De ce prefera romanii litoralul bulgaresc? Motive pentru o vacanta in Bulgaria

Litoralul din Bulgaria este una dintre destinatiile preferate ale romanilor pe timp de vara, iar de la un an la altul, numarul celor care aleg sa-si petreaca vacantele aici este continua crestere. 

In incercarea de a-ti oferi o directie cat mai obiectiva, ti-am pregatit un material in care vom discuta despre principalele motive pentru care romanii aleg sa mearga anual, in numar atat de mare, in concediu la bulgari. 

Litoralul bulgaresc se intinde pe aproximativ 370 de kilometri, de la Durankulak si pana la Rezovo, inainte de granita cu vecinii turci. Coasta litoralului bulgaresc este impartita in zona de nord si zona de sud, iar Capul Emine este considerat un punct de delimitare intre cele doua parti ale litoralului.

Bulgarii se bucura de mai bine de 100 de kilometri de plaje cu nisip fin, ceea ce le ofera din start un avantaj din punct de vedere turistic. 24 de statiuni isi asteapta an de an vizitatorii pe litoralul din Bulgaria. Aici poti gasi oferte avantajoase Bulgaria.

sunny beach bulgaria
Sunny Beach, Bulgaria

Care sunt, asadar, motivele principale pentru care din ce in ce mai multi romani aleg vacantele pe litoralul bulgaresc? Vom dezbate mai jos fiecare dintre cele 3 argumente.   

  • Distanta mica fata de casa
  • Preturile accesibile
  • Cazarea in regim all inclusive

Distanta mica fata de casa este unul dintre principalele motive pentru care romanii aleg sa mearga in vacanta pe litoralul bulgaresc, tocmai pentru ca drumul este scurt, relativ usor si presarat cu obiective turistice. 

Spre exemplu, pentru a ajunge in nordul litoralului bulgaresc, la Albena, un turist care pleaca din Bucuresti are de parcurs 321 de kilometri, cu iesire pe la Vama Veche, sau chiar 258 de kilometri daca intra in Bulgaria pe la Silistra. Asta inseamna in jur de 3 ore si jumatate – 4 ore petrecute pe drum, fara sa luam in calcul timpul petrecut in vama, unde rar se intampla sa ai de asteptat deranjant de mult. Practic, vorbim despre un drum cu aproximativ o ora mai lung decat daca te-ai duce la Vama Veche. 

In general, catre toate statiunile din nordul litoralului bulgaresc se ajunge intr-un timp acceptabil, iar daca vrei sa-ti petreci concediul undeva mai in sud, spre exemplu in zona Sozopol, vei avea de parcurs de la Bucuresti si pana aici un drum de aproximativ 5 ore, daca alegi traseul pe la Ruse. 

Asadar, catre orice destinatie de pe litoralul bulgaresc te-ai indrepta, odata ce ai iesit din Romania nu ai mai mult de cateva ore de condus. 

Preturile accesibile din Bulgaria reprezinta un alt motiv pentru care romanii isi fac vacantele an de an aici. Incepand cu ofertele foarte bune la pachetele de cazare in regim all inclusive si chiar ultra all inclusive si pana la preturile acceptabile de la restaurante, atractii si alte servicii, e limpede ca vecinii bulgari nu forteaza buzunarele turistilor la un nivel chiar atat de ridicat. 

Spre exemplu, un sejur de 5 nopti pentru 2 persoane in varful sezonului (15 iulie – 19 iulie), in statiunea Sunny Beach, la un hotel de 4 stele cu cazare in regim all inclusive, costa 657 de euro (oferta simulata pentru DIT Majestic Beach Resort). In aceeasi perioada (15 iulie – 19 iulie), la un hotel de 4 stele din Mamaia similar ca si cotatie celui din Bulgaria, pretul unui sejur de 5 nopti pentru 2 persoane porneste de la 660 de euro, insa are doar mic dejun inclus. 

DIT Majestic Beach Resort

Cazarea in regim all inclusive este un alt motiv esential pentru care romanii prefera Bulgaria, iar motivul este cat se poate de simplu. Avantajele unui hotel care ofera masa in regim all inclusive sunt evidente mai ales pentru familiile cu copii, pentru care mesele asigurate si variate reprezinta un plus de confort esential in vacanta. 

Acelasi lucru este valabil si pentru restul turistilor, mai ales pentru aceia care vor sa stie din start care este bugetul pe care il vor aloca vacantei lor, dar si pentru cei care vor sa scape de stresul iesitului in oras pentru a lua masa.

Acestor 3 principale motive pentru care romanii isi fac concediile pe litoralul bulgaresc li se adauga si altele:

Plajele din Bulgaria si relieful mai spectaculos reprezinta un alt argument pentru care romanii aleg aceasta tara pentru concediile de vara. In Bulgaria exista mult mai multe plaje cu nisip fin comparativ cu Romania, iar numarul plajelor salbatice de la vecinii bulgari este, evident, cu mult mai mare. 

Relieful de pe coasta Marii Negre din Bulgaria este fragmentat, are multe golfuri si zone naturale protejate, alaturi de monumente ale naturii care atrag an de an mii de vizitatori (Capul Kaliakra, Capul Emine, Padurea pietrificata). 

capul emine
Capul Emine, Bulgaria

Obiectivele turistice si atractiile de pe litoralul bulgaresc sunt un alt argument pentru care foarte multi turisti se indreapta vara catre aceasta zona. Exista multe orase vechi, pline de istorie, adevarati magneti pentru zeci de mii de vizitatori in fiecare an (Balcic, Nessebar, Varna, Burgas, Sozopol). 

Aquapark-urile prezente in aproape fiecare statiune importanta de la malul marii in Bulgaria  – atat de importante si atractive pentru familiile cu copii – reprezinta un alt motiv pentru care romanii se orienteaza catre aceasta destinatie. 

Vremea pe litoralul bulgaresc este ceva mai prietenoasa, mai ales in zona de sud unde se simte influenta mediteraneana. Astfel, sezonul cald dureaza mai mult in Bulgaria, cu accent pe statiunile din sud unde iti poti face vacantele incepand cu luna mai si pana aproape de inceputul lunii octombrie.

Poti citi mai multe informatii despre acest subiect in articolul: Vremea Bulgaria in sezonul cald. Unde gasesti cele mai ridicate temperaturi pe litoral si alte informatii utile 

Restaurantele din Bulgaria sunt ceva mai ofertante la capitolul peste din Marea Neagra, asadar amatorii de calcan sau midii pot gasi mai multe locuri in care sunt servite aceste preparate, comparativ cu Romania, iar portiile de la bulgari sunt, in linii generale, mai mari. 

Poti citi o analiza mai aprofundata asupra diferentelor dintre litoralul bulgaresc si litoralul romanesc in articolul Litoral Romania vs litoral Bulgaria. Comparatie intre cele 2 destinatii de vacanta

Bulgarii se bucura si de alte avantaje, precum clima mai prietenoasa si relieful mai spectaculos, dar si de o serie de obiective turistice si atractii inedite. 

In concluzie, putem spune ca litoralul din Bulgaria este atat de apreciat de turistii romani gratie pozitiei sale apropiate fata de Romania, a preturilor accesibile si nu in ultimul rand, a serviciilor de cazare in regim all inclusive, care ofera un nivel de confort sporit in vacanta mai ales familiilor cu copii si totodata o estimare mai exacta a bugetului alocat pentru intregul concediu.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?