plaja Bulgaria

Încotro: Albena, Sunny Beach sau Nisipurile de Aur?

Posted by

Te-ai urcat în mașină, ai băgat intr-a-ntâia și … habar n-ai încotro s-o apuci. Toți prietenii te încurajează să încerci plajele Bulgariei, dar fiecare laudă alt “pom”: unul spune că Albena are de toate, altul jură că nicăieri nu e ca-n Sunny Beach, iar pe altul nu-l mai scoți de ani buni din Nisipurile de Aur. Care să aibă dreptate, oare?

Distante Bucuresti, Vama Veche-Albena, Sunny Beach, Nisipurile de Aur

Răspunsul corect este “toți”; depinde doar de ce îți dorești tu să găsești și să faci când mergi la mare. Hai s-o luăm pe criterii, să nu ne încurcăm.

Distanța parcursă

Dacă n-ai prea multe zile la dispoziție, distanța pacursă este un factor important în alegerea destinației. Așadar, care este mai apropiată: Albena, Sunny Beach sau Nisipurile de Aur?

Iată distanțele între București/ Vama Veche și cele 3 stațiuni:

Răspunsul corect este Albena, însă, în raport cu Bucureștiul, distanțele sunt comparabile.

Plaja

plaja Bulgaria

Cea mai lungă plajă este cea din Sunny Beach, având aproximativ 9 km. Plaja din Nisipurile de Aur are mai puțin din jumătatea acesteia, 4 km, Albena având o plajă de numai 3.5 km lungime.

La capitolul lățime, însă, lucrurile stau fix pe dos: Albena se laudă cu 150 m, Nisipurile de Aur – 100 m, iar Sunny Beach numai 40 m.

Din aceste măsurători rezultă că Albena are plaja cu suprafața cea mai mare, urmată de Nisipurile de Aur și de Suny Beach. Acest aspect însa este relevant numai în corelație cu numărul de locuri de cazare puse la dispoziție de hotelurile din cele trei stațiuni.

Trebuie să îți mai spunem și că plaja din Sunny Beach este decorata cu „Blue Flag”, dar și cea din Albena este recunoscută pentru curațenie și pentru nisipul fin.

Hotelurile

În Albena te așteaptă peste 40 de hoteluri, în Nisipurile de Aur aproximativ 70, iar în Sunny Beach sunt peste 100 de unități de cazare. Asta face ca plaja din Sunny Beach sa fie cea mai aglomerată, iar cea din Albena cea mai liberă.

Indiferent că alegi Nisipurile de Aur, Albena sau Sunny Beach, poți să optezi pentru hoteluri între două și cinci stele, dotate cu piscine, săli de fitnes, spa-uri și alte facilități îmbietoare.

Mâncarea

Orice destinație ai alege, cele mai multe hoteluri oferă sejururi de tip all inclusive, așa că poți scăpa de grija mâncării și a băuturii dintr-un foc. Dacă, însă, îți dorești diversitate și vrei să încerci preparate deosebite din bucătăria internațională, fii pe pace, vei găsi peste tot și restaurante cu specificuri de aproape toate tipurile, care nu te vor dezamăgi. Te poți plimba în fiecare seară pe alta zonă a hărții culinare.

Distracția

Sigur, cluburi și baruri sunt oriunde te-ai duce; vecinii nostri știu să atragă turiștii și să îi distreze. Pe lângă acestea, în toate cele trei stațiuni vei găsi aqua parcuri cu bazine și tobogane pentru copii și adulți, care îi vor satisface chiar și pe cei mai dornici de adrenalină.

În Nisipurile de Aur găsești și un cinema în aer liber și mai multe cazinouri, în caz că te simți norocos.

Dacă nu îți arde de gălăgie și joacă, Albena are o alternativă neașteptată: biblioteci. Da, ai citit bine: în Albena găsești biblioteci, unele gratuite, atât pe plajă, cât și în incinta unor hoteluri.

Albena și Nisipurile de Aur se află în zone împădurite, una fiind lângă o rezervație naturală, iar cealaltă lângă un parc național. Dacă vrei umbră și prilej de reculegere, alege una dintre aceste destinații și te vei scutura de tot stresul de peste an.

Sportul

Se pare că bulgarii sunt mari fani ai tenisului, căci peste tot vei avea ocazia să iei racheta în mână. Situația este aceeași și dacă îți arde de-o partidă de fotbal.

Dacă ai preferințe mai puțin comune, trebuie să știi că Nisipurile de Aur se remarcă prin existența unui club de echitație, iar în Albena ai la dispoziție o întreagă bază sportivă, care include, pe lângă terenuri de fotbal și de tenis, un teren de hochei pe iarba, piscine și o sală multifuncţională potrivită pentru practicarea a peste douăzeci de sporturi.

Acum poți face o alegere informată și îți poți croi o vacanță pe gustul tău. Indiferent că ai ales Albena, Sunny Beach sau Nisipurile de Aur, nu mai rămâne decât să te pui pe drumul spre vacanța de vară.