre vile/hoteluri de 4 stele.  

Cele mai multe ofera cazare in regim self catering, cu doar cateva variante care au mic dejun inclus sau demipensiune. 

Ce poti sa faci in Benitses

Benitses este in general potrivit acelor turisti care vor sa-si axeze vacanta pe relaxare. Strada principala din statiune are o serie de magazine, buticuri, unele cu bijuterii, altele cu suveniruri sau produse locale, altele cu articole de imbracaminte si de plaja. 

Zona in sine este cat se poate de potrivita pentru iubitorii plimbarilor in natura, iar daca o iei la pas prin imprejurimi, vei putea descoperi cateva bisericute vechi precum Evaggelistria, Agia Paraskevi sau Agia Triada.

In statiune te asteapta si Muzeul Marin (Shell Museum – care, atentie, in prezent figureaza ca fiind inchis), ruinele Bailor Romane (la circa 50 m distanta de drumul principal, exista indicatoare care te vor directiona), iar la doar 3 kilometri departare poti vizita Palatul Achilleion (ridicat in 1890, cu rol de resedinta de vara a Imparatesei Sissy). 

Obiectivele turistice din Corfu Town vor fi, de asemenea, la indemana ta, pentru ca vei fi la doar 14 kilometri departare de centrul acestui oras fascinant (aici te asteapta Fortareata Veche, Esplanada, Fortareata Noua, Biserica Sf Spiridon, dar si o multitudine de muzee). 

Restaurantele si tavernele din Benitses pot fi considerate o alta atractie a locului, mai ales ca multe dintre acestea sunt afaceri de familie si servesc inclusiv mancare traditionala specifica insulei Corfu. 

Printre locurile cu recomandari din partea celor care le-au calcat pragul in ultimii ani se numara Oi Oraies Benitses, Varvara’s Restaurant, Zorbas, Taverna Klimataria, Restaurant Paxinos, Argo Family Restaurant si altele.

In loc de concluzie

Benitses este una dintre statiunile fermecatoare de pe coasta de est a insulei Corfu, in principal gratie faptului ca localnicii au reusit sa conserve aspectul traditional al locului si sa-l faca, totodata, atat de primitor pentru vizitatori. 

Desi nu are cea mai buna plaja a insulei, merita vizitat atata vreme cat vei face fie si doar o plimbare prin zona. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de propuneri interesante pentru vacantele in Corfu, cu vile si hoteluri din statiunile cunoscute ale insulei.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?